Hírek > Egyre népszerűbb Hévíz a turisták körében >

Egyre népszerűbb Hévíz a turisták körében

2017.02.16 19:30
A hévízi kereskedelmi szálláshelyeken 14,3 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, a külföldi vendégszám mellett emelkedik a belföldi kereslet, a magánszálláshelyek minőségfejlesztésére pedig kiemelt figyelmet fordítanak a fürdővárosban - közölte a város polgármestere a turisztikai eredményekről tartott sajtótájékoztatón.
Egyre népszerűbb Hévíz a turisták körében

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta: az elmúlt évben mintegy 50 országból csaknem 230 ezer vendég érkezett Hévízre. A befizetett idegenforgalmi adó alapján összesen több mint 1 millió 76 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban, mintegy 45 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. A KSH adatai szerint a vendégek zömében a kereskedelmi szálláshelyeket - hoteleket, panziókat, kempingeket - vették igénybe - ismertette a polgármester.
    

Kitért arra is, hogy az önkormányzati adóbevallások szerint magánszálláshelyeken 121 661 éjszakát töltöttek a vendégek, ami a korábbi évhez képest 22 százalékos emelkedés.
    

Hozzátette: a magánszemélyek által üzemeltetett vendégházak fejlesztésére a város önkormányzata kiemelt figyelmet fordít. A TDM Egyesülettel közösen hirdették meg a "hévízi modellként" is emlegetett minőségfejlesztési pályázatot, amelynek keretében tavaly 95 magánházban valósultak meg fejlesztések. A támogatást a szállásadók egyebek mellett az apartman házak felújítására, WiFi kiépítésére, konyhai kisgépek, vagy akár kerti bútorok beszerzésére fordíthatták - mondta.
    

Az idei költségvetésből 16 millió forintot fordítanak kifejezetten magánszálláshelyek pályázati támogatására.  
    

A fürdőváros legnagyobb bevétele az elmúlt évben is a befizetett idegenforgalmi adóból származott. A 2016-os költségvetés főösszege 2,8 milliárd forint volt, a bevételi oldalon az idegenforgalmi adó bevétele meghaladta a félmilliárd forintot.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. igazgatója közölte: a vendégéjszakák 39,8 százalékát magyar, 60,2 százalékát pedig a külföldi vendégek veszik igénybe. Ugyanakkor az elmúlt évben a legnagyobb volumenű növekedés a belföldi piacon volt tapasztalható: tavaly 122 575 magyar vendég összesen 420 ezer éjszakát töltött Hévízen, 18,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A belföldi vendégek átlagosan 3,4 éjszakát töltöttek a fürdővárosban, ami azt mutatja, hogy leginkább a wellness és spa élmények vonzották őket.
    

A külföldiek közül a leghosszabb időt, átlagosan 9,7 éjszakát a német és az orosz vendégek töltötték Hévízen.
    

A vendégek legnagyobb számban Németországból érkeztek Hévízre, több mint 20,4 ezer német csaknem 199 ezer éjszakát töltött a fürdővárosban. A legnagyobb arányban viszont az osztrák vendégek száma nőtt: csaknem 24 ezer vendég összesen 93 ezer éjszakát töltött a hévízi szálláshelyen, 17,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák