Hírek > Maradásra kérte az ukrán elnök a gazdasági minisztert >

Maradásra kérte az ukrán elnök a gazdasági minisztert

2016.02.03 21:25
Ajvarasz Abromavicsusznak maradnia kell a gazdasági minisztérium élén - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök szerdán Facebook-oldalán.

Porosenko közleményében tudatta, hogy tárgyalt a miniszterrel, aki aznap jelentette be lemondási szándékát, kérve a parlamentet, hogy már csütörtökön döntsön, elfogadja-e. "Beszéltem Ajvarasz Abromavicsusszal, akit én hívtam a csapatomba, én adtam neki ukrán állampolgárságot, és én kértem pártom frakcióját, hogy őt jelöljék gazdasági miniszternek" - írta az államfő. Porosenko szavai szerint a litván származású miniszter megerősítette, hogy kormányzati munkája alatt az elnök teljes mértékben támogatta reformkezdeményezéseit.

 

"A magam részéről a jövőben is együtt kívánok működni vele. Úgy gondolom, hogy Ajvarasznak maradnia kell a posztján, és folytatnia kell a reformokat" - írta az államfő, hozzátéve, hogy a tárcavezető még fontolóra veszi lemondási szándékát. Porosenko hangsúlyozta, hogy a múlt év végén megalakított nemzeti korrupcióellenes irodának mindent ki kell vizsgálnia, amit szerdán a miniszter nyilvánosságra hozott. Abromavicsusz azzal indokolta távozási szándékát, hogy az államfő mögött álló parlamenti frakcióból nyomást gyakoroltak rá kétes személyek kinevezése érdekében a tárcánál, illetve állami vállalatok vezetésében, továbbá gátolták a reformokat.

 

Elmondta, hogy a legsúlyosabb konfliktusa Ihor Kononenkóval, Petro Porosenko Blokkjának frakcióvezető-helyettesével volt. Abromavicsusz szavai szerint a helyettes frakcióvezető egyebek mellett azt akarta elérni nála, hogy nevezze ki egyik emberét miniszterhelyettesnek a gazdasági tárcánál. Kononenko tagadja az ellene felhozott vádakat, és kijelentette, hogy kész együttműködni a korrupcióellenes irodával az ügy tisztázása végett. A miniszter nyomán két helyettese, Julija Klimenko és Makszim Nefedov is benyújtotta szerdán lemondását.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák