Hírek > Tovább száguld a Richter >

Tovább száguld a Richter

2017.01.10 05:45
Az elmúlt hónapokban is tovább folytatódott a magyar részvénypiac emelkedése és vele együtt emelkedett a Richter árfolyama is. Ezt kihasználva ismét felfelé módosítjuk a nyár óta meglévő pozíciónkat, mely már több mint 20%-os nyereséget ért el. A hazai gyógyszercég számára kimondottan pozitív, hogy a rubel folyamatosan erősödik a főbb devizákkal és a forinttal szemben is, ami pozitívan hat a Richter árfolyamára, szintén pozitív az egyre jelentősebb kitettséggé váló dollár erősödés is.

 

Forrás: Bloomberg, Erste


Néhány hétnyi oldalazást követően ismét sikerült a Richter árfolyamának felfelé elrugaszkodnia, így új történelmi csúcsot is sikerült elérnie az árfolyamnak. A kedvező tendenciát kihasználva ismételten a stop megbízásunk megemelését javasoljuk, a december második felét meghatározó oldalazó sáv alja alá 6081 ponthoz, így egyre nagyobb profitot biztosíthatunk be pozíciónkon.


A korábban javasolt 7090 pontos kiszállási pontunkat változatlanul tartjuk. Annak eléréséig további 10%-os felértékelődési potenciál van a részvényben.


A Richter számára nagyon fontos a rubel árfolyamának alakulása. Ebből a szempontból rendkívül fontos, hogy a rubel hónapok óta erősödik a forinttal szemben. A következő grafikonon ábrázoltuk a Richter és a RUBHUF devizapár árfolyamának együttmozgását.

Az erősödő rubel két soron is pozitívan befolyásolja a Richter eredményét:

  • Egyrészt az oroszországi értékesítések eredményre gyakorolt hatása javul a kedvezőbb árfolyam miatt
  • Másrészt pedig a pénzügyi eredmény javul és az sem zárható ki, hogy a devizaárfolyam mozgások eredményeként a negyedik negyedéves eredményben pozitív pénzügyi eredményről számolhat majd be a Richter

 

Forrás: Bloomberg, Erste


A rubel mellett érdemes egy pillantást venni a dollár árfolyamára is, hiszen egyre nagyobb a társaság dollárkitettsége, ugyanis Amerika mellett például Latin-Amerikában, illetve Ukrajna esetében is dollár alapon történik az elszámolás, és ezek együttes bevételei már körülbelül fele akkora kitettséget jelentenek, mint az orosz bevételek. Ezért jó hír, hogy a dollár is tovább folytatta erősödését a forinttal szemben az elmúlt hónapokban.


A komplex képhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy a forint erősödött az euróval szemben, azonban itt egy relatíve visszafogott elmozdulásról beszélhetünk.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák