Tarolt a Thummerer a világ egyik legrangosabb borversenyén

Három aranyérmet és két ezüstöt nyert a Thummerer Pincészet a világ egyik legrangosabb borversenyén Franciaországban Sajnos a koronavírus nem hagyott időt a pincészetnek az ünneplésre, máig kellett várni a bejelentéssel.

Tarolt a Thummerer a világ egyik legrangosabb borversenyén

Az áprilisban megrendezett Challenge International du Vin a földkerekség egyik, ha nem „A” legelismertebb borversenye, melyre a borvilág – borász, borkereskedő, sommelier, tájékozott borfogyasztó – egyhangúlag meghatározó erőpróbaként tekint világszerte. Akárcsak egyetlen érmet is megszerezni ezen a versenyen, nemzetközi klasszis sikerként könyvelhető el. 2020-ban a Thummerer Pincészetnek ez ötszörösen is sikerült, ezzel a nemzetközi porondon is beírta magát a megkerülhetetlen tényezők közé.

„Hosszú évek óta nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezen a rangos versenyen megmérettessük borainkat. Az elnyert három arany- és két ezüstérem óriási eredmény! Nagyon büszkék vagyunk, ez visszaigazolása annak, hogy továbbra is jó úton járunk” – mondta Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója. Az idén 44. alkalommal megrendezett Challenge International du Vin egy vakkóstolás formájában szervezett borverseny.

A Thummerer család apraja-nagyja

Méretét jól érzékelteti, hogy idén 33 ország 3538 bora versengett, valamint 800 kóstoló ízlelt. Idén öt, a 2016-os szüretből készült nagy vörösborral nevezett a Thummerer Pincészet a bordeaux-i borversenyre, melyek mindegyike éremmel tért haza. A díjazott borokat Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier mutatja be.

Thummerer Egri Bikavér Superior 2016 (aranyérem)

Kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah házasítás. Kékfrankos alap, a méltán híres és elismert francia világfajták határozott támogatásával. Az Egri borvidék egyik nagy klasszikusa, a modern kor elvárásainak megfelelően újrahangolva. Úgy tudja megőrizni egri mivoltát, hogy közben a nemzetközi porondon is sikert sikerre halmoz. A Bikavér Eger egyik nagy lehetősége és kitörési pontja, s ebben a műfajban bizony a Thummerer Pince az egyik nagy iránymutató a borvidéken. A bort mélység és magasság, összetett árnyalatok, tűz és a korty tartama alatt végig jelen lévő életteli vibrálás jellemzi. Tartalmas marha- és vadételek mellé, valamint kemény sajtokhoz ajánlom kísérőként!

Thummerer Egri Cabernet Sauvignon Superior Válogatás 2016 (aranyérem)

A legnagyobb hőigényű bordeaux-i szőlőfajta, amely az utóbbi másfél évtized felmelegedésének köszönhetően az elérhető legmagasabb minőségű vörösborok alapjául szolgál Egerben. Mély szín, aromájában fekete bogyós gyümölcsök és finom tölgyfűszerek jelennek meg, tartalmas test, gazdag, puha tanninérzet, s szinte véget érni nem akaró utóíz jellemzik. Nemzetközi klasszis cabernet, ami a világ bármely pontján nagyszerűen állja meg a helyét. Marha- és vadételek mellé ajánlom kísérőként, valamint érlelt kemény sajtokhoz.

Thummerer Egri Syrah Superior Válogatás 2016 (aranyérem)

A francia syrah szőlőfajta alig negyed évszázados múltra tekint vissza hazánkban. Eger az elsők között karolta fel a 90-es években az új jövevényt. Akkor még kiegészítőfajtaként tekintettek rá, de ma már meghatározó szerepet játszik a borvidék minőségi borainak hosszú sorában. A Thummerer Pince 2016-os tétele minden tekintetben a csúcsborok közé soroltatik. Mély szín, jelentős test, bársonyos tannin; összetett aromájában tetten érhető a komoly borászati tudásnak is köszönhető finesz és kifinomultság. Tartalmas marha- és vadételek mellé, valamint kemény sajtokhoz ajánlom kísérőként!

Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged Hegy 2015 (ezüstérem)

A Nagy-Eged hegy a Kárpát-medence legnagyobb tehetségű termőhelye. A II. világháború előtt Európa 20 legjobb szőlőtermő területe közé sorolták. Az egykori őstengerből kiemelkedett mészkőhegy különleges kitettséggel és mikroklímával rendelkezik. Az innen származó borokat komoly beltartalom és teljesen egyedülálló karakter jellemzi. A 2015-ös évjáratú Bikavér kékfrankos, cabernet franc, merlot, syrah és kadarka házasításával született. Sűrű nedű, amelyet mégis egy varázslatos könnyedség és elegancia ölel körül. Tartalmas, kifinomult vörösbor, jelentős érlelési potenciállal. Sertés-, kacsa-, liba- és báránysültekhez, valamint marha- és vadhúsalapú fogásokhoz ajánlom kísérőként.

Thummerer Egri Cabernet Franc Superior Válogatás 2016 (ezüstérem)

Nagy formátumú vörösbor, a legjobb egri szőlőskertekből. A cabernet franc szőlőfajtáról immáron elmondható, hogy az Egri borvidéken is igazi otthonra lelt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a világszinten is párját ritkító nemes nedű. Mély tónusú szín, tüzes alkohol, megrendítő erejű test jellemzi. Óriási potenciál lakozik benne várhatóan 10–15 év múlva legszebb formáját megmutatni. Érdemes tehát elfektetni belőle. Marha- és vadételek mellé ajánlom kísérőként, valamint érlelt kemény sajtokhoz.

Erős kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
2021. 09. 21. 10:30
Megosztás:

Berobban az IT-hoz értő mérnökök iránti kereslet

A jövőben a mérnökök és IT szakértők az eddigieknél is hangsúlyosabb szerephez jutnak a gazdaság, az ipar fejlesztésében - derül ki az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) és a vezető európai munkaerő-közvetítő vállalat, a Tech People legutóbbi, Magyarország 75 legmeghatározóbb, száz főnél több műszaki szakembert foglalkoztató gyártó- és termelővállalatának felsővezetői körében végzett, személyes megkérdezésen alapuló kutatásából.
2021. 09. 21. 09:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Felfelé korrigálta kedd reggelre az előző napi gyengülését a forint a nemzetközi devizakereskedelemben.
2021. 09. 21. 09:00
Megosztás:

Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken

Indexemelkedésre lehet számítani kedden az európai tőzsdéken az előző napi nagy gyengülés korrekciójaként, ami több havi mélypontra küldte vissza a főbb indexeket.
2021. 09. 21. 08:30
Megosztás:

Zöld autókra cseréli gépjárműflottáját Vodafone

Környezetvédelmi stratégiájának részeként tovább csökkenti karbonlábnyomát a Vodafone Magyarország, a vállalat teljes, több mint 400 autóból álló gépjárműflottáját környezettudatos modellekre cseréli, melynek első lépéseként 106 darab plug-in hibrid Skoda Octáviát lízingelnek a Porsche Hungariától - közölte a távközlési vállalat az MTI-vel.
2021. 09. 21. 07:30
Megosztás:

EU-s támogatásból segítené a román kormány a magyar gyerekek román nyelvtanulását

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kezdeményezésére európai uniós alapokból segítené a román kormány a nemzetiségi, ezen belül a magyar gyerekek román nyelvtanulását, amely célra egy 10 millió euró összértékű projektet hirdettek meg - közölte hétfőn a romániai magyar érdekvédelmi szervezet.
2021. 09. 21. 07:00
Megosztás:

Már hetven fölött az elismert öntözési közösségek száma

Már hetven fölé nőtt a 2020 júniusa óta elismert öntözési közösségek száma, és legalább hatvanra tehető azoknak a gazdálkodói közösségeknek a száma, amelyek ebben a formában gondolkodnak - mondta Feldman Zsolt államtitkár az Új Élet Mezőgazdasági Kft. öntözéses beruházásának átadásán a Bács-Kiskun megyei Dunapatajon hétfőn.
2021. 09. 21. 06:30
Megosztás:

Nem zárják be a Turów bányát

A lengyel kormány nem zárja be a Turów bányát - reagált hétfőn Piotr Müller kormányszóvivő az Európai Unió Bíróságának aznapi ítéletére, miszerint Varsónak napi 500 ezer euró pénzbüntetést kell fizetnie az Európai Bizottságnak a cseh-lengyel határ menti bányában zajló szénkitermelés folytatódása miatt.
2021. 09. 21. 06:00
Megosztás:

Világszínvonalú vásárváros és konferencia központ épült Budapesten

Kormányzati fejlesztésként világszínvonalú vásárváros és konferencia központ épült Budapesten, a Hungexpo területén - közölte a kiállításszervező cég hétfőn az MTI-vel.
2021. 09. 21. 05:30
Megosztás:

Meghirdették a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt

Meghirdették a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt hétfőn Budapesten.
2021. 09. 21. 05:00
Megosztás:

Szigorú szabályozás mellett lesz Ausztriában téli síszezon

Szigorú szabályozás mellett, de lesz Ausztriában téli síszezon - jelentette be Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter a Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján hétfőn Bécsben.
2021. 09. 21. 04:30
Megosztás:

Londoni elemzők: egy emelés még biztosra vehető az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető, és lehetséges az is, hogy a monetáris tanács a mennyiségi enyhítésre szóló számszerű útmutatás helyett áttér a rugalmas eszközvásárlási cél alkalmazására.
2021. 09. 21. 04:01
Megosztás:

4IG elemzés

A 4IG is visszaadott erejéből a hétfői kezdés alatt és utolérte őt is a nemzetközi piacok tombolása. Már az ázsiai piacok zárása erős mínuszokat prognosztizált és a mai kereskedést is beárnyékolhatja a tegnapi zuhanás. A 4IG számára ezen a héten a 900 forintos támasz bír perdöntő hatással, itt harcolhatnak meg leginkább az eladók és a vevők egymással. A támasz letörése erős zárásokkal járhat, de egy megtartás esetén még élhet a vevők célja is 1100-ra.
2021. 09. 21. 04:00
Megosztás:

Richter elemzés

Bukott a Richter is, egészen pontosan visszaadta a múlt pénteki emelkedését az árfolyam és ezzel a 100-as mozgóátlagig szúrt le a jegyzés. A mai napon így nem nagy meglepetésre a 8400 forintos szint tesztelése lehet a cél a medvék számára. Nem érkeztek jó hírek sem az ázsiai börzékről, sem pedig a tengerentúlról, sőt az amerikai indexek hétfőn megállás nélkül estek, ami a mai kezdésre nagy hatással lehet. A Richter szemszögéből a 100-as mozgóátlagon állhat a mai nap, ha bukik a szint, akkor az eladók kerülnek ismét fölénybe.
2021. 09. 21. 04:00
Megosztás:

MOL elemzés

Egyre jobban aggódnak a befektetők, a grafikonokból ezt lehet kivenni. Ráadásul már nem csak a meredek inflációs jelentések miatt, hanem Amerika adósságplafonja és a Fed esetleges szigorítása mellett a nagy Evergrande bedőlése is becsukta a longokat tegnap. A MOL árfolyama sem volt kivétel, a tegnapi vihar őt is megtépázta, 2.38 százalékot csúszott le a jegyzés, ezzel megcsípve a 100 napos mozgóátlagot, amely korábban már kétszer mentette meg a kurzust egy nagyobb bukástól. A napokban újra tesztelhetik a medvék az indikátort és egy letörés újabb eladásokat hozhat.
2021. 09. 21. 04:00
Megosztás:

OTP elemzés

Igazi pánik hangulat alakult ki a hétfői kereskedés során és a kínai piacok meredek esése után nem csak Európa, hanem Amerika is megremegett. Komoly veszélytől tartanak az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő csődjével kapcsolatosan, valamint USA adósságplafonja is újra emelésre szorul. Nincs könnyű helyzetben a részvénypiac, az elmúlt 10 napból igazából 8 napot esett az S&P500 index, amelyhez utoljára tavaly októberben volt hasonló. A magyar börze és szakadt tegnap és az OTP is kivette ebből a részét, a maga 3.2 százalékos ereszkedésével. A bankpapír így már a 18 000-es támasztól el is búcsúzott, de az csak ma derül ki mennyire tartósan. Amennyiben az 50-es mozgóátlag és a 17 000-es kerek szint sem tartóztatja fel az eladókat, úgy komoly eséssel folytatódhat a hét.
2021. 09. 21. 04:00
Megosztás:

Új elnököt választottak a Magyar Vöröskereszt élére

Új tisztségviselőket választottak a Magyar Vöröskereszt vezetőségébe a segélyszervezet múlt hétvégén tartott kongresszusán, az új elnök Fodor Antalné lett.
2021. 09. 21. 03:00
Megosztás:

Sikeres nyarat zártak a Danubius Hotels szállodái

Kiemelten sikeres nyarat zártak teltház közeli foglaltsággal a Danubius Hotels vidéki wellness szállodái, ami megfelelt az előzetes várakozásoknak - közölte a szállodalánc az MTI-vel hétfőn.
2021. 09. 21. 02:30
Megosztás:

A magyarok megszokták az erős ügyfél-hitelesítést az elektronikus fizetéskor

A magyarok többsége megszokta az erős ügyfél-hitelesítést, a felnőtt, bankkártyával rendelkező lakosság 96 százaléka pedig vásárolt már online - ez derült ki az OTP Mobil és a Visa reprezentatív kutatásából, amelynek megállapításairól hétfőn közleményben tájékoztatták az MTI-t.
2021. 09. 21. 02:00
Megosztás:

Sorra adnak ki profitfigyelmeztetést amerikai iparvállalatok

Riasztóan sok amerikai vállalat figyelmeztetett arra, hogy elmaradhat nyeresége a várakozásoktól a harmadik negyedévben, ami a tőzsdei árfolyamok csökkenését eredményezheti.
2021. 09. 21. 01:00
Megosztás: