Hírek > Az amerikai védelmi miniszter szerint igenis fontos a NATO >

Az amerikai védelmi miniszter szerint igenis fontos a NATO

2017.01.24 09:00
Az új amerikai védelmi miniszter, James Mattis, helyi idő szerint hétfőn délután telefonbeszélgetést folytatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és hangsúlyozta: Washington fontosnak tartja a katonai szövetséget.
Az amerikai védelmi miniszter szerint igenis fontos a NATO

A telefonbeszélgetésről Jeff Davis, a Pentagon szóvivője adott ki közleményt.
    

A közlemény szerint a két politikus megvitatta "a közös értékek védelmének fontosságát, és a miniszter hangsúlyozta, hogy amikor ezen értékek védelme érdekében szövetségeseket keres, akkor az Egyesült Államok mindig Európával kezdi a sort". A szóvivői közlemény szerint Mattis és Stoltenberg a következő hónapokban konzultál, első személyes találkozójuk a NATO-tagországok védelmi minisztereinek februári találkozóján lesz.
    

A minisztérium közlése szerint James Mattis hétfőn telefonbeszélgetést folytatott Nagy-Britannia védelmi miniszterével, Michael Fallonnal is. Ennek során Mattis hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát mindig kivételesen szoros kapcsolat fogja összefűzni, ami védelmi kérdésekben az amerikai biztonságpolitika "alapkövét" képezi. Hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok "rendíthetetlenül elkötelezett" a NATO iránt.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák