Hírek > Econet - Rekord látogatottság a Sziget Fesztiválon >

Econet - Rekord látogatottság a Sziget Fesztiválon

2009.08.18 08:02
Az econet.hu Média, Telekommunikációs és Vagyonkezelő Nyrt. tájékoztatása szerint a 2009. augusztus 12-17. között a budapesti Hajógyári-szigeten megrendezett Sziget Fesztiválon – figyelembe véve a 2009. augusztus 10-én tartott Tankcsapda 20 éves Jubileumi Koncertet is – idén rekordszámú, 390 ezer látogató vett részt (napi bontásban: -1. nap - 50 ezer, 1. nap - 65 ezer, 2. nap - 68 ezer, 3. nap - 70 ezer, 4. nap - 69 ezer és 5. nap - 68 ezer) - olvasható a BÉT honlapján közzétett tájékoztatóban. (ProfitLine.hu)

A Sziget Fesztivál ennek köszönhetően és a szponzorációs bevételek visszaesése ellenére a rendezvényt követő első számítások szerint 150 millió forintot meghaladó plusszal zárt, ami mintegy 50 százalékos növekedést jelent 2008-hoz képest.

 

A 2009. augusztus 11- én megrendezésre került Zene a Rasszizmus ellen című programsorozat ugyanakkor nem termelte ki a ráfordításokat, így az némiképp csökkenteni fogja a Fesztivál pozitív eredményét. A Sziget Fesztivál zárásával véget ért a Sziget Kft. nyári fesztiválszervező munkája, ősztől a cég a jövő évi rendezvényeket készíti majd elő.

 

Az idei szezon rendezvényei (T-Home Gyerek Sziget, Volt Fesztivál, Balaton Sound, Félsziget Fesztivál, Zene a Rasszizmus ellen, Sziget Fesztivál) az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek, ami jól mutatja, hogy a Sziget Kft. üzleti modellje a gazdasági válság körülményei között is működőképes. Az üzleti modell szélsőséges üzleti és gazdasági környezetben való működőképessége biztató képet mutat a (normalizálódó) jövőre nézve. 2013-ra, a Sziget Kft. akvizíció zárásának évére megalapozott célkitűzés a 800 millió forint körüli EBITDA elérése.

 

Ekkorra az econet.hu Nyrt. és részvényesei a Sziget Kft. 75 százalékát birtokolják majd, összesen legfeljebb mintegy 5 milliárd forintnyi mindenkor teljesítményfüggő vételár (melyből 1,1 milliárd forint már kifizetésre került) ellenében, melyet csökkent majd a Sziget Kft-től évente kapott osztalék összege. Így a magyarországi piacvezető fesztiválszervező cég felvásárlása – a kapott osztalékok mértékétől függően – 6,5-7,5-szeres EBITDA szorzón történik majd.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák