Hírek > Festménytolvajokat fogtak el Budapesten >

Festménytolvajokat fogtak el Budapesten

2016.02.18 22:50
Elfogtak három betörőt, aki a gyanú szerint két nagy értékű, több millió forintot érő festményt lopott el Budapestről, és az orgazda ellen is eljárást indítottak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták, hogy három férfi február 4-én egy VIII. kerületi, József körúti lakásból két festményt és arany ékszereket tulajdonított el. A rendőrök azonosították a menekülésükhöz használt autót, amelyre aztán február 13-án felfigyeltek a József körúton. Igazoltatták a benne ülő három budapesti férfit, B. Mihályt, B. Ernőt és K. Jánost, majd bűncselekmény gyanúja miatt előállították őket.

 

A nyomozók megállapították, hogy egy balatonfőkajári férfi is kapcsolatba hozható az üggyel. A nála tartott házkutatáson előkerült a két festmény, valamint más képek és műtárgyak is, amelyek azonosítása és tulajdonosaik felkutatása folyamatban van - tették hozzá. A BRFK B. Mihály, B. Ernő és K. János ellen lopás, negyedik társuk ellen pedig orgazdaság megalapozott gyanúja miatt nyomoz. A bíróság elrendelte B. Ernő házi őrizetét - olvasható a közleményben.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák