Hírek > Digitális szolgáltató központot hoz Szekszárdra a Photel csoport >

Digitális szolgáltató központot hoz Szekszárdra a Photel csoport

2017.01.13 15:05
Digitális szolgáltató központot hoz létre a Photel csoport Szekszárdon, a 130 új munkahelyet létrehozó, 946 millió forintos beruházáshoz a kormány 378 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
Digitális szolgáltató központot hoz Szekszárdra a Photel csoport

Hozzátette: ezzel a nemzetközi piacokon versenyképes magyar vállalat újabb beruházása valósul meg, a létrejövő új munkahelyek garantáltan magas hozzáadott értéket képviselnek, és a magyar fiataloknak a helyben maradás lehetőségét biztosítják.
   

 Szijjártó Péter szólt arról, hogy a beruházás is jelzi, a magyar gazdaság fejlődése új dimenzióba lépett, egyre több nemzetközi piacon is versenyképes magyar középvállalat jön létre.
    

Hangsúlyozta: egy ország sikere a jövőben a digitális gazdaságra történő átálláson múlik. Fontos, hogy Magyarországon a digitális gazdaságban meghatározó szerepet játszó nagy cégek fejlesszenek, illetve a magyar cégek képesek legyenek bekapcsolódni a digitális gazdaság világába.
    

A magyar kormány készül a digitális időszakra, 2018-tól minden magyar háztartásban, vállalatnál biztosítja a széles sávú internet elérését, illetve az internet áfájának csökkentése is ebbe a folyamatba tartozik - jelentette ki Szijjártó Péter.
    

A miniszter kiemelte: a magyar érdekeket szolgáló gazdaságalapú magyar külpolitika eredményeként tavaly soha nem látott magasságokba emelkedett a magyar export értéke, a külkereskedelmi többlet, a beruházásösztönző rendszeren keresztül az országba érkező beruházás.
    

Tavaly Magyarországra a szolgáltató központ szektorból érkezett a második legtöbb beruházás az autóipar után. Magyarországon 90 nagyvállalat működtet szolgáltató központot, 40 ezer munkavállalónak adnak munkát. A befektetési ügynökség újabb 12 szolgáltató központ magyarországi beruházásáról tárgyal, amelyekben 2000 új munkahely jönne létre - mondta Szijjártó Péter.
    

Lakatos Zsolt, a Photel Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy felgyorsult az internet világa, a vásárlói magatartás megváltozott. Szolgáltatásukkal az ügyfeleiket abban segítik, hogy sikeresebben tudják értékesíteni termékeiket az online térben.
   

 Horváth István (FIDESZ), a térség országgyűlési képviselője megköszönte, hogy a kormány segíti a munkahelyteremtő beruházást. Szekszárd sokszínű, nyitott város, a 130 új munkahely a helyiek foglalkoztatási lehetőségét bővíti.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák