Hírek > Újabb több száz milliós bírságok az MNB mérlegén >

Újabb több száz milliós bírságok az MNB mérlegén

2017.01.10 12:05
A jegybank összesen 258 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az IDW Consulting LLC és a Goldstein Brokers Ltd társaságokra visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt, és 39 millió forint megfizetésére kötelezte a Goldstein Equitas-t, mivel a társaság jogosulatlanul nyújtott befektetési szolgáltatást ügyfelei számára - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.
Újabb több száz milliós bírságok az MNB mérlegén

Az MNB piacfelügyeleti eljárása során bűncselekmény gyanúja miatt rendőrségi feljelentést is tett.
    

A MNB a Goldstein Brokers és a Goldstein Equitas társaságokkal szemben már az eljárás közben azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az érintett cégek engedély vagy bejelentés nélkül, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi adójóváírás járna nekem éves szinten?

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor?

ÁFA adó-kalkulátor

  

    

A jegybank megállapította: az IDW Consulting és a Goldstein Brokers  kamat ígérete és visszafizetési kötelezettség vállalása mellett üzletszerűen gyűjtött betétnek nem minősülő visszafizetendő pénzeszközöket, a Goldstein Equitas pedig az MNB engedélye nélkül végzett befektetési szolgáltatási tevékenységnek minősülő portfóliókezelést.
    

Az IDW Consultingra 30 millió forint, a Goldstein Brokersra 228 millió forint, a Goldstein Equitasra 39 millió forint bírságot szabott ki az MNB, és véglegesen megtiltotta, hogy az engedélye nélkül pénzügyi -, illetve befektetési szolgáltatási tevékenységet végezzenek.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák