Hírek > 40 millió dolláros szerződés Magyarország és Mongólia között >

40 millió dolláros szerződés Magyarország és Mongólia között

2016.01.25 14:33
Mintegy 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá Ulánbátorban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak hétfőn a mongol fővárosban.
40 millió dolláros szerződés Magyarország és Mongólia között

A megállapodások lehetőséget teremtenek a magyar cégeknek a megjelenésre a mongóliai piacon. Szijjártó Péter kiemelte azt a szerződést, amelynek eredményeként 25 millió dollár értékben magyar vállalatok újíthatják fel az ország legnagyobb biokombinátját, amelyet évtizedekkel ezelőtt is magyar cégek építettek. Közölte: itt gyártják az ország mintegy 60 milliós állatállományának egészsége megőrzéséhez szükséges oltóanyagokat.

 

Szijjártó Péter kiemelte: ezt a beruházást egyfajta kapunak tekintik az óriási mongol piac felé, amely a teljes mongol állatállomány egészségmegőrzését, feldolgozását és exportálási lehetőségét jelenti. Így a magyar cégeknek ez a beruházás - amely egyrészt építőipari, másrészt állategészségügyi beruházás - további piaci lehetőségeket is hozhat - magyarázta.

 

A miniszter arról is beszélt, hogy a Pénzjegynyomda tízmillió dolláros szerződést írt alá, amelynek keretében a mongol elektronikus útleveleket a vállalat fogja gyártani, ami újabb lehetőség arra, hogy egy jelentős piacon vesse mega a lábát egy magyar cég.

 

Elmondta, a Fővárosi Vízművek pedig az ulánbátori vízművekkel kötött megállapodása értelmében az elkövetkező időszakban felméri az ulánbátori városi vízellátórendszert, annak modernizálási lehetőségét. Kihasználva azt a komoly referenciát, amelyet a Fővárosi Vízművek világszerte elvégzett megbízásokkal szerzett, az ulánbátori, majd később remélhetőleg az egész mongóliai vízvezeték- és szennyvízvezeték-rendszerének működtetését valósíthatja meg szintén több millió dolláros értékben - fejtette ki a miniszter.

---

Ha nincs 2 millió forintja, akkor ezt ajánljuk.

Ha viszont van 2 milliója, akkor ezzel jár jól.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák