Hírek > 100.000 dízelmotornál csalhatott a Fiat Chrysler >

100.000 dízelmotornál csalhatott a Fiat Chrysler

2017.01.13 16:20
Az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) állításai szerint a Fiat Chrysler 2014 és 2016 között 100 ezer dízelmotornál csalhatott, hasonlóképp, mint ahogy azt a Volkswagen tette. Az autógyártó tagadja a manipulációt.

Az EPA a megújult vizsgálati eljárásra alapozott gyanúja szerint a Grand Cherokee, illetve a Dodge Ram-nél talált szabálytalanságot, melyek a nitrogéngázok kibocsátását befolyásolták.

 

 

A Fiat árfolyama tegnap délután jelentős, 15%-os eséssel reagált, hiszen a bírság összege akár a 3,75 milliárd dollárt is elérheti, amit még tovább növelhetnek a kártérítések is. Ugyanakkor a Volkswagen is megúszta a bírság maximumánál kevesebbel is. A bejelentés tegnap a többi autógyártót is eladói nyomás alá helyezte, de mára megnyugodni látszanak a kedélyek és a Fiat is 4% körüli pluszt mutat ebédtájt. (forrás: ERSTE)

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Traffipax - mekkora büntetésre számíthatok? - kalkulátor

Gépkocsi fogyasztási költség kalkulátor

Mekkora az esélye, hogy az én autómat lopják el? - kalkulátor

 


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák