Hírek > Így fejlesztik a fiatal szakorvosok bérét >

Így fejlesztik a fiatal szakorvosok bérét

2016.11.25 05:30
Megjelent a fiatal szakorvosok bérfejlesztéséről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában.
Így fejlesztik a fiatal szakorvosok bérét

A rendelet szerint az a fiatal szakorvos, aki 2016. augusztus 31-én az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló kormányrendelet szerint volt jogosult a fiatal szakorvosok támogatására, nyilatkozhat arról, hogy jövő év október 31-éig bérkiegészítést vagy továbbra is a   fiatal szakorvosok támogatását kívánja igénybe venni.
   
A nyilatkozatot 2016. december 7-éig lehet megtenni a foglalkoztató egészségügyi szolgáltatónál, amely köteles a támogatási igényt eljuttatni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz december 14-éig.
   
Az a fiatal szakorvos, aki december 7-ig nem nyilatkozik, a bérkiegészítésre lesz jogosult, aki pedig úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a támogatást veszi igénybe, 2016. december 1-jétől válik arra jogosulttá.
   
A kormányrendelet rögzíti azt is, hogy bérkülönbözet illeti meg azt a fiatal szakorvost, aki 2016. november 30-át követően bérkiegészítésben részesül, és bérhátrány éri ahhoz képest, mintha a fiatal szakorvosok támogatásában részesült volna. A különbözetet a munkáltató havonta állapítja meg és hóközi kifizetéssel utalja. A fiatal szakorvosok bérkülönbözete nem része az alapbérnek (illetménynek), a mozgóbérelemek számításánál nem kell figyelembe venni.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák