Hírek > 2017-ben lendületes bővülés kezdődött az iparban >

2017-ben lendületes bővülés kezdődött az iparban

2017.04.11 18:30
A tavalyi 0,9 százalékos növekedés után, 2017-ben lendületes bővülés kezdődött az iparban, a nemzetgazdaságban döntő súlyt képviselő feldolgozóipar 2,7 százalékkal nőtt, a csekély súlyú bányászat termelése 6,2 százalékkal, az energiaipar kibocsátása 1,7 százalékkal emelkedett az év második hónapjában - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.
2017-ben lendületes bővülés kezdődött az iparban

A KSH legfrissebb közlése szerint februárban 2,7 százalékkal nőtt az ipari kibocsátás volumene az egy évvel korábbihoz képest. A munkanaphatástól megtisztított adat 7,0 százalékos növekedést mutat a tavalyi szökőnap miatt.
   
A közlemény szerint a feldolgozóiparon belül a járműgyártás kibocsátása 1,4 százalékkal, a közúti gépjármű gyártása 0,5 százalékkal, míg a közúti jármű alkatrészeinek gyártása 3,6 százalékkal emelkedett. Az eddig beérkezett havi ipari termelési adatok alapján a magyar ipar teljesítménye meghaladta az Európai Unió átlagát.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
Pomázi Gyula, az NGM helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a KSH adatait kommentálva elmondta: a februári eredmények megfelelnek a tárca várakozásainak.
   
Azokban az ágazatokban, amelyeket kijelöltek az Irinyi-tervben és amelyek a magyar gazdaság húzóágazatai, a következő időszakban is nagyon jó fejlődési tendencia rajzolódik ki - tette hozzá.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák