Hírek > Bogsch Erik lett az Év Embere >

Bogsch Erik lett az Év Embere

2017.01.04 20:30
Idén immár harmadik alkalommal adta át a Figyelő főszerkesztője a hetilap Év Embere Díját. Az elismerést ezúttal Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója kapta az elmúlt évben, illetve évtizedekben nyújtott kimagasló vezetői teljesítményéért és a vezetői csapata, illetve vállalata által elért üzleti eredményekért.
Bogsch Erik lett az Év Embere

A Figyelő Év Embere Díjat az idén harmadik alkalommal adta át a szerkesztőség nevében a hetilap főszerkesztője, Lambert Gábor. A Figyelő olyan pozitív példákat, történeteket ismer el e díjjal, amelyek anyagi és morális szempontból is követésre ösztönöznek.


A választás nem volt könnyű: a több mint 400 üzleti döntéshozó részvételével tavaly ősszel megrendezett Figyelő TOP200 gálán több mint 150-en nevezték meg saját Év Embere jelöltjüket. A legtöbb tíz szavazatot kapott jelölt közül pedig a Figyelő szerkesztősége választotta ki a 2016-os Év Embere Díjra legérdemesebb vezetőt.

 

A hetilap nemcsak üzletemberek közül válogat, hiszen sok kivételes hazai teljesítménnyel lehetett találkozni tavaly is nemcsak az üzleti, hanem tudományos, kulturális és a sportéletben is. Mindjárt egy Oscar-díjjal indult az év, nyáron pedig jöttek az olimpiai sikerek. (Még szerencse, hogy Hosszú Katinka két évvel ezelőtt már kiérdemelte Az Év Embere díjat.) Év közben pedig folyamatosan álltak elő a tudományos élet vagy éppen az üzleti világ kiemelkedő személyiségei a kiugró teljesítményekkel.

 

Az elmúlt esztendőkben azt hangsúlyoztuk, hogy nem egy egész életművet akarunk elismerni, hanem az adott évi teljesítményt. Ezúttal valójában a kettő összecsúszott, ami érthető is, hiszen a kiugró eredményeket a legtöbb esetben sokéves vagy akár évtizedes, kitartó munka alapozza meg. Üzleti lapként a Figyelő arra is reflektálni kívánt, hogy a hazai gazdasági életben az elmúlt időszakban inkább a nagy kiszállások, a látványos eladások voltak előtérben, úgy is, mint a siker mintái.


Ha a szó nemes értelmében, minden protekcionista felhang nélkül beszélünk patrióta gazdaságról és gazdaságpolitikáról, akkor viszont felértékelődik az a gondolkodásmód, amely sikeresen ment szembe a felvásárlási törekvésekkel. Amely abból indult ki, hogy egy ágazat és egy vállalat sok évtizedes hagyományait megőrizve hazai központokban tartsa a kutatást és fejlesztést az egyik leginkább jövőorientált ipari szegmensben, a gyógyszergyártásban. S amely 2016-ban eljutott oda, hogy saját megtermelt értékei felhalmozásával maga vásároljon fel egy a profiljába jól illeszkedő külföld, ez esetben svájci céget. Illetve, hogy egy saját fejlesztésű gyógyszertermékével, a cariprazine-al be tudjon törni a rendkívül szigorú és kritikus amerikai piacra.

 

Mindennek okán a Figyelő Év Embere díjat 2016-ban a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a vállalatot 1992 óta vezető Bogsch Erik kapta.

 

A Figyelő korábbi díjazottai:

 

Az Év Embere 2014:

Hosszú Katinka

Az Év Embere 2015:

Demján Sándor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák