Hírek > Van még tere a növekedésnek a részvénypiacokon >

Van még tere a növekedésnek a részvénypiacokon

2017.04.06 09:30
A jelentős részvénypiaci növekedés ellenére még van tere az emelkedésnek – mondta az Aegon Prémium Ügyfélklub rendezvényén Juscsák György, a JP Morgan Asset Management igazgatója. Úgy látja: a globális gazdasági kilátások kedvezők, ám jelentős politikai kockázatokkal is számolni kell.
Van még tere a növekedésnek a részvénypiacokon

A nehézségek ellenére a világgazdaság kilátásai kedvezőek, viszont ma nem lehet úgy gazdasági kérdésekről beszélni, hogy politikai kockázatok ne kerülnének szóba – jelentette ki az Aegon Prémium múlt heti Ügyfélklub rendezvényén Juscsák György, a JP Morgan Asset Management igazgatója. A kedvező kilátásokat alátámasztja – tette hozzá -, hogy a világ meghatározó államainak többségében 50 pont feletti értéket mutat a beszerzési menedzser index (PMI), vagyis a vállalatok várakozásai összességében kedvezőek.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A növekedésben – mutatott rá Juscsák György – az USA jár az élen, és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az Egyesült Államok az első ország, amely ki tudott lábalni a válságból. Amerika ugyanakkor közelít a növekedési ciklusa végéhez, miközben Európa 5-6 évnyi elmaradással követi az ottani trendeket. Kína gazdasága lassabb ütemben ugyan, de szintén bővül, és úgy tűnik, hogy kezdik megtalálni a fogyasztáson alapuló növekedés nyitját: vagyis az ázsiai óriásnál is lassabb, de tartós növekedéssel lehet számolni.

Juscsák György kiemelte: annak ellenére, hogy az Egyesült Államok részvénypiacán az elmúlt időszakban óriási növekedés következett be – az elmúlt nyolc év alatt közel 300 százalékkal emelkedett az S&P500 index –, nincs szó buborékról, így nem kell tartani hirtelen zuhanástól sem. A Fed – vélekedett a szakember – az idén 2-3 alkalommal emelhet az irányadó kamatlábon, amelynek következtében a dollár valószínűleg áttöri majd a paritást az euróval szemben.

Juscsák György szerint továbbra is érdemes az amerikai részvényekbe fektetni. Ezt – hangsúlyozta – több körülmény is alátámasztja. Az egyik, hogy az S&P500 értéke az elmúlt időszakban együtt mozgott a vállalati profitok emelkedésével – vagyis gazdasági támogatottsága van az emelkedésnek –, miközben az infláció szintje is a kívánatos, 1 és 3 százalék közötti szinten mozog. Figyelemre méltó emellett – emelte ki az igazgató –, hogy az elmúlt közel száz év alatt négy tényezőből legalább egy-kettő kellett ahhoz, hogy minimum 20 százalékot zuhanjon az amerikai részvénypiac: az első, hogy az Egyesült Államok recesszióban legyen, a második, hogy rekordon álljanak a nyersanyagárak, a harmadik, hogy a Fed agresszíven emelje a kamatokat, végül a részvények extrém drágák legyenek. Ebből a négy tényezőből – hangsúlyozta – egyik sem áll fenn, vagyis most nem látszik, hogy mi hozna visszaesést.

Európa kapcsán Juscsák György a deflációt nevezte az egyik legnagyobb problémának, illetve azt, hogy – jelentős részben a bevándorlás kapcsán – a populista pártok előretörésével növekednek az unión belüli politikai kockázatok. Ennek ellenére – emelte ki – az Európai Unió, és az eurózóna egyben fog maradni, amit alátámaszt az, hogy a nehézségek ellenére a tagállamok döntő többségében erős a közös fizetőeszköz és az unió támogatottsága.
Ami pedig a részvénypiacok hosszú távú kilátásait illeti, az igazgató a következő tíz évben a fejlődő piaci részvényekben látja a legnagyobb növekedési lehetőséget.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák