Hírek > Csúcson az euróövezeti magánszektor növekedése >

Csúcson az euróövezeti magánszektor növekedése

2017.02.21 16:30
A várakozásoknál jóval erősebb ütemben, közel hat éve nem tapasztalt mértékben növekedett az euróövezeti magánszektor februárban. Jelentősen nőtt a munkahelyek száma, gyorsuló ütemben gyarapodtak a megrendelések, javult az üzleti hangulat, miközben tovább erősödtek az inflációs nyomások - ez derült ki az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport beszerzésimedzser-indexeinek előzetes adataiból.

Az IHS Markit kedden közzétett jelentése szerint az euróövezet feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe 70 havi csúcsra, 55,5 pontra növekedett a januári 55,2 pontról. Elemzők 55,0 pontra számítottak.
    

A szolgáltatóipar beszerzésimedzser-indexe 55,6 pontra, 69 havi csúcsra nőtt. Elemzők az előző havival megegyező értékre, 53,7 pontra számítottak.
    

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett összetett BMI 70 havi csúcsra, 56,0 pontra emelkedett a januári 54,4 pontról, szemben az elemzők által várt 54,3 ponttal.
    

A BMI mutató 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését jelzi. Az előzőnél magasabb, 50 pont feletti érték a gazdasági aktivitás fokozódását tükrözi.
    

Februárban 2011 eleje óta nem tapasztalt mértékben bővült a feldolgozóipar és a szolgáltató szektor is az euróövezetben. Az új megrendelések állománya 2011 áprilisa óta nem tapasztalt ütemben emelkedett, és a foglalkoztatottak számának erős növekedése mellett is nőtt a teljesítésre váró megrendelések állománya.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A februári beszerzésimenedzser-indexek azt mutatják, hogy az idei első negyedévben az előzőhöz képest 0,6 százalékkal növekedhet az euróövezet hazai összterméke - kommentálta a tanulmány megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza, aki szerint az Európai Központi Bank döntéshozói örülni fognak a gazdasági növekedés gyorsulásának és az infláció erősödésének, de tovább aggódhatnak az idei holland, francia és német választások, valamint a Brexit lehetséges gazdasági következményei miatt. Williamson úgy látja, a németországi parlamenti választásokig kevéssé valószínű, hogy az EKB bármit is változtasson monetáris politikáján.
    

A közgazdász nagy meglepetésnek nevezte Franciaország teljesítményét: 2011 májusa óta először a francia kompozit BMI értéke meghaladta a németet. Franciaország összetett beszerzésimenedzser-indexe 56,2 pontra ugrott a januári 54,0 pontról, Németországé pedig 56,1 pontra emelkedett az előző havi 54,8 pontról, ami pedig azt jelenti, hogy a két országban 0,6-0,7 százalékkal bővülhet a GDP az első negyedévben.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák