Impresszum

Impresszum

Kiadja: ProfitLine Invest & Media Kft.
Címe: 2112 Veresegyház, Revetek u. 83.
E-mail: sajto@profitline.hu

Főszerkesztő:
Dr. Győrfi Zoltán – főszerkesztő

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra az Amazon alapítója

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra, fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója. Felajánlásához nyolc további magánalapítvány csatlakozott, köztük Michael Bloomberg alapítványa vagy az esőerdők védelméért küzdő Rainforest Trust, adományaik összege elérte az ötmilliárd dollárt, amelyet a következő tíz évben fordítanak környezetvédelemre.
2021. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Csökkent az érdeklődés a használt lakásokra Amerikában

Augusztusban nem várt módon csökkentek a használtlakás-eladások az Egyesült Államokban az ingatlanforgalmazók szakmai képviseleti szervezete, a National Association of Realtors szerdán publikált kimutatása alapján.
2021. 09. 23. 11:30
Megosztás:

Javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben

A várt romlás helyett javult, a válság előtti szintre emelkedett szeptemberben a fogyasztói hangulat az euróövezetben az Európai Bizottság felmérésének szerdán publikált előzetes adatai szerint.
2021. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Magyarország önellátó lehet tojásból

Az agrárfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Magyarország önellátóvá válhat tojásból - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tojásfogyasztást ösztönző idei kampány szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
2021. 09. 23. 10:30
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
2021. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Több magyar élelmiszert díjazott a brit Great Taste Awards

Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards, közülük három termék a maximális három csillagot, további huszonöt élelmiszer pedig két csillagot nyert el.
2021. 09. 23. 09:30
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre a nemzetközi devizapiacon.
2021. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Így lehet sikeres a hazai tejágazat

Miközben a világpiaci kilátások a fokozódó verseny ellenére biztatóak, itthon a magas önköltség, a szigorodó környezetvédelmi előírások és az alacsony jövedelmezőségű feldolgozás egyaránt komoly kihívást jelent a tejiparban. Az OTP Agrár szakértői legfrissebb cikkükben azt tekintették át, hogy miként válhat még sikeresebbé magyarországi tejágazat.
2021. 09. 23. 08:30
Megosztás:

Döntés született a távközlési törvény kiegészítő jogszabályairól Ausztriában

Az osztrák kormány döntött a távközlési törvény kiegészítő jogszabályairól, amelyek nagy része az uniós irányelvek alapján történő átalakításokról, illetve a digitalizáció jegyében zajló projektekről szól - jelentette be Elisabeth Köstinger mezőgazdasági és turisztikai miniszter szerdán Bécsben, a kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.
2021. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Horvátországban is kötelező lesz az oltás az EÜ dolgozóknak

Október elejétől minden egészségügyben és szociális ellátásban dolgozónak rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel a munkavégzéshez - írta szerdai közleményében Vili Beros horvát egészségügyi miniszter.
2021. 09. 23. 07:30
Megosztás:

Negyven darab Suzuki Vitarát vásárolt a kormány

A munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért - ismertette Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a járműgyártó budaörsi telephelyén, ahol átadták az új autókat.
2021. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Elhelyezték a HelloParks Fót 45.000m2 -es raktárcsarnokának első oszlopát

Oszlopállítási ceremóniával kezdte meg a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks a fóti megaparkjának első ütemében megépülő 45.000 m2 raktárcsarnok építését azt követően, hogy a maglódi megaparkba már be is költözhettek az első bérlők. A zöldmezős beruházás keretében fejlesztett energiatakarékos, a BREEAM fenntarthatósági szabványnak megfelelő épületnek már a bérlői összetétele is körvonalazódik: elsősorban e-kereskedelmi, csomaglogisztikai és futárcégekkel, valamint kimondottan egyetlen gyártó vállalat kiszolgálását végző logisztikai társaságokkal folynak előrehaladott tárgyalások.
2021. 09. 23. 06:30
Megosztás:

Katonai hírközlési labort adományozott az NMHH a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek

„A hadviselésben egyre nagyobb a kommunikációs technika szerepe. Azonban minden technológia annyit ér, amennyire képesek vagyunk használni” – mondta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán szeptember 22-én, az egyetemnek adományozott, mikrohullámú hírközlési eszközparkkal felszerelt labor átadóján.
2021. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újra emelkedik a menedzserek fizetése

Nőtt a menedzserek keresete a koronavírus-válság lecsengésével, azonban olyan készségeket is el kellett sajátítaniuk vagy meg kellett erősíteniük a vezetőknek, amelyekre korábban kevéssé volt szükségük – derült ki a Wyser kutatásából. A vezetők kiválasztására szakosodott cég szerint az empátia kulcsfontosságúvá vált, ami a hibrid munkavégzés világában is meghatározó lehet. Az általánossá váló munkaerőhiány elérte a közép- és felsővezetői pozíciókat is.
2021. 09. 23. 05:30
Megosztás:

Itt az első magyar beszállítói kutatás: ilyennek látják a magyar cégek az alvállalkozóikat

A magyar vállalkozások döntő többségének a logisztika (31%), a könyvelés és bérszámfejtés (28%), illetve az építőipari munkák (21%) kapcsán van szüksége alvállalkozókra. A partnerek bevonása során elsősorban a megbízhatóságot és a jó referenciákat értékelik, illetve leginkább ismerettség és ajánlások révén keresnek alvállalkozókat – derül ki a Brillit.com 400 hazai cég körében végzett felméréséből. A kis- és középvállalkozásoknak sokszor azzal akad gondjuk, hogy egyáltalán feltűnjenek potenciális üzleti partnerként a céges beszerzések radarján. A felmérést készítő Brillit.com a felmérés eredményeinek ismeretében erre kínál megoldást: az egyedülálló és ingyenesen elérhető üzletfejlesztési platformon pillanatok alatt egymásra találhatnak a vállalkozások.
2021. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Jön 2021 egyik legnagyobb magyar fotós rendezvénye

Egy egész hétvégés programmal tér vissza Veszprémbe a Fotósviadal, ahol ezúttal a megszokottól eltérő kihívásokkal szembesülhetnek a résztvevők. A rengeteg izgalmas fotótéma közt olyan helyszíneket is találunk, amelyek a turisták előtt általában rejtve maradnak, de egy jótékonysági árveréssel egybekötött fotókiállítást is megtekinthetünk a Balatont bemutató fotósok legjobb munkáiból a “Samsung - The Frame” projekt digitális fotóművészeti kiállítóterében, Tihanyban.
2021. 09. 23. 04:30
Megosztás:

4IG elemzés

Emelkedett ugyan, de sokat nem változott a 4IG technikai képe, a 900 - 1100 forintos range-ben kereskedik a papírt már több napja és nem igazán jutnak eredményre a felek. A korábbi favorit útja is egy kicsit meg lett gátolva és egyre inkább a 900-as szint felé igazodott a napokban. A mai napon lesz csak igazán érdekes a Fed tegnapi sajtótájékoztatója, hiszen a tegnap esti egynhe szigorító porhintést ma már árazhatják az ázsiai és európai parkettek is.
2021. 09. 23. 04:00
Megosztás:

Richter elemzés

Nem élt tegnap a piacok korrekciójával a Richter és továbbra is a 8500 forintos támasz környékén billeg a grafikon. Ennél a blue chip-nél is a 100-as mozgóátlag jelenleg a meghatározó indikátor, amely tartja a jegyzét. A mai napon még a tegnapi Fed kamatdöntést ízlelgethetik majd a piacok és akár az is előfordulhat, hogy a jövő évi tapper ma már kissé elriasztja majd a befektetőket a részvényektől.
2021. 09. 23. 04:00
Megosztás:

MOL elemzés

A 100-as mozgóátlag újra bizonyított és tegnap végül visszapattant a MOL jegyzése is, amely így újra esélyt kapott az augusztus óta nyitva álló rés betöltésére. A piacok pozitívan reagáltak a Fed tegnapi kamattartására, sőt még arra is, hogy hamarosan megkezdheti szigorítását a jegybank. Ma az olajpapír folytathatja útját és drágulhat, de csak addig, amíg 2400 forint felett tudják tartani a vevők a jegyzést.
2021. 09. 23. 04:00
Megosztás:

OTP elemzés

Adott új híreket a Federal Reserve a tengerentúlon tegnap és az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény óvatosan megfogalmazott egy szigorítást a jövő évre. A jelenlegi kilábalási ütemmel számolva Jérome Powell elnök szerint a 2022 közepéig csökkenhet az eszközvásárlások limitje. A részvénypiac mondhatni pozitívan reagált a hírre, melyet inkább vettek távolinak és ennek örömére a magyar parkett is kapott a fellendülésből. Az OTP számára is pozitívan zárult a nap, 17 60 forintra szökött fel a kurzus, amely így az 50-es mozgóátlagot védte meg, mint támaszt. Bár a spekulánsok optimistán értékelték a Fed tegnapi reakcióit, azt azonban érdemes fejben tartani, hogy hosszú idő óta először beszélt a jegybank szigorításról, ami gyorsan át is fordíthatja az irányt újabb esésbe a részvényeknél.
2021. 09. 23. 04:00
Megosztás: