Hírek > Újra fellendülhet a hőszigetelési kedv az állami segítségnek köszönhetően >

Újra fellendülhet a hőszigetelési kedv az állami segítségnek köszönhetően

2017.02.13 21:00
„Az építőipari termelés volumenének 2016 egészében mért 18,8 százalékos csökkenése elsősorban annak tudható be, hogy az uniós forrásokból finanszírozott projekteknek köszönhetően magas volt a 2015-ös bázis. Az építőipar leterheltsége ugyanakkor a lakáspiac megélénkülésének köszönhetően nem csökkent, és amennyiben újra beindulnak az EU-s projektek, a szektorban a kapacitáshiány fokozódása várható" – kommentálta a KSH 2016-os építőipari gyorstájékoztatóját Miavecz István, a PPG Trilak Kft. ügyvezető igazgatója.
Újra fellendülhet a hőszigetelési kedv az állami segítségnek köszönhetően

Hozzátette: „örvendetes, hogy végre beindultak a lakásépítések, hiszen a magyarországi lakásállomány megújulása az elmúlt években az elvárt szint negyedét sem érte el". Az ügyvezető úgy látja, hogy a szektor további növekedésének legnagyobb gátja a szakemberhiány lesz, ami felerősíti az építőipari munkaerő képzésének fontosságát. Hangsúlyozta: a PPG Trilak támogatja az összes festőképzéssel foglalkozó szakiskolát, saját festőakadémiát működtet, továbbá szponzorálja a hazai szakmai versenyeket és a legrangosabb nemzetközi szakmai megmérettetéseken részt vevő magyar versenyzőket.

Miavecz István arra számít, hogy az újlakás-projektek jelentős részének második félévre várt befejeződése megmozgatja majd a használtlakás-piacot is, hiszen sokan régi otthonuk eladásával tudnak csak új ingatlanba költözni. Ez a használtlakás-piaci élénkülés várhatóan együtt jár majd a lakásfelújítások számának növekedésével is, ami szintén pozitívan hat az építőanyag-iparra. A cég tapasztalatai szerint a felújítások során a festékválasztás szempontjai között előtérbe került a minőség és a tartósság, illetve kiemelten fontossá vált a vásárlók számára a divatos színválaszték is.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A hőszigetelő rendszerek piacán szintén élénkülésre számít a szakember azután, hogy az elmúlt évek enyhe telei és a lecsökkentett energiaárak visszavetették az energiatakarékossági beruházásokat. „Az idei kemény tél, ami a tavalyinál akár 50 százalékkal nagyobb fűtésszámlát is eredményezhet, ismét ráirányítja a figyelmet a hőszigetelés fontosságára, de a hamarosan kiírandó energetikai korszerűsítési pályázatok szintén kedvezően hatnak majd. A felújítások megtervezésekor nem árt szem előtt tartani, hogy a hőszigetelés nem csak télen, hanem a nyári hőség elleni védekezésben, így a klimatizálási költségek csökkentésében is fontos" – hangsúlyozta a PPG Trilak ügyvezetője.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák