Hírek > 272 millió forint támogatást kapott a VT Metal Kft. >

272 millió forint támogatást kapott a VT Metal Kft.

2016.02.22 16:18
A Nemzetgazdasági Minisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási program keretén belül 271,95 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette a Videoton Holding tagvállalataként fémipari megmunkálásokat végző VT Metal Kft.-t, amely székesfehérvári telephelyén 777 millió összértékű kapacitásbővítő beruházást hajtott végre és 28 új munkahelyet teremtett.

A fejlesztéseket bemutató hétfői ünnepélyes bejelentésen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a kormány kiemelt feladata, hogy a hazai tulajdonú vállalatokat segítse versenyképességük megtartásában és növelésében, hiszen hazánk nemzetgazdasági teljesítményéhez jelentősen hozzájárulnak. Ennek egyik formája a nagyvállalati beruházási támogatás, amelyet a VT Metal Kft. is elnyert, s így nem csak a cég léphet előre, hanem a pénzeszközök megsokszorozva térülnek majd meg a magyar adófizetők számára - tette hozzá.

 

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a program keretében 2015-ben és 2016-ban a kormány 18 milliárd forint költségvetési forrást biztosít új munkahelyeket teremtő, modern technológiát alkalmazó hazai cégek számára. Varga Mihály elmondta, hogy a tavalyi 3 milliárd forint állami támogatás révén mintegy 8,6 milliárd forintnyi beruházás valósul meg és 500 új munkahely jön létre.

 

A miniszter közölte: Magyarország erős egyensúlyi és reálgazdasági helyzetét mára már a nemzetközi intézmények és piaci elemzők is elismerik. A Nemzetközi Valutaalapra (IMF) és a Morgan Stanley pénzügyi kutatóintézetre utalva megjegyezte: a korábbi kritikus megfogalmazások helyett most már pozitívak az elemzések a magyar gazdaság teljesítményéről. Horváth Zoltán, a VT Metal Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Videoton tagvállalataként, 300 főt meghaladó foglalkoztatottal és több mint ötvenéves tapasztalattal tevékenykednek a fémmegmunkálás és a felületkezelés területén. Jelezte, hogy stabil és folyamatos árbevétel növekedést realizálnak évek óta, tavaly ötmilliárd forint árbevétellel zárták az évet.

 

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a pályázat segítségével a VT Metal Kft. a szükségessé vált gyártóterület bővítésén túl új automata, ultrahangos egységgel kiegészített galván sort, valamint két CNC függőleges megmunkáló központot vásárolt. Az új gépekkel mechanikai üzletáguk a legrégebbi németországi vevőjük számára személygépkocsik olajszivattyúinak házát és fedelét munkálja meg alumínium öntvényekből, mégpedig éves szinten fél milliós darabszámban. Ez a projekt közel 740 millió forint éves forgalmat biztosított a leányvállalatnak 2015-ben. Emellett a 2016 februárjában elindult új galván soron évente akár 12 millió dugattyú ónozása valósulhat meg, amely évi 170 millió forint árbevételt jelenthet majd a cégnek és ezzel már évi 25 millió alkatrészt fognak szállítani klímakompresszorokhoz.

 

A több mint 75 éves Videoton Holding Zrt. a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari cégcsoport, amely gyártási, és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatoknak. A cég székesfehérvári székhellyel Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Stara Zagora) és Ukrajnában (Munkács) 1-1 telephellyel rendelkezik. Legfontosabb vevői között van a Bosch, az Osram, a Continental, a Suzuki, a Valeo, az Eaton, a 3M, az Emerson, a GE, a Braun és az Electrolux. A vállalatcsoport 2015-ben mintegy 15 százalékkal növelte árbevételét a tavalyelőttihez képest, az előzetes becslések szerint összege a 148 milliárd forintot is meghaladhatja. A Videoton összlétszáma meghaladja a 10 ezer főt. A cégcsoport Európában árbevétel tekintetében a hetedik legjelentősebb EMS (Elektronikai Gyártási Szolgáltató) cégnek számít, míg világviszonylatban a harmincadik legnagyobb.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák