A 4iG eddigi legnagyobb nemzetközi beruházására készül: a magyar cégcsoport és a Telcom Egypt partnerségben fejleszti Egyiptom optikai hálózatát

A Telecom Egypt, Egyiptom piacvezető távközlési szolgáltatója és a 4iG Csoport, Magyarország és a Nyugat-Balkán vezető infokommunikációs nagyvállalata szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról, amely Fiber-To-The-Home (FTTH) és Fiber-To-The-Site (FTTS) optikai hozzáférési infrastruktúra nagykereskedelmi alapú kiépítését és üzemeltetését végezheti az észak-afrikai országban. A közös vállalkozás célja a legmodernebb üvegszálas hálózat kiépítése, amely a jövőben mintegy hatmillió háztartásnak biztosíthat nagy sebességű internet elérést. A felek a megállapodást az Egyiptom és az Európai Unió által közösen szervezett Befektetési konferencián írták alá, amelyet Egyiptom elnöke Abdel Fattah El-Sisi, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitottak meg.

A 4iG eddigi legnagyobb nemzetközi beruházására készül: a magyar cégcsoport és a Telcom Egypt partnerségben fejleszti Egyiptom optikai hálózatát

A Kairóban aláírt megállapodás szerint a közös vállalat az elkövetkező tíz évben mintegy hatszázmillió dolláros beruházással fejlesztheti Egyiptom optikai hozzáférési infrastruktúráját. A szándéknyilatkozat aláírását követő hónapokban a 4iG Csoport és a Telecom Egypt megállapodnak a közös vállalkozás üzleti modelljéről, pontos tulajdonosi szerkezetéről, irányítási folyamatairól és a technológiai részletekről is. A felek június 30-án, az Egyiptom-Európai Unió Befektetési Konferencián írták alá az együttműködésről szóló előzetes megállapodást, amelyet Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke látott el kézjegyével.

Az aláírási ceremónián részt vett Dr. Mostafa Madbouly, Egyiptom miniszterelnöke, valamint Dr. Amr Talaat, Egyiptom kommunikációs és informatikai minisztere és a két nagyvállalat vezető tisztségviselői is. 

A legmagasabb diplomáciai szinten szervezett Egyiptom-Európai Unió konferenciát az egyiptomi elnök, Abdel Fattah El-Sisi, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitották meg. A konferencia első napján Jászai Gellért, a 4iG csoport elnöke, több nemzetközi és európai nagyvállalat, illetve bank felsővezetőivel közösen részt vett azon az exkluzív zártkörű kerekasztal-beszélgetésen, amelynek házigazdái Abdel Fattah El-Sisi és Ursula von der Leyen voltak. A zártkörű eseményen a vezetők jelentős vállalásokat tettek az egyiptomi gazdaság fejlődésének támogatására. Jászai Gellért a találkozón hangsúlyozta a 4iG és partnere, a Telecom Egypt elkötelezettségét az ország digitális infrastruktúrájának fejlesztése iránt. „Stratégiánkat Egyiptom digitalizációs célkitűzéseihez igazítva úgy véljük, hogy az infrastruktúra fejlesztése jelentősen növeli majd az ország versenyképességét, illetve a gazdaság teljesítőképességét. Partnerségünk révén nem csupán új munkahelyeket hozunk létre, hanem a beruházás megvalósulásával támogatjuk a helyi vállalkozásokat, és jelentősen javítjuk az egyiptomiak életminőségét." – mondta Jászai Gellért.

Mindezeknek megfelelően két vállalat együttműködése összhangban áll az egyiptomi Hírközlési és Informatikai Minisztérium „Digitális Egyiptom" stratégiájával, melynek célkitűzése, hogy minden szolgáltatási területen FTTH optikai hálózatot alakítsanak ki. A vezetékes hálózat fejlesztése támogatja Egyiptom „2030-as stratégiai vízióját”, amely az erős digitális gazdaság és társadalom létrehozását kívánja elérni. A mobil szélessávú hálózatok vonatkozásában a mobil állomások optikai elérésével lehetővé teszi a folyamatosan növekvő sávszélesség igények kielégítését és az 5G széleskörű bevezetését.

Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója elmondta: „Örömmel működünk együtt a 4iG Csoporttal. Ez a megállapodás az ICT ágazatban meglévő erősségeinkre épít, amelyekkel felgyorsíthatjuk Egyiptom digitális átalakulását, így segítve az 5G elterjedését és számos újgenerációs szolgáltatás, például az IoT-t és a vállalati magánhálózatok fejlődését. Az együttműködéssel páratlan teljesítményt és a legmodernebb hálózatot építjük ki országunkban, amely hozzájárul piacvezető pozícióink megőrzéséhez is.”

„Ez az együttműködés újabb lehetőség a 4iG Csoport számára, hogy hosszútávú üzleti stratégiájával összhangban a nemzetközi piacon is értékesítse szakértelmét. A Telecom Egypt-ben a legjobb partnerre találtunk ehhez, akárcsak a már korábban elindított tenger alatti kábelberuházás esetén. A két nagyvállalat erősségeinek és szakértelmének egyesítése garanciát jelent az egyiptomi optikai hálózatfejlesztési program megvalósítására, biztosítva a legmodernebb technológiák és innovációk alkalmazását, valamint a magas színvonalú szolgáltatások kiépítését." – tette hozzá az aláírási ceremóniát követően Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke.

A Telecom Egypt az elmúlt időszakban jelentős beruházásokat végzett a hálózati infrastruktúra kapacitásainak bővítése érdekében, hogy az országban tapasztalható páratlan mértékű adatforgalom-növekedést a vállalat képes legyen kiszolgálni, jelentős mértékben hozzájárulva ezzel Egyiptom digitális transzformációjához. A fejlődés legjobb mutatója, hogy az elmúlt hat évben az ország internetsebessége a tízszeresére nőtt.

A júliusi nyugdíjat miért ezen a napon utalják? Nyugdíj kifizetési időpont 2024. július

Fontos hír érkezett a júliusi nyugdíjak kifizetéséről! 2024-ben a legtöbb hónapban, az általános szabály szerint a hónap 12. napján érkezik a nyugdíj, de ha ez a nap hétvégére esik (vagy ünnepnapra), korábban is megkaphatják a nyugdíjasok. Mikor utalják tehát a 2024 július havi nyugdíjat?
2024. 07. 04. 01:00
Megosztás:

A kriptobálnák ejtik a Shiba Inu-t, a PlayDoge-ra váltanak nagyobb nyereség reményében

A Shiba Inu ($SHIB) tulajdonosok nem kis veszteséget könyveltek el, miközben a mém érme próbálja visszaszerezni a korábbi támaszt.
2024. 07. 04. 00:01
Megosztás:

Öntözőrendszerek fejlesztésére kaptak támogatást a gazdák

A megváltozott klimatikus viszonyok miatt minden, gazdálkodók által megvalósítani kívánt öntözésfejlesztési projekt támogatást kapott az Agrárminisztériumtól (AM) - közölte a tárca keddi közleménye szerint Nagy István a közösségi oldalán.
2024. 07. 03. 23:30
Megosztás:

Meggazdagodásra alkalmas 5 legjobb altcoin 2024-ben: vedd meg a Ferraridat ezen a nyáron!

Jó hír a kriptó rajongóknak: úgy tűnik, hogy a Bitcoin (BTC) áll a piac újjáéledésének élén. A spot Bitcoin (BTC) ETF-ekbe történő beáramlás háromhetes csúcsra emelkedett, ami a piaci szereplők megújult érdeklődését és bizalmát jelzi.
2024. 07. 03. 23:00
Megosztás:

Már több mint 3000 milliárd forintot kezel az OTP Private Banking

Korától függetlenül, a vagyonát érintő stratégiai kérdéseket elsősorban személyesen szereti megbeszélni az OTP Private Banking 21 ezernél is több ügyfele, akik az első negyedév végére már több mint 3000 milliárd forintnyi megtakarítást bíztak a hazai privát banki szektor meghatározó szereplőjére. A különleges szolgáltatások közül sokan az utódlásmenedzsmenthez keresnek segítséget, így egyre fontosabbá válik számukra a családi és a bizalmi vagyonkezelés is.
2024. 07. 03. 22:30
Megosztás:

2025-től új minősítés szükséges logisztikai tevékenység végzéséhez

Új fogalommal egészült ki a szabályozott parkok hálózatára vonatkozó szabályozás: 2025 január 1-től egyes vállalkozások kizárólag akkor végezhetnek az adott telephelyen logisztikai tevékenységet, ha a „Logisztikai Park” címet megszerezték. Mivel ennek elnyeréséhez számos adminisztratív feladatot szükséges elvégezni, a határidő rövidségére tekintettel érdemes minél korábban benyújtani az érdekelteknek a cím elnyerésére irányuló pályázatot. A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót.
2024. 07. 03. 22:00
Megosztás:

Mekkora a gond a Tesla-nál?

Tegnap a Tesla több, mint 10%-os emelkedéssel zárta a kereskedést az amerikai tőzsdén. Joggal gondolhatná az ember, hogy valamilyen jó hírt közölt a vállalat, és az idézett elő ilyen nagy mértékű árfolyamreakciót. Nos, az a helyzet, hogy ez nem teljesen igaz.
2024. 07. 03. 21:30
Megosztás:

Francia politikai taktika a Nemzeti Tömörülés ellen

Jelentős taktikázásba kezdtek a francia pártok a választások második, vasárnapi fordulóját megelőzően.
2024. 07. 03. 21:00
Megosztás:

Lassult a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedése

Jórészt az új megrendelések bővülésének lassulása miatt júniusban nyolc hónapja a legkisebb ütemben nőtt a szolgáltatóipar teljesítménye Kínában a kínai Caixin Insight Group és az S&P Global gazdaságkutató intézet szerdán közölt beszerzésimenedzser-indexe (BMI) szerint.
2024. 07. 03. 20:30
Megosztás:

Megtörni látszik az amerikai munkaerőpiac

Az Egyesült Államokban a privátszektor vállalatai júniusban 150 ezer munkavállalót vettek fel, ami öt hónapja a legkevesebb.
2024. 07. 03. 20:00
Megosztás:

Csökkent a Tesla kiszállítása a második negyedévben

Vártnál kevésbé esett vissza a Tesla autókiszállítása az idei második negyedévben éves összevetésben, miután az idei első negyedévben 8,5 százalékos csökkenést regisztráltak.
2024. 07. 03. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 07. 03. 19:00
Megosztás:

Ma alulteljesítő volt a budapesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 282,76 pontos, 0,4 százalékos emelkedéssel, 71 738,76 ponton zárt szerdán.
2024. 07. 03. 18:30
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen, minimális elmozdulással nyitottak az amerikai értékpapírpiacok szerdán.
2024. 07. 03. 18:00
Megosztás:

Veszélyesek lehetnejk a rossz megfelelőségi jelzések

Sokféle termék forgalomba kerülhet szabálytalan megfelelőségi jelzéssel, ezért indokolt a fogyasztói óvatosság, vásárolni emiatt is csak megbízható helyekről ajánlott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.
2024. 07. 03. 17:30
Megosztás:

A gazdaság szempontjából fontos a digitális célok elérése

A tagállamoknak ambiciózusabbnak kell lenniük az Európai Unió digitális programjában meghatározott célok elérése érdekében, a digitális infrastruktúra, a vállalkozások, a készségek és a közszolgáltatások terén való előrelépés ugyanis döntő fontosságú az EU jövőbeni gazdasági jóléte és társadalmi kohéziója szempontjából - jelentette ki az Európai Bizottság kedden.
2024. 07. 03. 17:00
Megosztás:

A Budapest-Brassó járat indítása mindkét város számára fontos lépés

A Budapest-Brassó járat indítása mindkét város és mindkét ország számára fontos lépés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a járat megnyitó ünnepségén kedden Budapesten a Liszt Ferenc-repülőtéren.
2024. 07. 03. 16:30
Megosztás:

Nőtt a Geely negyedéves nyeresége

Jelentősen nőtt az egyik legnagyobb kínai autógyártó, a Geely Automobile Holdings Ltd. árbevétele és nyeresége az idei első negyedévben éves összevetésben.
2024. 07. 03. 16:00
Megosztás:

Kissé emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 07. 03. 15:30
Megosztás:

Júniusban lassult az euróövezeti infláció

Az elemzői várakozásokkal összhangban lassult az éves infláció az euróövezetben júniusban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden közzétett előzetes adatai szerint.
2024. 07. 03. 15:00
Megosztás: