Hírek > BÉT - Eseménytelenül telt a nap >

BÉT - Eseménytelenül telt a nap

2017.07.11 19:00
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24,65 pontos, 0,07 százalékos emelkedéssel, 35 749,57 ponton zárt kedden.
BÉT - Eseménytelenül telt a nap

A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
   
Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi részvénypiacokon is viszonylag eseménytelenül telt a nap. A BÉT-en az OTP relatíve gyenge teljesítményét a Mol jobb teljesítménye ellensúlyozni tudta, eközben a Richter stagnált, a Magyar Telekom pedig kis mértékben emelkedett. A nemzetközi részvénypiacok a BUX indexhez hasonlóan stagnáltak, a német DAX index például 0,25 százalékkal emelkedett. A részvényelemző szerint reggel még úgy tűnt, nagyobb emelkedés is lehet Európában, azonban napközben elromlott a hangulat, és ismét a nulla közeli szintekhez tértek vissza az indexek. Amerikában is hasonlót lehetett látni.
   
A Mol 205 forinttal, 0,97 százalékkal 21 300 forintra erősödött, 727,2 millió forintos forgalomban.
   
Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 0,68 százalékkal 9510 forintra csökkent, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki.
   
A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 476 forintra nőtt, forgalma 349,8 millió forint volt.
   
A Richter-papírok árfolyama 1 forinttal, 0,01 százalékkal 6901 forintra emelkedett, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.
   
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2846,86 ponton zárt kedden, ez 40,24 pontos, 1,43 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák