Hírek > A lehető legmobilisabbá tennék a munkaerőt >

A lehető legmobilisabbá tennék a munkaerőt

2017.01.30 16:29
A munkaadói érdekképviseletekkel és önkormányzatokkal történt egyeztetést követően a következő hónapokban további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések lépnek életbe, a regionális különbségek csökkentése érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten.
A lehető legmobilisabbá tennék a munkaerőt

 Varga Mihály elmondta, a kormány januári ülésén támogatott több olyan beruházást, amelyet önkormányzatok valósítanak meg. Szentgotthárdot, Mórahalmot és Mosonmagyaróvárt említette. A terv szerint főleg a munkaadói oldal kedvezményeit szeretnék bővíteni, részben a bejárási költségek további csökkentésével, a szálláshelyek költségeinek kedvezményes elszámolásával - fejtette ki.
    

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott foglalkoztatási adatait kommentálva Varga Mihály elmondta, a gazdaság teljesítménye és a gazdaságpolitikai erőfeszítések nyomán 2010 óta 702 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon. A növekedés elsősorban a versenyszférában következett be. Jó hír, hogy a foglalkoztatás növekedésével együtt csökkent a magyar gazdaság munkaerő-tartalékát jelentő közfoglalkoztatottak és a külföldi munkavállalók száma.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák