Az éles látás házhoz jön

A Rapidus Optika több mint 20 éve végez felnőtt, gyermek és céges látásvizsgálatot egyaránt. Minden vizsgálatot szemészorvos vagy optometrista munkatárs végez, ezután pedig látszerész kollégák segítenek kiválasztani a tökéletes szemüveget. Sokszor észre sem vesszük, hogy szemüvegre lenne szükségünk, pedig egy vizsgálat segíthetne megakadályozni a szem romlását.

Az éles látás házhoz jön

Szemüveget választani viszont nem feltétlen egyszerű, hiszen rengeteg márkából válogathatunk még akkor is, ha csak az árát nézzük. Ezután pedig kiválasztjuk a formáját, a színét, a mintáját és még sok-sok kiegészítőt. 

De vajon hányan hordunk a stílusunkhoz igazán passzoló és a szakmai követelményeknek megfelelő szemüveget? Szemüveget, amelytől magabiztosan, előreszegezett állal, kihúzott háttal sétálunk és a munkánkat is pontosabban, figyelmesebben végezzük? Te is hunyorogsz az elmosódott betűk előtt? 

Hogyan is hat a szemünkre az órákon át tartó számítógépes munka?

Előfordulhat, hogy valaki naponta 8-10 órát tölt a monitor előtt, szemét a képernyőre tapasztja, és hunyorogva próbálja elvégezni a feladatát. Ez akadályozza a munkavégzésben, hiszen csökken a koncentrációja, hamar elfárad és megfájdul a szeme. Látása folyamatosan romlik, és ha esetleg visel szemüveget, az is talán csak zavarja, ugyanis a méret sem jó, a személyiségéhez sem illik, és egyébként már a dioptria sem megfelelő.

Miért választunk rossz szemüveget? 

Fontos, hogy a szemüveg kiválasztásakor figyelembe vegyük, hogy tisztán látunk-e vele, nem nyomja sehol a fejünket, illetve ami legalább ennyire fontos, hogy hogyan érezzük magunkat vele.

Nem mindenkinek ugyanaz a szemüveg a megfelelő, de nem is kell, hogy egyforma legyen. Ez egy olyan kiegészítője a mindennapjainknak, ami minket tükröz. Amire mások azt mondják: „Ez annyira Te vagy!”

Szemüveget igénylő munkák

Több olyan munkakör is létezik, ahol a dolgozók naponta legalább 4 órát ülnek a képernyő előtt, ezzel fokozottan veszélyeztetik a szemük egészségét.

Ahogy folyamatosan a monitort bámuljuk, a szemünk próbál fókuszálni, erőlködik és fájni kezd.

A Rapidus biztosít olyan szemüvegeket is, amelyek kifejezetten számítógép előtt dolgozók számára lettek tervezve, ezzel is védve a szemüket.

Mi lehet a következménye, ha a dolgozók látása nem megfelelő?

A vállalkozó egyszer csak azt veszi észre, hogy a dolgozók nem elég hatékonyak, nem tudnak koncentrálni, a munkaidő nagy részében fáradtak, hiányzik belőlük a motiváció. Gondolhatja azt is, hogy eljött az ideje egy csapatépítő tréningnek, de az ritkán jut eszébe, hogy az egészségükkel lehet a probléma. Jelen helyzetben egy vizsgálat megoldaná a gondot, hiszen amúgy is léteznek olyan helyek, ahol a dolgozóknak kötelező munkavédelmi szemüveget viselniük.

Ha szóba kerül a védőszemüveg kifejezés, egyből az jut eszünkbe, hogy kényelmetlen és akadályozza a munkavégzést. Pedig ma már léteznek divatos darabok is, melyek megkönnyíthetik a munkavégzést és megakadályozzák az esetleges baleseteket is.

A Rapidusnál képesek akár 3 különböző telephelyen, akár 150 munkavállalónak is szemüveget biztosítani, legyen szó számítógépes védőszemüvegekről vagy munkavédelmi szemüvegekről. A szemüveget méretre igazítják, helyszínre viszik és egyénileg állítják be a dolgozók számára.

Helyszínen történő vizsgálat

A Rapidus legfőbb előnye, hogy a vizsgálat akár helyben, a cégnél történhet, tehát a munkavállalóknak nem kell időpontra várniuk a legközelebbi egészségügyi intézménybe vagy optikába, és szabadidejükben vizsgálatra sietniük.

Szakemberek segítségével kiválasztják a megfelelő lencsét, vastagságot, a dolgozók pedig nyugodtan válogathatnak a különböző keretek, színek és minták közül.

A vizsgálat kifejezetten ajánlott azon munkavégzők számára, akik számítógépes munkát végeznek, kémiai anyagok közelében dolgoznak, illetve olyan mechanikai munkát végeznek, ahol apróbb tárgyak veszélyeztethetik a szemük épségét.

Keresse bizalommal a Rapidus munkatársait, akik egyedi szemészeti szűrőbuszuk segítségével, bárhol képesek szemvizsgálatot végezni.

Hozzászólások

A brit felnőttek több mint 80 százalékát beoltották

A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint a brit felnőtt lakosság több mint 80 százaléka megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát, és csaknem 60 százaléknak mindkét adagot beadták.
2021. 06. 18. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Delta elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kedvezménykártyával élénkítenék a fővárosi turizmust

Úgynevezett Restart Budapest kedvezmény- és programkártya elindításával élénkítenék a fővárosi turizmust szakmai szervezetek, az idén megújult kártya harmadik vendégéjszakát, ingyenes fővárosi közlekedést és fürdő belépést kínál, és számos más kedvezmény is jár vele.
2021. 06. 18. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Józsefvárosi közétkeztetés: valótlanságot állít az önkormányzat, az összes jogsértés megállt a bíróság előtt

A sajtóban megjelenő híresztelésekkel ellentétben valótlan, hogy jogtalanul bírságolta meg a józsefvárosi önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság.
2021. 06. 18. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szoftverrobotok csökkenthetik a súlyos munkaerőhiányt

A koronavírus-járvány lecsengésével szinte az összes szektorban rendkívül pozitívak a kilátások, ugyanakkor a cégek életét napjainkban a munkaerőhiány nehezíti meg. Ma már viszont sok olyan pozíció létezik, ami nagyon egyszerűen kiváltható szoftverrobotok alkalmazásával. Szőnyi András, a Mortoff üzletfejlesztési vezetője arról beszélt, hogy a technológia különböző applikációk használatában, fájlok konvertálásában, adatfeldolgozásban és komplex riportok generálásában is a vállalatok hasznára válhat úgy, hogy a már meglévő munkatársakkal kreatívabb feladatokat tudnak végeztetni.
2021. 06. 18. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb adóügyi fizetési kedvezményeket jelentett be a NAV

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Izer Norbert a szerdai napon újabb fizetési kedvezményeket jelentett be a koronavírus-járványt követő gazdasági helyreállítás keretében. A fizetési halasztásra és a részletfizetésre, valamint az adótartozás mérséklésére vonatkozó igényeket 2021 végéig lehet benyújtani, Karácsony Balázs, a BDO adóigazgatója gyakorlati példákon keresztül foglalta össze az intézkedések előnyeit.
2021. 06. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyors ügyintézést ígér az MVM Démász a napelemes csatlakozók számára

Az MVM Démász a növekvő igények miatt felgyorsította a háztartási napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatását - közölte a szolgáltató az MTI-vel csütörtökön.
2021. 06. 18. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapesti útdíj bevezetését sürgeti a Levegő Munkacsoport

Minden személy- és tehergépkocsira kiterjedő budapesti útdíj bevezetéséért indít petícióta Levegő Munkacsoport. A kilométer-és szennyezés-arányos útdíj a teherautók esetében jelenleg is létezik országunkban mintegy 7100 kilométeren, ezt bővítenék ki Budapest egész területére, kiterjesztve a személygépjárművekre is, méghozzá úgy, hogy a városi útdíjból származó bevételt részben visszajuttatnák a rászoruló budapestieknek, részben pedig a környezetkímélőbb közlekedésre fordítanák.
2021. 06. 18. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Négycsillagos szálloda épül Debrecenben

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban.
2021. 06. 18. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy osztalékot fizet a Telekom macedón leányvállalata

A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) a 2020. üzleti év után 1,38 milliárd macedón dénár (mintegy 7,90 milliárd forint) osztalék kifizetéséről határozott a csütörtöki közgyűlésén - közölte a Magyar Telekom a tőzsde honlapján csütörtökön.
2021. 06. 17. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Uniós támogatással fejlesztette a képzéseit a MATE

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több mint 315 millió forint uniós támogatással fejlesztette a duális és kooperatív képzéseit 2017 szeptembere és 2021 májusa között - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
2021. 06. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben

Csökkent áprilisban az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált jelentése alapján.
2021. 06. 17. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A CNN nem helyettesíthető tokenekként értékesíti archívumának tartalmát

A CNN amerikai hírtelevízió nem helyettesíthető tokenekként (NFT) értékesíti az elmúlt több mint négy évtized meghatározó történelmi eseményeiről készített beszámolóit.
2021. 06. 17. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedett a munkanélküliek száma az USA-ban

Másfél hónapja először emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, jóllehet számos bizonyíték mutatja, hogy a gazdaság és a munkaerőpiac stabilan lábal kifelé a világjárvány által okozott recesszióból.
2021. 06. 17. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lendületes németországi növekedést vár az IfW gazdaságkutató

A német gazdaság teljesítménye lendületes növekedéssel már a harmadik negyedévben eléri a válság előtti szintet a kieli IfW gazdaságkutató intézet honlapján publikált legfrissebb prognózisa alapján.
2021. 06. 17. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások: