Hírek > Magyar disznóhús: irány Chile! >

Magyar disznóhús: irány Chile!

2016.03.03 19:30
Négy magyar sertéshúsfeldolgozó-üzem exportálhat a jövőben Chilébe, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sikeres egyeztetéseinek köszönhetően - közölte az FM csütörtökön az MTI-vel.
Magyar disznóhús: irány Chile!

A Nébih a déli nyitás politikájának jegyében aktívan figyelemmel kíséri az Európai Unió és Chile között az állat- és növény-egészségügyi megállapodásról folytatott tárgyalásokat. A magyar vállalatoktól érkezett igények alapján a sertéshús, a tej- és tejtermékek, valamint a baromfihús és húskészítmények exportját jelezték a chilei hatóságnak - tették hozzá.

 

A sertéshús engedélyezésről folytatott tárgyalások tavaly év végén eredményesen zárultak, és az érdeklődő magyar cégek kérhették regisztrációjukat a chilei hatóságnál. A sikeres regisztrációt követően négy magyar üzem indíthatja exportját Dél-Amerikába, így a jó minőségű magyar sertéshús előtt újabb nemzetközi piac nyílik meg - olvasható a tárca közleményében.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák