Hírek > Gond lehet a Fiat Chrysler dízel autóival is >

Gond lehet a Fiat Chrysler dízel autóival is

2017.05.19 08:00
Az ügyhöz közel álló források szerint az Amerikai Igazságügyi Minisztérium előkészületeket tett arra, hogy bíróság elé vigye a Fiat Chrysler-t az ottani környezeti előírások megszegése miatt.
Gond lehet a Fiat Chrysler dízel autóival is

Az ügy a Volkswagen esetéhez hasonlóan az autógyár dízelautóit érintheti, és hasonló manipulációt feltételez, mint amit anno a német autógyár használt annak érdekében, hogy alacsonyabb károsanyag-kibocsátást mutasson ki a teszteken.  

Akár már a héten is sor kerülhet az ügy jogi útra való terelésére, amennyiben a felek nem tudnak a háttérben megállapodni. A Fiat Chrysler tagadja, hogy csalni próbált volna a teszteken. Piaczárást követően 3,5%-ot estek a cég részvényei az amerikai tőzsdén.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Traffipax - mekkora büntetésre számíthatok? - kalkulátor

Gépkocsi fogyasztási költség kalkulátor

Mekkora az esélye, hogy az én autómat lopják el? - kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák