Hírek > Elképesztő hevességgel zuhan a cukor ára >

Elképesztő hevességgel zuhan a cukor ára

2010.03.24 08:35
A nyerscukor ára nyolc és fél havi mélypontra esett vissza kedden New Yorkban azokra a várakozásokra, hogy az eddig becsültnél nagyobb lesz az idei cukortermés Indiában, amely a világ legnagyobb cukorfogyasztója. Az F.O. Licht német árupiaci elemző cég kedden ismertetett becslése szerint az idei indiai cukortermés 17-18 millió tonna lesz, jövőre pedig 25-26 millió tonna. Néhány hete egyes előrejelzésekben csupán 13,5-14 millió tonna idei indiai cukortermés szerepelt.

Cukor

kattintson a grafikonra

 

Minden pozitív korrekciós várakozásra rácáfol a cukor piaca és ahogyan az amerikai indexek a túlvettből a még túlvettebb állapotba haladtak, úgy szakad a túladottból a még túladottabba. A két viselkedés között jól látszik a medve/bika ellentét, hiszen az esés jóval hevesebben megy végbe, lassan már az 50%-ot közelíti a mértéke. A nyerscukor ára ez év február 1-jén még 30,40 centen, 29 éve legmagasabb szinten állt.

 

Pozitív:

Határozott (túlságosan is) trend.

 

Negatív:

Nagy volatilitás, ami csak fokozódhat egy pozitív korrekcióban.

 

Összegzés:

Az esésnek a 2008-ban épített bázis már minden bizonnyal gátat fog szabni 15 dolláron, de ezzel a tavalyi emelkedést teljes egészében le is radírozza a grafikonról. Nem javasoljuk pozíció felvételét egyik irányba sem csak abban az esetben, ha valaki folyamatosan bírja idővel és idegekkel a mozgás követését.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák