Tarolt a Thummerer a világ egyik legrangosabb borversenyén

Három aranyérmet és két ezüstöt nyert a Thummerer Pincészet a világ egyik legrangosabb borversenyén Franciaországban Sajnos a koronavírus nem hagyott időt a pincészetnek az ünneplésre, máig kellett várni a bejelentéssel.

Tarolt a Thummerer a világ egyik legrangosabb borversenyén

Az áprilisban megrendezett Challenge International du Vin a földkerekség egyik, ha nem „A” legelismertebb borversenye, melyre a borvilág – borász, borkereskedő, sommelier, tájékozott borfogyasztó – egyhangúlag meghatározó erőpróbaként tekint világszerte. Akárcsak egyetlen érmet is megszerezni ezen a versenyen, nemzetközi klasszis sikerként könyvelhető el. 2020-ban a Thummerer Pincészetnek ez ötszörösen is sikerült, ezzel a nemzetközi porondon is beírta magát a megkerülhetetlen tényezők közé.

„Hosszú évek óta nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezen a rangos versenyen megmérettessük borainkat. Az elnyert három arany- és két ezüstérem óriási eredmény! Nagyon büszkék vagyunk, ez visszaigazolása annak, hogy továbbra is jó úton járunk” – mondta Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója. Az idén 44. alkalommal megrendezett Challenge International du Vin egy vakkóstolás formájában szervezett borverseny.

A Thummerer család apraja-nagyja

Méretét jól érzékelteti, hogy idén 33 ország 3538 bora versengett, valamint 800 kóstoló ízlelt. Idén öt, a 2016-os szüretből készült nagy vörösborral nevezett a Thummerer Pincészet a bordeaux-i borversenyre, melyek mindegyike éremmel tért haza. A díjazott borokat Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier mutatja be.

Thummerer Egri Bikavér Superior 2016 (aranyérem)

Kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah házasítás. Kékfrankos alap, a méltán híres és elismert francia világfajták határozott támogatásával. Az Egri borvidék egyik nagy klasszikusa, a modern kor elvárásainak megfelelően újrahangolva. Úgy tudja megőrizni egri mivoltát, hogy közben a nemzetközi porondon is sikert sikerre halmoz. A Bikavér Eger egyik nagy lehetősége és kitörési pontja, s ebben a műfajban bizony a Thummerer Pince az egyik nagy iránymutató a borvidéken. A bort mélység és magasság, összetett árnyalatok, tűz és a korty tartama alatt végig jelen lévő életteli vibrálás jellemzi. Tartalmas marha- és vadételek mellé, valamint kemény sajtokhoz ajánlom kísérőként!

Thummerer Egri Cabernet Sauvignon Superior Válogatás 2016 (aranyérem)

A legnagyobb hőigényű bordeaux-i szőlőfajta, amely az utóbbi másfél évtized felmelegedésének köszönhetően az elérhető legmagasabb minőségű vörösborok alapjául szolgál Egerben. Mély szín, aromájában fekete bogyós gyümölcsök és finom tölgyfűszerek jelennek meg, tartalmas test, gazdag, puha tanninérzet, s szinte véget érni nem akaró utóíz jellemzik. Nemzetközi klasszis cabernet, ami a világ bármely pontján nagyszerűen állja meg a helyét. Marha- és vadételek mellé ajánlom kísérőként, valamint érlelt kemény sajtokhoz.

Thummerer Egri Syrah Superior Válogatás 2016 (aranyérem)

A francia syrah szőlőfajta alig negyed évszázados múltra tekint vissza hazánkban. Eger az elsők között karolta fel a 90-es években az új jövevényt. Akkor még kiegészítőfajtaként tekintettek rá, de ma már meghatározó szerepet játszik a borvidék minőségi borainak hosszú sorában. A Thummerer Pince 2016-os tétele minden tekintetben a csúcsborok közé soroltatik. Mély szín, jelentős test, bársonyos tannin; összetett aromájában tetten érhető a komoly borászati tudásnak is köszönhető finesz és kifinomultság. Tartalmas marha- és vadételek mellé, valamint kemény sajtokhoz ajánlom kísérőként!

Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged Hegy 2015 (ezüstérem)

A Nagy-Eged hegy a Kárpát-medence legnagyobb tehetségű termőhelye. A II. világháború előtt Európa 20 legjobb szőlőtermő területe közé sorolták. Az egykori őstengerből kiemelkedett mészkőhegy különleges kitettséggel és mikroklímával rendelkezik. Az innen származó borokat komoly beltartalom és teljesen egyedülálló karakter jellemzi. A 2015-ös évjáratú Bikavér kékfrankos, cabernet franc, merlot, syrah és kadarka házasításával született. Sűrű nedű, amelyet mégis egy varázslatos könnyedség és elegancia ölel körül. Tartalmas, kifinomult vörösbor, jelentős érlelési potenciállal. Sertés-, kacsa-, liba- és báránysültekhez, valamint marha- és vadhúsalapú fogásokhoz ajánlom kísérőként.

Thummerer Egri Cabernet Franc Superior Válogatás 2016 (ezüstérem)

Nagy formátumú vörösbor, a legjobb egri szőlőskertekből. A cabernet franc szőlőfajtáról immáron elmondható, hogy az Egri borvidéken is igazi otthonra lelt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a világszinten is párját ritkító nemes nedű. Mély tónusú szín, tüzes alkohol, megrendítő erejű test jellemzi. Óriási potenciál lakozik benne várhatóan 10–15 év múlva legszebb formáját megmutatni. Érdemes tehát elfektetni belőle. Marha- és vadételek mellé ajánlom kísérőként, valamint érlelt kemény sajtokhoz.

Továbbra is komolyak a nézeteltérések az EU és Anglia között

Az elmúlt héten tartott konstruktív tárgyalások után is komoly nézeteltérések vannak Nagy-Britannia és az Európai Unió között a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi protokoll, ezen belül mindenekelőtt az EU Bíróságának szerepe ügyében - közölte vasárnap a Downing Street. A londoni miniszterelnöki hivatal utalást tett arra, hogy a megállapodás elmaradása esetén a brit kormány egyoldalúan felfüggesztheti a protokoll végrehajtását.
2021. 10. 24. 12:00
Megosztás:

Számos vasútvonalon indul több vonat a nyári menetrendi egyeztetés nyomán

"Idén júliusban először biztosítottunk lehetőséget a hazai vasúttársaságok menetrendi terveinek online véleményezésére. Bár az egyeztetés még csak tesztüzemben zajlott le, a nagy számban beérkezett érdemi észrevételek arra köteleznek bennünket, hogy több fejlesztést már a decemberi menetrendváltástól megvalósítsunk" - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap.
2021. 10. 24. 11:00
Megosztás:

Ezt produkálta a BUX a héten

Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 55 254,39 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken, 490,05 ponttal, 0,89 százalékkal magasabban, mint egy hete.
2021. 10. 24. 10:00
Megosztás:

A teljesen beoltottaknak gyorsteszt is elég az angliai beutazás után

Vasárnaptól gyorsteszt elvégzése is elegendő az angliai beutazás után azoknak, akik a koronavírus elleni oltás teljes dózisát megkapták nemzetközileg elismert vakcinákból.
2021. 10. 24. 09:00
Megosztás:

Ennyi kötelező biztosítást cserélnek le az év végi kampányban

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint majd, az év végi váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
2021. 10. 24. 08:15
Megosztás:

Az IMDb-szerint a baloldal 85%-os nyerésre áll

Komoly harc alakult ki az elmúlt napokban az ElkXrtuk c. új magyar (művész?)film körül, de sajnos nem a filmkritikusok és nem is a filmművész szakma csapott össze és értékelte a filmet szakértői szemmel, hanem ismét csak a "bal-jobb, bal-jobb" poltikai vita lángolt fel itt is. De hát ezen már nincs is mit csodálkozni.
2021. 10. 24. 06:50
Megosztás:

Hétfőtől sűrűbben, éjjel tovább jár a 100E reptéri gyorsjárat

Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.
2021. 10. 24. 06:00
Megosztás:

Megkezdődött a magánszemélyek tagdíj-megállapítási és -befizetési időszaka az agrárgazdasági kamaránál

Október 15-től november 15-ig tart az őstermelők és egyéni vállalkozók tagdíj-megállapítási időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíj befizetésének határideje november 30-a.
2021. 10. 24. 05:00
Megosztás:

Itt a fagy - Mennyibe kerül most a lakossági gáz Magyarországon?

A tél közeledtével egyre több háztartás volt kénytelen elindítani a fűtést otthonában. Magyarországon a lakosság mintegy 60%-a földgázzal oldja meg lakása fűtését, így nagyon nem mindegy, hogy mennyibe kerül a gáz 1 köbmétere jelenleg? Magyarország területén a mintegy 3200 településéből kb. 2600 kapcsolódik a földgáz hálózathoz, így elmondható, hogy az ország kellően lefedett gázvezeték rendszerrel.
2021. 10. 24. 04:01
Megosztás:

Spanyolországban visszautalják az embereknek az első járványhullám idején kiszabott bírságokat

Spanyolországban visszautalják az embereknek az első járványhullám idején, a korlátozások megszegéséért kiszabott bírságokat - számolt be a spanyol sajtó az ügyben felállított tárcaközi munkacsoport döntéséről szombaton.
2021. 10. 24. 03:00
Megosztás:

Átadták Szatmárnémeti körgyűrűjének a nyugati szakaszát

Megnyitották a forgalom előtt pénteken Szatmárnémeti körgyűrűjének a nyugati szakaszát - közölték internetes oldalukon a Szatmár megyei helyi lapok.
2021. 10. 24. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 10. 23. 23:00
Megosztás:

Átadták az írószövetség Arany János-díját

Árkossy István író, képzőművész vehette át az idei Arany János-díjat a Magyar Írószövetség 1956-os megemlékezésén szombaton Budapesten.
2021. 10. 23. 21:30
Megosztás:

Hiába veszünk energiatakarékos hűtőt, mosógépet, tévét, ha pazarlóan használjuk

A hazai fogyasztók körében a szelektív hulladékgyűjtés és az energiatakarékos égők használata számít a leginkább elterjedt otthoni környezetkímélő szokásnak. Miközben a magyar háztartásokban megtalálható hűtők, mosógépek, tévék mintegy fele már energiatakarékosnak számít, e gépek környezettudatos használata terén még bőven van fejlődési lehetőség – többek közt ez derül ki egy új, országos kutatás adataiból. A reprezentatív felmérés egyik érdekes eredménye, hogy az idősebb korosztály figyel a leginkább az energiatakarékosságra.
2021. 10. 23. 20:30
Megosztás:

Szerbiában a késő esti programokhoz védettségi igazolásra van szükség

Védettségi igazolásra van szüksége szombattól Szerbiában azoknak, akik 22 óra után szeretnének a vendéglátó- és szórakozóhelyek beltéri részében tartózkodni, az intézkedést a bejelentések szerint nagyon szigorúan ellenőrzik majd - közölte a szerbiai közszolgálati televízió szombaton.
2021. 10. 23. 19:30
Megosztás:

Megismertette beszállítóival 2022-es stratégiáját a METRO

A METRO idei beszállítói konferenciáján 150 fő személyesen, 100 fő pedig online vett részt, hogy meghallgassa a vállalat vezetőinek előadásait az előző időszak tapasztalatairól és a 2022-es stratégiáról. Kiderült többek között az is, hogy milyen eszközöknek köszönhető a növekedés és az is, hogy hogyan törekszik a vállalat egy fenntartható gasztronómia irány kialakítására.
2021. 10. 23. 17:03
Megosztás:

Dolgozói jóléttel lehet tartós a cégfejlődés

Ma már egy jó munkahely ismérve a megbízhatóság, megbecsülés és nem mellesleg a gyerekbarát hozzáállás. Szerencsére egyre több cég fordít nagy figyelmet a munkavállalók igényeire, amellyel nemcsak kellemes munkakörülményeket teremthetnek, hanem a dolgozók hozzáállásának javulásával a cég fejlődése is stabil lábakon állhat.
2021. 10. 23. 16:00
Megosztás:

A UPS egészségügyi üzletága tovább terjeszkedik a régióban

A UPS kifejezetten egészségügyi logisztikára szakosodott létesítményt nyitott a csehországi Ostravában. A legmodernebb, a gyógyszerek helyes forgalmazási gyakorlatának megfelelő 3800 m2-es létesítményben több validált, szabályozott hőmérsékletű hűtő- és fagyasztókamrát alakítottak ki a különböző hőmérséklet-érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára. Az új ostravai létesítmény a vállalat már jelenleg is erős magyarországi jelenlétét is támogatja, amelyet a UPS az elmúlt 12 hónapban ráadásul szintén jelentősen bővített.
2021. 10. 23. 15:00
Megosztás:

Új értékesítési igazgatósági tanácsadó erősíti a Diófa Alapkezelőt

A Diófa Alapkezelő Pozsgai Gábort nevezte ki a vállalat új értékesítési igazgatósági tanácsadójának. A szakember, aki 2021 augusztusa óta segíti az alapkezelő munkáját, elősorban az értékesítési stratégiai keretrendszer kialakításáért és hatékony működtetéséért lesz felelős.
2021. 10. 23. 14:00
Megosztás:

Romániában látványosan megugrott az oltási hajlandóság

Romániában látványosan megugrott az oltási hajlandóság, amióta az államfő újabb járványügyi korlátozásokat jelentett be az oltatlanok számára, és pénteken már rekordot döntött az egy nap alatt újonnan beoltottak száma.
2021. 10. 23. 12:00
Megosztás: