Kína az elsők között heverheti ki a COVID-19 vírust

A kínai vállalatoknak nagyon jó esélyük van arra, hogy a leghamarabb és a legkisebb károkat elszenvedve kerüljenek ki a globális koronavírus-járványból – ez derült ki a Fidelity International 152 részvény- és kötvényelemzőjének körében elvégzett hangulatfelmérő (pulse-) körkérdésére adott válaszokból.

Kína az elsők között heverheti ki a COVID-19 vírust

A Fidelity azon elemzői közül, akik arra számítanak, hogy a vírus csökkenteni fogja a vállalati jövedelmeket, a Kínával foglalkozók 85%-a úgy nyilatkozott, hogy szerintük a járvány okozta válság hatásait az év első felében sikerül megfékezni – míg a többi régiót lefedő szakembereinek 42%-a szerint a válság hatásai a második félévre is átnyúlnak majd.

Bár a Fidelity Kína-elemzőinek 87%-a úgy véli, a vírus ártani fog a jövedelmezőségnek (ez az összes régió közül a legmagasabb arány), ők egyben arra is számítanak, hogy ez a káros hatás kisebb lesz, mint a többi régióban.Fiona O’Neill, a Fidelity International részvényelemzési igazgatóhelyettese (Deputy Head of Equity Research) így kommentálta az eredményeket: − Mivel Kína volt az első ország, amelyet a vírus megtámadott, logikusnak tűnik, hogy ő is fog a leggyorsabban talpra állni. De az, hogy a járvánnyal küzdő országok gazdasága milyen hamar fog magához térni, jelentős mértékben függ majd az egyes kormányok által hozott korlátozó intézkedésektől is.

A kínai hatóságok már a járvány viszonylag korai szakaszában úgy döntöttek, hogy szigorú utazási tilalmat rendelnek el az érintett területeken, és ez a jelek szerint jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy bár az ország gazdaságának komoly és széles körben érzékelhető megrázkódtatással kell szembenéznie, a talpra állás viszonylag gyors, a jövedelmekre gyakorolt hatás pedig összességében kisebb lesz – legalábbis, ha a járványnak nem lesz második hulláma.

ÉLŐ koronavírus térkép ITT - aktuálisan melyik országban mennyi beteg, halott és gyógyult koronavírusos van?


A világ nyugati felén az erőfeszítések a vírus terjedésének megfékezésére összpontosítanak, de úgy, hogy közben a lehető legtovább próbálják kerülni a gazdasági szereplők működésének korlátozását. A kétféle megközelítés eredményessége közötti különbséget a válságnak ebben a szakaszában nehéz megjósolni.A technológiai szektorban minden feltétel adott a válság kezeléséhez

Van egy piaci szegmens, mely a többinél kedvezőbb helyzetből tud megküzdeni a vírus következményeivel, ez pedig a technológiai ipar. A Fidelity elemzői arra is számítanak, hogy ebben az ágazatban a járvány hatása enyhébb lesz, mint a többi iparágban.Al-Hilal István, a Fidelity International közép- és kelet európai igazgatója ehhez a következőket tette hozzá: − A technológiai ágazatban több a rendszeres bevétel, ami enyhíti a likviditással kapcsolatos aggodalmakat, ugyanakkor egyes részágazatok, például a videojátékok és a távmunka kimondottan lendületet kaphat azokban az országokban, ahol korlátozzák az utazást és a közösségi érintkezést.

A technológiai cégek ráadásul ott vannak azok között, amelyek a legjobban fel vannak készülve a járványhelyzet rosszabbodására – itt már ma is vannak hagyományai a távmunkának, és rendelkezésre is állnak ennek a tárgyi és műszaki feltételei.
 
A Fidelity 2020. márciusi Quarterly Sentiment Tracker 152 elemző 185 válaszát tartalmazza (egyes elemzők egynél több ágazatot is kezelnek). A felmérés március 7-12 között készült.

Hozzászólások

Kína betartaná a környezetvédelmi vállalásait

Kína az új koronavírus-járvány ellenére tartani fogja magát a párizsi klímaegyezményben foglalt vállalásaihoz - közölte a kínai környezetvédelmi minisztérium kedden.
2020. 06. 02. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zártak a vezető ázsiai tőzsdék

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék kedden, és a 8 órakor még nyitva tartó térségbeli börzék többsége is pluszban állt.
2020. 06. 02. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Leminősítették Indiát

Leminősítette India államadós-osztályzatát hétfőn a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő a lépés okai között említette, hogy a koronavírus-járvány hatásai miatt az idén mély recessziót vár az indiai gazdaságban.
2020. 06. 02. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Jó hírek a kínai gazdaságból

Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban - derült ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.
2020. 06. 01. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína békés úton kíván újraegyesülni Tajvannal

Kína békés úton kíván újraegyesülni Tajvannal, de a katonai megoldás lehetőségét sem veti el - jelentették ki pénteken a kínai központi vezetés tagjai egy, a tajvani függetlenségi mozgalom elfojtására hozott törvény évfordulója alkalmából Pekingben tartott eseményen.
2020. 05. 29. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hongkong elvesztette függetlenségét

Az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo bejelentette, hogy megítélésük szerint Hongkong elvesztette függetlenségét.
2020. 05. 28. 11:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét

Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét - figyelmeztette Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Kínát a kedden tartott sajtókonferenciáján.
2020. 05. 27. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Japán orvosok nem ajánlják a maszkviselést kétéves kor alatt

Az arcmaszk viselése mindennapossá vált a koronavírus-járvány alatt, de kétévesnél fiatalabb gyermeknél nem szabad használni azt - figyelmeztetett a Japán Gyermekorvosok Társasága.
2020. 05. 27. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megugrott a korrupcióval kapcsolatos eljárások száma Kínában

Jelentősen megugrott a korrupcióval kapcsolatos eljárások száma Kínában az elmúlt évben - derült ki a kínai főügyészség kedden közzétett jelentéséből, amelyet az éves parlamenti ülésszakra állított össze.
2020. 05. 27. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína online rendszert indít el a vírus terjedésének előrejelzésére

Online rendszert indít el Kína az új koronavírus globális terjedésének előrejelzésére - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség a projektet vezető kutatók közlésére hivatkozva.
2020. 05. 26. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vietnámban már nézők előtt futballoztak

A Feröer-szigetek után másodikként Vietnámban folytatták a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgóidényt úgy, hogy szurkolókat is beengedtek a nézőtérre.
2020. 05. 26. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesítettek az ázsiai tőzsdék

Az Ázsiában már bezárt tőzsdék mindegyike pluszban fejezte be a napot, ugyanakkor a hétfő reggel még nyitva tartó térségbeli börzéken vegyes volt a mozgás.
2020. 05. 25. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína 6 százalék körüli gazdasági növekedést tűzhetett volna ki célként, ha nem lenne járvány

Kína 6 százalék körüli gazdasági növekedést tűzhetett volna ki az idén célként, ha nem üti fel a fejét az országban az új koronavírus-járvány - vélekedett Hszi Csin-ping kínai elnök a kínai sajtó beszámolója szerint.
2020. 05. 24. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína az idei évre

Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína 2020-ra - derült ki Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelentéséből, amelyet a kínai parlamenti ülésszak megnyitó napján ismertetett a törvényhozás előtt.
2020. 05. 23. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Romló japán ipari hangulat

A japán feldolgozóipari PMI az előzetes májusi adatok alapján tovább csökkent.
2020. 05. 22. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább romlik az USA-Kína viszony

Tovább fokozódott tegnap a feszültség USA és Kína között miután az amerikai védelmi miniszter, Mike Pompeo az eddigi hagyományokat megszakítva gratulált az új taiwani elnök beiktatásához.
2020. 05. 22. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína nem jelölt ki gazdasági növekedési célt az idei évre

Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína az idei évre - derült ki Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelentéséből, amelyet a kínai parlamenti ülésszak megnyitó napján ismertetett a törvényhozás előtt.
2020. 05. 22. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fontos politikai rendezvény kezdődött Kínában

Hivatalosan megnyitották Pekingben Kína egyik legfontosabb politikai rendezvényét csütörtökön, miután az új koronavírus-járvány miatt az ülésszakot az eredetileg tervezett, márciusi időpontról több mint két hónappal későbbre halasztották.
2020. 05. 21. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordnyereséggel zárta pénzügyi évét a Lenovo

A Lenovo Group kínai számítógépgyártó vállalat adózás előtti rekordnyereséggel zárta a március végével záródott pénzügyi évét, a bevétele pedig már a második egymást követő évben haladta meg az 50 milliárd dollárt.
2020. 05. 20. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödéssel zártak a vezető tőzsdék Ázsiában

Jórészt erősödéssel zártak a vezető tőzsdék Ázsiában, a még nyitva tartó börzék pedig már mind pluszt jeleztek.
2020. 05. 18. 09:10
Megosztás:
Hozzászólások: