A Dyson bemutatja legerősebb HEPA szűrős, vezeték nélküli porszívóját – 0,1 mikron méretű vírusokat és részecskéket is képes magába zárni

A Dyson bemutatja a Dyson Gen5detect™-et, a legerősebb vezeték nélküli porszívóját, amely az új, ötödik generációs Hyperdymium motorral van felszerelve, és így páratlanul erős szívóerőt biztosít. A porszívó egy teljesen zárt, egész gépre kiterjedő HEPA szűrőrendszerrel rendelkezik, amely megszűri és magába zárja a részecskék 99,99%-át 0,1 mikron méretig – akár a vírusokat is! A mérnökök az új Fluffy Optic™ tisztítófejet is újratervezték, ami így kétszer annyi mikroszkopikus port fed fel, így még nagyobb fényerőt és látótávolságot biztosít – ezáltal pontosan látható, hol kell még takarítani.

A Dyson bemutatja legerősebb HEPA szűrős, vezeték nélküli porszívóját – 0,1 mikron méretű vírusokat és részecskéket is képes magába zárni

Új generációs Hyperdymium motor

A motor kisebb, gyorsabb és erősebb, mint elődje, 135 000 fordulat/perc fordulatszámon pörög – akár kilencszer gyorsabban, mint egy Forma-1-es motor. Ez a teljesítmény lehetővé teszi, hogy a Gen5detect™ porszívó a Dyson vezeték nélküli készülékei közül a legerőteljesebb szívóerővel rendelkezzen, amely képes megkötni a vírusokat is. A mérnökök a motort egy rövidebb tengely köré építették, és több alkatrészt egyesítettek, ami kompaktabb kialakítást tesz lehetővé: az egyetlen darabból álló, precíziósan öntött keret a maximális energiahatékonyságot szolgálja.

Teljes HEPA rendszerszűrés – a por és a vírusrészecskék a tartályban maradnak

A Dyson Gen5detect™ a Dyson legfejlettebb vezeték nélküli porszívója, teljes rendszerre kiterjedő HEPA-szűrőrendszerével rendelkezik.  A gép teljesen zárt, biztosítva, hogy csak a szennyezett levegő haladjon át a szűrőn, és csak tiszta levegő jusson ki a porszívóból.

Az 1,9 méter hosszúságú, 145-szörösen összehajtogatott szűrőanyag a potenciálisan káros részecskék 99,99%-át kiszűri 0,1 mikron méretig. A készülékbe beépített 14 ciklon a port is eltávolítja a légáramból, így a szívóerő nem csökken, ennek köszönhetően minden alkalommal optimális teljesítményt biztosít.

James Dyson, a Dyson alapítója és főmérnöke szerint:

“A Gen5detect jelenti a Dyson tisztítási technológiájának következő generációját. Olyan innovációkat vonultat fel, mint „porfényoptikai” technológiánk, a porszemcsék számlálása és méretük precíz mérése, az úttörő új motor és az egész gépre kiterjedő HEPA-szűrés. Mindez lehetővé teszi, hogy elérjük az eddigi legnagyobb mélytisztításunkat.”

Charlie Park, a Dyson padlóápolásért felelős alelnöke szerint:

“A legjobb szűrő sem tud tiszta levegőt biztosítani, ha a piszkos levegőnek lehetősége van kiszivárogni a gépből – ezért mérnökeink keményen dolgoztak azon, hogy minden Dyson porszívónk a teljes gépet lefedő szűréssel rendelkezzen. A Gen5detect porszívónkban egy lépéssel még tovább mentünk a HEPA-szűréssel, hogy még a 0,1 mikronos vírusrészecskék is a gépben maradjanak.”

dyson porszívóKétszeres megvilágítás – ha látjuk, elhisszük

A 2022-es Dyson Global Dust Study, a vállalat nagyszabású nemzetközi tanulmánya kimutatta, hogy a COVID-19 járvány következtében az emberek 95%-a ugyanannyit, ha nem többet takarít, mint egy évvel korábban, hogy otthona tiszta és egészséges maradjon. Az emberek 40%-a ugyanakkor csak akkor motivált a takarításra, amikor az otthona poros, vagy amikor látható por és piszok volt a padlón, míg 2020-ban ez az arány csak 33% volt.

A Dyson 2021-ben bevezetett „világító por” technológiáját azért fejlesztették ki, hogy a felhasználók láthassák az otthonukban rejtőző mikroszkopikus részecskéket. Ez azt jelenti, hogy a padlófelületen elrejtett por, amely egyébként szabad szemmel nem látható, egy fénysugár segítségével észrevehetővé válik.

A Gen5detect™ porszívó az újratervezett Fluffy Optic™ tisztítófejjel rendelkezik, amely kétszer nagyobb fényerővel rendelkezik, így még nagyobb területet világít be a padlón. A Dyson mérnökei úgy tervezték az új fényforrást, hogy a Fluffy Optic™ a porszívófej fejrészében a lehető legalacsonyabban helyezkedjen el, és egy fénysugarat vetítsen ki, amely csak a padlón lévő részecskéket világítja meg. Ez hatalmas tervezési kihívást jelentett – hogy az optika, a nyomtatott áramköri lap (PCB) és a hőtechnikai megoldások kis helyen elférjenek anélkül, hogy a szívóteljesítmény csökkenne.

Új felhasználói felület, szoftveres fejlesztések –megmutatja, mikor tiszta a szoba

Inspirációt merítve abból, ahogyan a megvilágítási technológia megváltoztatta az emberek takarítási szokásait, a Dyson Gen5detect™ egy teljesen újratervezett felhasználói felületet (UI) vezet be, amely mostantól valós időben mutatja a felhasználóknak, ha a felület tiszta. A piezoszenzor akusztikus módszerrel számolja és kategorizálja a részecskék méretét, az LCD-képernyőn megjelenő sávok pedig a valós időben eltávolított részecskék mennyiségének megfelelően emelkednek és csökkennek – így a felhasználók tudják, hogy tovább haladhatnak, vagy kell még adott területet tisztítaniuk.

A felhasználói felület szoftverfrissítésein kívül a Gen5 motorhoz a mérnököknek új szoftvert kellett fejleszteniük a motor fordulatszámának, teljesítményének és hőmérsékletének ellenőrzésére és szabályozására – ez kéz a kézben működik az új felhasználói felülettel, lehetővé téve az esetlegesen felmerülő problémák elhárítását és a gépek önálló karbantartását.

Chunrui Zhang, a Dyson beágyazott szoftverekért felelős vezetője szerint:

“A szoftverek egyre fontosabb szerepet játszanak a Dyson technológiai fejlődésében – mind a gépeink belső funkciói, mind a tulajdonosnak nyújtott információk terén. A Gen5detect porszívó egyrészt rendelkezik a Dyson legfejlettebb vezeték nélküli szoftverkezelő rendszerével, másrészt egyedülálló módon valós időben tájékoztatja a tisztítási teljesítményről a használóját, így biztosítva, hogy jobban fel tudja mérni otthona állapotát egészségügyi szempontból.”

A Dyson Gen5detect™ porszívó további főbb jellemzői:

- Beépített por - és résszívó eszköz: a gép átalakul a legerősebb kézi porszívónkká. A porszívócső belsejébe rejtett, beépített por - és résszívó időt takaríthatunk meg a padló- és a kézi tisztítás között.

- Egygombos vezérlés: a készülék a kényelmesebb, folyamatos tisztítás érdekében a klasszikus kioldó ravasz helyett bekapcsológombbal rendelkezik. Ez azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az akadályok közötti navigálás közben kezet cseréljenek, ami megkönnyíti a takarítást.

- Egyenletes teljesítmény, nagy energiasűrűségű akkumulátor: akár 70 perces, az eddigi leghosszabb üzemidő egy Dyson vezetéknélküli porszívóban.

- Tíz lítium-ion cella biztosítja az egyenletes, erőteljes szívást.

- Igazán nagy takarításokhoz: a legerősebb akkumulátoros porszívó súlya 3,5 kg, és mostantól 0,77 literes tartállyal érkezik.

- Egyszerű, érintés nélküli portartályürítés: az egyenes, vékony tartályban forgó zárral ellátott kioldó mechanizmus van, amely egyetlen mozdulattal üríti ki a port. A hálós burkolatot gumigyűrű törli le, hogy a port a kezünk összekoszolása nélkül távolíthassuk el.

A Dyson Gen5detect™ vezeték nélküli porszívó 2023. szeptember 4-től elérhető a Dyson online áruházakban és a Dyson Demo üzletekben 379.990 forintos áron.

Több mint ezer gyermek pályaválasztását támogatta a Felzárkózó Települések Program

Ötven hátrányos helyzetű kistelepülés iskoláiban több mint ezer hetedikes és nyolcadikos gyermek pályaválasztásához nyújtott támogatást a Felzárkózó Települések Program a most zárult, 2023/24-es tanévben, hogy a leszakadó térségekből érkező gyerekek középiskolai lemorzsolódását csökkentsék - közölték a program koordinátorai pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 22. 23:00
Megosztás:

Lassult az euróövezet gazdasági aktivitásának a növekedése júniusban

A várt mérsékelt gyorsulás helyett jelentősen lassult az euróövezet feldolgozóipari, szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexének a növekedése júniusban - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének pénteken ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 06. 22. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél 3 milliárdot az Ötös Lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 22. 21:00
Megosztás:

Öntözésfejlesztési projekteket támogató döntések születtek

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást - jelentette be pénteki, az MTI-nek eljuttatott közleményében Nagy István agrárminiszter.
2024. 06. 22. 20:00
Megosztás:

Gyérebb termésre számítanak idén a meggytermesztők

A szélsőséges tavaszi időjárás miatt az átlagosnál kisebb meggytermés várható, az alacsonyabb hozamok ugyanakkor nem csak a magyarországi ültetvényekre jellemzőek, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) várakozásai szerint a magyar meggy kedvező pozícióba kerülhet az európai piacon - összegezte véleményét pénteki elemzésében a két szakmai szervezet.
2024. 06. 22. 19:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt az átlagkereset és a reálbér is

A célzott és hatékony kormányzati intézkedések visszaszorították az inflációt, amely áprilisban 3,7 százalékos volt. Ennek, valamint a 15 százalékos minimálbér és 10 százalékos garantált bérminimum emelésnek köszönhetően 2023. szeptembere óta, azaz 8 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, áprilisban 9,5 százalékkal nőtt a fizetések vásárlóereje - értékelte pénteki közleményében a legfrissebb adatokat Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 06. 22. 18:00
Megosztás:

Májusban háromhavi csúcson volt az éves infláció Japánban

Japánban 2,8 százalékra, háromhavi csúcsra nőtt az éves infláció májusban az áprilisi 2,5 százalékról a pénteken ismertetett kormányzati adatok szerint.
2024. 06. 22. 17:00
Megosztás:

A bruttó átlagkereset áprilisban meghaladta az egy évvel korábbit

2024. áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,5, a nettó átlagkereset 13,4, a reálkereset pedig 9,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal(KSH).
2024. 06. 22. 16:00
Megosztás:

Az IMF szerint az eurózóna inflációja 2025 második felében tér vissza a 2 százalékos célhoz

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint az eurózóna inflációja 2025. második felében valószínűleg visszatér az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos céljához - áll a washingtoni központú szervezet honlapján.
2024. 06. 22. 15:00
Megosztás:

Az élhetőséget nem csupán az anyagi jólét határozza meg

Egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye, ezen kívül fontos az emberi kapcsolatok minősége és az élettel szembeni, megfelelően megfogalmazott elvárások - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Veszprém Televízióban adott interjúban.
2024. 06. 22. 14:00
Megosztás:

A kormány tovább kívánja növelni a már jelenleg is rekordmagas foglalkoztatási arányt

Magyarországon ma a foglalkoztatás 75 százalékos szinten van, hiszen 2010 óta egymillió munkahelyet sikerült teremteni, de a kormány célja, hogy ezt a rekordarányt a következő években még magasabbra, egészen 85 százalékra emelje - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
2024. 06. 22. 13:00
Megosztás:

A magyar szakképzés a világ legjobbjai közé tartozik

A magyar szakképzés a világ legjobbjai közé tartozik, a magyar modell működik - hangsúlyozta Hankó Balázs leendő kulturális és innovációs miniszter csütörtökön a SzakmaSztár Fesztivál emléklap átadó ünnepségen, a Parlamentben.
2024. 06. 22. 12:00
Megosztás:

Májusban csökkent az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek száma

Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma egyaránt csaknem négyéves mélypontra csökkent májusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.
2024. 06. 22. 11:00
Megosztás:

Az EU tizenötmillió euró humanitárius segélyt küld a mianmari menekülteknek

Mivel a nem szűnő katonai konfliktus tovább növeli a humanitárius szükségleteket Mianmarban, az Európai Unió további tizenötmillió eurót (mintegy hatmilliárd forint) bocsát az országban élő rászorulók, valamint a szomszédos államokba menekültek, köztük a Bangladesben menedékre lelt rohingják megsegítésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
2024. 06. 22. 10:00
Megosztás:

A kormány az év végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot

A kormány megvédi a családokat, 2024. végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot - jelentette be csütörtöki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.
2024. 06. 22. 09:00
Megosztás:

A német gazdaság enyhén nő a második negyedévben

A Bundesbank várakozásai szerint Németország gazdasága a folyó második negyedévben valószínűleg szerény mértékben bővül - derült ki a német központi bank (Bundesbank) havi rendszeres jelentésének csütörtökön közzétett, legfrissebb számából.
2024. 06. 22. 08:00
Megosztás:

Lemaradtál a SOL rallyjáról? Szállj be az MTAUR 2024-es nyári előértékesítési pumpájába!

A Solana (SOL) küzd a jelenlegi kriptovaluta piacon, értéke az Etherhez képest 35%-kal esett az elmúlt hónapban, elérve a március óta legalacsonyabb szintjét. Ezt a változást az Ether ETF-ek iránti fokozott érdeklődés hajtja, ami elvonja a befektetéseket az altcoinoktól, mint például a Solana (SOL). A technikai mutatók medve jellegűek, mivel a Solana (SOL) kulcsfontosságú támasz-szintek alá esett.
2024. 06. 22. 07:27
Megosztás:

Az amerikai lakáspiaci index tovább romlott júniusban

Júniusban második hónapja romlott és hathavi mélypontra esett az amerikai építőipari cégek NAHB/Wells Fargo lakáspiaci bizalmi indexe.
2024. 06. 22. 07:00
Megosztás:

Az APORK A legjobb kripto előértékesítés 2024-ben, míg ez a két DeFi érme meghajol

Miközben a kriptopiac előrelépést és visszalépést is jelez, a Stacks (STX) rövid távú emelkedésben van; ugyanakkor a Chainlink (LINK) decentralizációs problémákkal küzd, ami az Angry Pepe Fork (APORK) nevű új belépő felé tereli a befektetőket, amely gyorsan a befektetési hotspot lett. A közösségközpontú platform bevezeti a conquer-to-earn modellt, amely nagy érdeklődést keltett, és az iparág óriásait megelőzve vált a jelenleg legjobb kriptobefektetéssé.
2024. 06. 22. 06:30
Megosztás:

Az európaiak pozitívan viszonyulnak az elektromos autókhoz

Pozitív az akkumulátoros elektromos autók megítélése az Európai Unióban, az árakkal kapcsolatos aggályok ellenére a nem elektromos autót használók 57 százaléka fontolgatja, hogy elektromos járműre vált - derült ki az Alternatív Üzemanyagok Európai Megfigyelőközpontja (EAFO) által készített, tizenkét uniós tagállamra kiterjedő felmérésből.
2024. 06. 22. 06:00
Megosztás: