Hírek > Vándorló nagykövetségek >

Vándorló nagykövetségek

2016.01.16 11:02
Több budapesti nagykövetség is úgy döntött a közelmúltban, hogy új helyre költözik, miután a korábbinál kisebb létszámmal működnek; a brit nagykövetség még az idén Budára költözik a Belvárosból.

A brit nagykövetség költözéséről korábban a HVG és az Index is írt. Ezzel kapcsolatban az MTI érdeklődésére a brit nagykövetség közölte, hogy azért költöznek el az V. kerületi Harmincad utcában található épületből a II. kerületi Füge utcába, mert az elmúlt években csökkent a külképviselet dolgozóinak a száma.

 

A brit nagykövetség a holland képviselet által korábban használt épületbe kerül, a költözésre még az idén sor kerül - tájékoztattak. Gajus Scheltema holland nagykövet pedig úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy már tavaly novemberben kiköltöztek az elegáns Füge utcai épületből, amelyet a groningeni Team 4 építésziroda tervezett húsz évvel ezelőtt.

 

A külképviselet a II. kerületben található, Kapás utca 6-12. alatti Víziváros Office Centerbe került, ahol - több cég irodája mellett - a svéd nagykövetség is található - közölte. A holland diplomata arra is kitért, hogy Hollandia - hasonlóan más európai országokhoz - az elmúlt évek gazdasági válsága miatt több megszorító intézkedésre kényszerült. A nagykövetség alkalmazottainak száma is jelentősen csökkent az évek során, ezért a Füge utcai épület túl nagy lett a számukra, ezért egy új, kisebb helyet kerestek, és találtak is, közel a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz - emlékeztetett Gajus Scheltema.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák