Örülhetnek a Richter befektetők - piaci konszenzus feletti számokat közölt a tőzsdei vállalat

A Richter Gedeon Nyrt. nyeresége emelkedett, bár árbevétele csökkent: A gyógyszeripari vállalat az első negyedévben 203,4 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 3,0 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest - jelentette be kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az elemzők előrejelzése szerint 3,6%-os csökkenésre és 202 milliárd forintos bevételre lehetett számítani, így a társaság az elemzői várakozásokat felülteljesítette.

Örülhetnek a Richter befektetők - piaci konszenzus feletti számokat közölt a tőzsdei vállalat

A negyedévben a társaság 75,6 százalékkal több, 68,5 milliárd forint adózott eredményt ért el, az elemzői konszenzus 57,8 milliárd forint volt.

A jelentésben kiemelik: a jelentős - túlnyomórészt nem realizált - 15,2 milliárd forint árfolyamnyereség növelte az adózott eredményt 2024 első negyedévében, szemben az egy évvel ezelőtti nagy árfolyamveszteséggel, az időszak végi gyengébb forint hatására.

Az adózott eredmény jelentős növekedése a magasabb működési eredménynek és a tavalyi árfolyamveszteségből idén nyereségbe fordult pénzügyi eredménynek köszönhető - írták.

A jelentés szerint nem változtatnak a korábbi előrejelzésükön: a tavalyi kiemelkedő év után kétszámjegyű növekedés az idén is elérhető lesz a gyógyszergyártásban az árfolyamok hatásának kiszűrésével. A gyógyszergyártás bevétele 2,15-2,25 milliárd euró körül alakulhat 2024-ben.

A gyógyszergyártási árbevétel az első negyedévben 200,1 milliárd forintot ért el, ami éves szinten 12,6 százalékos növekedés, minden főbb piacon nőttek a bevételek. A nőgyógyászati üzletág ismét jelentős volumennövekedést ért el. A terület teljes árbevétele 17 százalékkal 74,2 milliárd forintra nőtt.

A biotechnológiai üzletág bevételei erőteljesen, 46 százalékkal ugrottak meg az első negyedévben, 11,4 milliárd forintra. Az üzletág bruttó nyeresége éves szinten majdnem megháromszorozódott, ami a mérföldkő-bevételekkel együtt ellensúlyozta a k+f kiadások jelentős növekedését - írták.

A vállalat éves rendes közgyűlése elfogadta 78,8 milliárd forint, részvényenként megközelítőleg 423 forint osztalék kifizetését a 2023-as adózott eredményből, ami várhatóan 2024 második negyedévében fog megtörténni - jelezték.

A Richter részvények árfolyam alakulása az elmúlt évben

Richter részvény árfolyam grafikon

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 9965 forint, a legalacsonyabb 8010 forint volt, a papír ára hétfőn nem változott, 9650 forinton zárt.


Elemzők szerint az Ethereum a legbullishabb altcoin; A Chainlink és az Angry Pepe Fork az egekbe szökik

Yoddha, aki egy több mint 50 ezer követővel rendelkező kriptoelemző az X-en, "bombát dobott" az Ethereumra. Yoddha úgy véli, hogy a második legnagyobb kriptovaluta jelenleg a legbullishabb altcoin, és felülmúlhatja a Bitcoint is a teljesítménye.
2024. 06. 21. 07:30
Megosztás:

Fenntartható közlekedés hidrogénhajtással Kecskeméten

Márciusban Kecskeméten tesztelték a Solaris Urbino 12 hydrogen típusú hidrogén üzemanyagcellás demobuszt. Ebben a járműben hidrogén az üzemanyag, amelyet üzemanyagcella alakít át elektromos árammá, és a hajtást elektromotorok biztosítják. A melléktermék, ami a kipufogón távozik, tiszta vízpára. Az autóbusz üzemanyagellátását a Messer Hungarogáz Kft. biztosította egy mobil hidrogéntöltő-egységgel a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. országos kísérleti hidrogénbusz projektjének keretében.
2024. 06. 21. 07:00
Megosztás:

Íme 3 legjobb Solana alternatíva 100-szoros nyereséghez ezen a nyáron - Polkadot, Aptos és DTX Exchange

Ahogy belépünk a 2024-es nyárba, a kriptovaluta piac továbbra is vonzza a befektetőket a hatalmas nyereség potenciáljával. Míg a Solana (SOL) népszerű választás volt a befektetők körében, elengedhetetlen a diverzifikáció és más ígéretes altcoinok felfedezése, amelyek akár 100-szoros megtérülést is hozhatnak.
2024. 06. 21. 06:00
Megosztás:

Avalanche tulajdonosok pánikban, mivel az AVAX ára nem tudta áttörni az ellenállást; a mesterséges intelligencia platform robbanásszerűen növekszik a bevezetés előtt

A kriptovaluta piac az innováción és alkalmazkodáson alapul. Míg a már megalapozott projektek folyamatosan fejlődni próbálnak, néha kihívásokkal szembesülnek. Az Avalanche (AVAX), egy kiemelkedő okosszerződések platformja jelenleg egy ilyen kihívással néz szembe – az AVAX árának közelmúltbeli stagnálásával. Azonban ezen bizonytalanság közepette egy új szereplő készül felforgatni a piacot – az Algotech (ALGT), egy forradalmi mesterséges intelligencia platform, amelyet kifejezetten a decentralizált pénzügyek (DeFi) jövőjének erősítésére terveztek.
2024. 06. 21. 05:00
Megosztás:

Új előértékesítési sztár készül felülmúlni a Dogwifhat (WIF) és a Pepe (PEPE) nyereségeit ebben a negyedévben

A legújabb kriptovaluta a piacon, a Rollblock (RBLK), hatalmas potenciált mutatott, és célja, hogy pénzügyi és növekedési sikereit tekintve felülmúlja a Dogwifhat (WIF) és Pepe (PEPE) eredményeit.
2024. 06. 21. 04:00
Megosztás:

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A várakozásoknak megfelelően nem módosította tavaly augusztus óta érvényes 5,25 százalékos alapkamatát a Bank of England.
2024. 06. 21. 03:00
Megosztás:

Miért nem kell az új autó az EU-ban senkinek most? Tudnak valamit?

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön felkerült adatok szerint.
2024. 06. 21. 02:30
Megosztás:

Minden számot eltalált, mégsem fizetik ki neki a milliárdos lottónyereményt!

K. James (USA) álma végre valóra vált: az összes számot eltalálta a legutóbbi lottóhúzáson, és ezzel jogot szerzett a rekordot döntő, milliárdos nyereményre. Vagy legalábbis ezt hitte.
2024. 06. 21. 02:00
Megosztás:

A kriptobálnák Rollblock, Solana és Binance Coin felhalmozásban vannak, ami egy jelentős bikapiacra utal

Egy jelentős bikafutás lehetőségét jelzi a kriptobálnák Rollblock, Solana és Binance Coin növekvő felhalmozása. Ez a tendencia az altcoinok és a nagyobb kriptovaluta ökoszisztéma jövőbeli teljesítményébe vetett növekvő bizalmat tükrözi, amit nagy vásárlások és felhalmozások mutatnak.
2024. 06. 21. 01:30
Megosztás:

A rendeletet aláírták! 55-77 éves nyugdíjasok készüljetek!

A nyugdíjelőleget 2024-ben már nem határozattal, hanem végzéssel kell megállapítani. Mit is jelent ez pontosan a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra vonatkozóan? A témát az adó.hu blogbejegyzése alapján járjuk körbe.
2024. 06. 21. 01:00
Megosztás:

A kereskedők kapkodják PlayDoge mém érmét, az előértékesítés átlépte a 4,5 millió dollárt

A retro Play-to-Earn projekt előértékesítése máris rendkívül sikeres, hiszen nemrégiben átlépte a 4,5 millió dollárt.
2024. 06. 21. 00:01
Megosztás:

Jó döntés pályázni nyílászáró cserére?

Minden épület állaga az évek folyamán egyre jobban amortizálódik. Nincs ezzel másképp a nyílászárók állapotra sem. Sőt! Általában a modern ablaküvegek hang- és hőszigetelő képessége is néhány év alatt veszít hatékonyságából.
2024. 06. 20. 23:30
Megosztás:

A DOGE és SHIB továbbra is erős marad; a MTAUR meghódítja a kriptópiacot?

A mai kriptopiac továbbra is jelentős volatilitást mutat. Ezt a Bitcoin (BTC) ETF-ekből történő jelentős kiáramlás is hangsúlyozza, ami szélesebb piaci visszaesést eredményezett. A Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) egyaránt több mint 1%-os esést könyvelhetett el, míg a Solana (SOL) 4%-os visszaesést szenvedett el.
2024. 06. 20. 23:00
Megosztás:

Legfőbb célunk az EU versenyképességének helyreállítása lesz

Az Európai Unió versenyképességének helyreállítása a legfontosabb prioritás a magyar uniós elnökség programjában - mondta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2024. 06. 20. 22:30
Megosztás:

Nőtt a használtautó-piac forgalma az első öt hónapban

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit állapította meg a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján; május végéig 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.
2024. 06. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) csütörtöki döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 06. 20. 21:30
Megosztás:

Nagyobb sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük: a informatikai biztonsági termékeket fejlesztő és forgalmazó ESET szakértői szerint mivel ezek a sportesemények világszerte több milliárd nézőt vonzanak, a csalók gyakran elhitetik az emberekkel, hogy jegyet nyertek az eseményre, vagy olyan weboldalakra irányítják őket, amelyekről kártékony programokat töltenek le az eszközeikre.
2024. 06. 20. 21:00
Megosztás:

A Richter megvásárolta a BCI Pharma vállalatot

A Richter Gedeon Nyrt. felvásárolta a belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő, számos nőgyógyászati indikációban eredeti kutatást végző biotechnológiai vállalatot, a BCI Pharma-t - jelentette be a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
2024. 06. 20. 20:30
Megosztás:

Vegyesen változott csütörtök estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 20. 20:00
Megosztás:

Jelentős emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erőteljes pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 06. 20. 19:30
Megosztás: