Hírek > Dúsgazdagok ülnek a kínai parlamentben >

Dúsgazdagok ülnek a kínai parlamentben

2017.03.03 17:00
A kínai törvényhozás leggazdagabb 209 tagjának nagyobb a vagyona, mint a belga bruttó hazai termék (GDP) - írta a Hurun folyóirat pénteki jelentésében, a kínai törvényhozó testület éves ülésszakának kezdetén.
Dúsgazdagok ülnek a kínai parlamentben

A pekingi Tienanmen téren álló néppalotában a Kínai Kommunista Párt legmagasabb rangú tisztségviselői üléseznek a következő napokban. Pénteken a kínai népi politikai konzultációs tanács (CPPCC) nevű tanácsadó szervezet kezdte meg működését, míg vasárnaptól a törvényhozás, az országos népi gyűlés ül össze tizenegy napra.
   
A két testület mintegy 5100 tagja közül 209 mesés vagyonnal rendelkezik.
   
###ajanlo##

A leggazdagabb 112 képviselő és 97 tanácsadó összvagyona eléri a 3500 milliárd jüant (nagyjából 150 ezer milliárd forintot) - mondta el Porsa Pan, a Hurun kommunikációs illetékese.
   
Ez az összeg Belgium, Svédország vagy Lengyelország éves GDP-jének felel meg, Magyarország bruttó hazai termékének pedig nagyjából a négyszerese.
   
A száz leggazdagabb kínai képviselő 2013 óta összesen 64 százalékkal növelte vagyonát Hszi Csin-ping kínai elnök korrupcióellenes kampányára fittyet hányva.
   
A Kínai Kommunista Párt 2002-ben megnyitotta a törvényhozást a korábban ádáz ellenségnek számító, kapitalizmusból hasznot húzó kínai magánszektor képviselői előtt. Az országos népi gyűlés tagjai között jelenleg ott van Poni Ma, a Tencent Holdings internetkonszern vezérigazgatója, Lei Csün, az okostelefonokat gyártó Hsziaomi atyja és Cung Csing-hou, az üdítőitalokat gyártó Hangcsou Vahaha alapítója

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák