Hírek > Lassulhat az infláció az elkövetkező időszakban >

Lassulhat az infláció az elkövetkező időszakban

2017.04.12 10:30
A következő hónapokra előretekintve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az infláció lassulására számít - mondta Várhegyi Judit, az MNB főosztályvezetője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett inflációs adatait kommentálva szerdán az M1 aktuális csatornán.
Lassulhat az infláció az elkövetkező időszakban

A KSH keddi közlése szerint márciusban a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel ezelőtt a februári 2,9 százalékos ütemet követően.
    

Várhegyi Judit a jegybank hosszú távú inflációs várakozásainál azonban felidézte, hogy az MNB legutóbbi előrejelzése szerint az infláció 2018 első felében éri majd el fenntarthatóan a 3 százalékot.
    

Hozzátette, hogy a növekvő fogyasztás is a fogyasztói árak emelkedésének irányába hat.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák