Hírek > 4 százalékkal nőtt az élelmiszer kiskereskedelem forgalma az utóbbi 1 évben >

4 százalékkal nőtt az élelmiszer kiskereskedelem forgalma az utóbbi 1 évben

2016.03.10 11:20
A legutóbbi vizsgált időszakban, 2015. február és 2016. január között az élelmiszer kiskereskedelem közel 1550 milliárd forint értékű forgalmat bonyolított le, 4 százalékkal nagyobbat, az előző hasonló időszakhoz képest - közölte a Nielsen piackutató csütörtökön az MTI-vel.
4 százalékkal nőtt az élelmiszer kiskereskedelem forgalma az utóbbi 1 évben

A Nielsen kilencven élelmiszer kategóriát vizsgáló kiskereskedelmi indexe szerint lassult az élelmiszerek kiskereskedelmének növekedési üteme, ugyanis míg a vizsgált időszakban 4 százalékkal nőtt a forgalom, a tavalyelőtti hasonló időszakban 5 százalékos volt a forgalom növekedése.

 

A közlemény idézi Szűcs-Villányi Ágnest, a Nielsen osztályvezetőjét, aki a bolttípusok piaci pozíciójával kapcsolatban kifejtette: az 51-2500 négyzetméter közötti üzletek átlagosan 6 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le február-januárban, mint egy évvel előtte.

 

A 2500 négyzetméter feletti hipermarket forintban mért forgalma azonban változatlan maradt a tizenkét hónapos összehasonlításban.

 

A legkisebbek, az 50 négyzetméter és az az alatti egységek bevétele is csupán 0,4 százalékkal emelkedett.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák