Javították a Mol hosszú távú hitelminősítését

A Standard & Poor's Global Ratings (S&P) a Mol hosszú távú hitelminősítését a korábbi "BB+ besorolásról (pozitív kilátással) "BB+" besorolásra (stabil kilátással) minősítette át - tette közzé az olajtársaság kedden a BÉT honlapján.

A közlemény ismerteti: az S&P indoklása szerint a felminősítés elsősorban azon várakozásait tükrözi, amely szerint a Mol hitelmutatói a korábbi előrejelzéseket meghaladó mértékben fognak erősödni a jobb downstream (feldolgozási és kereskedelmi) teljesítményének köszönhetően, és a Mol adóssághoz viszonyított operatív eredménye (FFO - funds from operations) várhatóan  átlagosan meghaladja a 45 százalékot, ami összhangban van egy közepes pénzügyi kockázati profillal.
   
Az S&P hozzáfűzte, a stabil kilátás összhangban áll azon várakozásaival, amely szerint a Mol finomítói üzletága stabil pénzáramokat fog generálni még egy 2016-ban bekövetkező 30 százalékos iparágszintű finomítói árréscsökkenés feltételezése mellett is, miközben az Upstream üzletág (kutatás és kitermelés) teljesítménye az emelkedő olajárral összhangban fokozatosan javulni fog.
   
Simola József, a Mol csoportszintű pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint azt mondta, nagy örömükre szolgál az S&P felminősítése, amely egy olyan időszakban történt, amikor az olaj és gáz iparág komoly kihívásokkal néz szembe. A vezérigazgató-helyettes szerint ez ugyanakkor a Mol integrált üzleti modelljének, stabil pénzáramainak és pénzügyi erejének újabb elismerése.
   
"A Mol a következő években is elkötelezett marad az erős mérleg, illetve a pénzügyi stabilitás és rugalmasság megtartása mellett, és ez szilárd alapokat biztosít a befektetésre ajánlott hitelminősítéshez is" - idézi Simola Józsefet a közlemény.

Megerősítette a Nemzetközi Beruházási Bank minősítését a Fitch Ratings

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet megerősítette a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) hosszú távú A mínusz minősítését, stabil kilátásokkal - tájékoztatta a pénzintézet közleményében csütörtökön az MTI-t.
2021. 08. 20. 20:00
Megosztás:

Megerősítette Magyarország adósbesorolását a Standard&Poor's

A három nagy hitelminősítő közül a Standard&Poor's (S&P) felülvizsgálta eddigi besorolását, és megerősítette a BBB besorolást, valamint a stabilnak minősített kilátást: a Fitch-hez hasonlóan a válság közepette is erősnek ítélte meg a hitelminősítő hazánk teljesítményét, stabilitását és válságkezelési stratégiáját - közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel.
2021. 08. 15. 02:00
Megosztás:

A Standard&Poor's is megerősítette Magyarország adósbesorolását

A három nagy hitelminősítő közül a Standard&Poor's (S&P) felülvizsgálta eddigi besorolását, és megerősítette a BBB besorolást, valamint a stabilnak minősített kilátást: a Fitch-hez hasonlóan a válság közepette is erősnek ítélte meg a hitelminősítő hazánk teljesítményét, stabilitását és válságkezelési stratégiáját - közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel.
2021. 08. 14. 21:00
Megosztás:

Így teljesített a MOL a második negyedévben

A második negyedévben is jelentősen növelte a bevételét a Mol, így az 505 milliárd forintot meghaladó első féléves EBITDA (kamat, az adók, és az értékcsökkenés előtti üzemi eredmény) több mint kétszeresen múlta felül a tavalyi azonos időszak eredményét - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján péntek hajnalban közzétett jelentésből.
2021. 08. 06. 09:00
Megosztás:

Példátlan szakmai teljesítmény Magyarországon: elérte legmagasabb pontját a MOL Campus épülete

Bokrétaünnepséget tartottak a főváros ikonikus városképi elemévé váló MOL Campus projektnél: a Kopaszi-gát és a BudaPart által körül határolt területen megvalósuló toronyépület a Market Építő Zrt. kivitelezésében elérte legmagasabb pontját. A régió legkorszerűbb irodaházának kivitelezése a tervek szerint halad, a létesítményt várhatóan 2022 őszén vehetik majd birtokba a MOL budapesti munkavállalói.
2021. 08. 04. 13:00
Megosztás:

A Fitch Ratings megerősítette Magyarország stabil kilátását

A Fitch Ratings nemzetzközi hitelminősítő megerősítette legfrissebb felülvizsgálatában Magyarország államadós-besorolását: továbbra is stabil kilátású BBB osztályzattal tartja nyilván a magyar államadósság-kötelezettségeket - írta szombaton kiadott közleményében a Pénzügyminisztérium.
2021. 07. 31. 14:00
Megosztás:

Az INA II. negyedéves eredménye erős lett, ami jó hír a MOL részvényeseknek (is)

Az INA tegnap hozta nyilvánosságra 2021. II negyedéves számait. A cég 633 millió horvát kuna tisztított, CCS alapú eredményt ért el, ami jóval magasabb, mint a tavalyi 366 millió kunás eredmény.
2021. 07. 30. 14:00
Megosztás:

A MOL részvényeket transzferált a MOL Új Európa alapba

A MOL a korábbi ígéreteknek és bejelentésnek megfelelően 2021. július 28-án 42.977.996 darab részvényt transzferált a MOL Új Európa alapba tőkehozzájárulásként. A tranzakciót követően a MOL 20.921.156 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú saját részvénnyel rendelkezik.
2021. 07. 29. 16:00
Megosztás:

500 ezer forintos bírságot kapott a Mol

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Molt a piaci visszaélésekről szóló európai uniós rendeletben foglalt, a bennfentes információ nyilvános közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön a vállalat.
2021. 07. 23. 01:00
Megosztás:

A horvát miniszter szerint a MOL - INA tárgyalások a végső fázisban vannak

A Bloomberg értesülései szerint a horvát gazdasági miniszter, Tomislav Coric azt nyilatkozta, hogy a MOL-lal való tárgyalások a végső fázisban vannak.
2021. 07. 22. 14:00
Megosztás:

Megerősítette az amerikai adósbesorolást a Fitch Ratings

Megerősítette a leminősítés lehetőségére utaló, egy éve érvényes negatív kilátás fenntartásával az Egyesült Államok lehetséges legjobb, AAA államadós-besorolását szerdán a Fitch Ratings.
2021. 07. 14. 22:30
Megosztás:

Egységes fizetési megoldást vezet be az e-autó töltésre a Mol

Kelet-Közép-Európa hat országában elérhető az elektromos autótöltést segítő Mol Plugee alkalmazás, így az applikációba integrált egyetlen platform használatával juthatnak el az e-autósok a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez - közölte a Mol az MTI-vel hétfőn.
2021. 07. 12. 13:00
Megosztás:

Az MNB felfüggesztette a Cetelem Bank fogyasztóbarát személyi kölcsön minősítését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a Magyar Cetelem Bank Zrt. személyi kölcsönének fogyasztóbarát minősítését, a bank ugyanis megsértette a Minősített fogyasztóbarát személyi hitel pályázati kiírás vonatkozó pontjait azzal, hogy július 1-jétől nem biztosította a teljeskörű online hitelfelvétel lehetőségét - jelentette be csütörtökön a felügyeletet ellátó jegybank.
2021. 07. 01. 16:00
Megosztás:

Stabilra javította az OTP orosz leánybankjának osztályzati kilátását a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról az OTP Bank oroszországi leánybankjának osztályzati kilátását hétfőn a Fitch Ratings.
2021. 06. 29. 11:00
Megosztás:

Ezt a besorolást kapta az MVM a Fitch Ratings-től

A magyar államadósságra érvényben tartott osztályzattal azonos, BBB induló besorolással látta el kedden az MVM hosszú távú deviza- és forintkötelezettségeit a Fitch Ratings.
2021. 06. 22. 22:00
Megosztás:

Stabilra javította a brit adósosztályzat kilátását a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Nagy-Britannia AA mínusz szintű államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings.
2021. 06. 19. 16:00
Megosztás:

A MOL megvásárolja az OMV szlovén benzinkútjait

A MOL megveszi az OMV 120 benzinkútból álló üzemanyag kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában.
2021. 06. 08. 14:30
Megosztás:

20 millió dollárt költött Covid-megelőzésre a Mol-csoport

A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik koronavírus-hullám végéig a Mol-csoport több mint 20 millió dollárt költött a járvány elleni védekezésre - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2021. 06. 04. 05:00
Megosztás:

Visszaeső finomítói és petrolkémiai árrések a MOL-nál

A MOL 4,7 dollár/hordó finomítói és 1003 euró/tonna petrolkémiai marzsot ért el májusban szemben az áprilisi 5,1 dollár/hordó és 1036 euró/tonna árrésekkel.
2021. 06. 02. 17:30
Megosztás:

A Fitch Ratings szerint költségvetési kiigazításokra lesz szükség az adósság csökkentéséhez

Várhatóan rendkívüli ütemben emelkednek még jövőre is a globális államadósság-ráták a koronavírus-járvány gazdasági kárainak enyhítését célzó költségvetési kiadások miatt, és ebben a környezetben kockázatos lenne arra számítani, hogy az alacsony kamatok hosszú távon fennmaradnak, költségvetési kiigazítások nélkül is elviselhetővé téve a magas adósságterheket - áll a Fitch Ratings pénteken Londonban ismertetett globális adósságdinamikai áttekintésében.
2021. 05. 24. 13:00
Megosztás: