A Turkish Airlines új járat indítását jelentette be Sydney-be, Ausztrália legnagyobb városába

A Turkish Airlines, a világ legtöbb országába repülő légitársaság Sydney-vel, Ausztrália legnagyobb városával bővíti kiterjedt járathálózatát. A kontinensre való másodszori belépésével a légitársaság egyben ezt a várost jelöli meg első ausztráliai célállomásként, ahová a jövőben nonstop járatokat indít. A 2024. december 4-én induló Isztambul-Sydney járatokat Kuala Lumpuron keresztül heti négy alkalommal Airbus A350-900-as repülőgépekkel fogják üzemeltetni.

A Turkish Airlines új járat indítását jelentette be Sydney-be, Ausztrália legnagyobb városába

Ez az új útvonal nem csak a Turkish Airlines hálózatának legfiatalabb kontinensen való jelenlétét erősíti, hanem tovább mélyíti a Törökország és Ausztrália közötti kapcsolatokat is, ösztönözve a turizmus, a kereskedelem és a kulturális cserekapcsolatok növekedését.

A globális légitársaság járathálózatának új bővítéséről a Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, Prof. Ahmet Bolat (képünkön lent) így nyilatkozott: „Örömmel jelentjük be a sydney-i útvonalunk elindítását, amely újabb fejezetet nyit számunkra a kontinensen. Ez az új útvonal nemcsak járathálózatunkat bővíti, hanem egyúttal megerősíti az ausztráliai jelenlétünk iránti elkötelezettségünket is, hiszen a Turkish Airlines által kínált kényelemmel és vendégszeretettel új lehetőségekhez és élményekhez juttatjuk utasainkat. Sydney lesz az első olyan célállomásunk Ausztráliában, ahová nonstop járatokat indítunk amint átvesszük a repülőgépet, amely képes lesz az utat leszállás nélkül megtenni.”

Az új fejlesztéssel kapcsolatban John Graham a foglalkoztatásért és turizmusért felelős ausztrál miniszter így nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy a Turkish Airlines megérkezik Sydney-be, és az európai utazók számára közvetlen hozzáférést biztosít államunk világszínvonalú turisztikai élményeihez. Az új szolgáltatás biztosítása érdekében Új-Dél-Wales kormánya szorosan együttműködött a sydney-i repülőtérrel és a Turkish Airlines légitársasággal. Sydney Ausztrália kapuja, és ennek az új útvonalnak a támogatásával óriási lehetőségek rejlenek az állam idegenforgalmi ágazatának növekedésében.”

Scott Charlton, a Sydney Airport vezérigazgatója elmondta: „A közvetlen járatok indításának bejelentése jelentős mérföldkövet jelent az Európába irányuló utazások terén, hiszen a Turkish Airlines isztambuli csomópontjáról több száz célállomáshoz kínál zökkenőmentes hozzáférést az utasoknak. Büszkék vagyunk arra, hogy a Turkish Airlines Sydney és Új-Dél-Wales első nonstop járatát indítja, ami egy komoly elismerése mindannak, amit városunk és államunk

kínál. Addig is, az utasok 2024 decemberétől megtapasztalhatják a Turkish Airlines díjnyertes szolgáltatását Sydney-ből Kuala Lumpuron keresztül Isztambulba.

Alig várjuk, hogy útjára induljon a Turkish Airlines első járata, és hogy az elkövetkező években tovább bővítsék szolgáltatásaikat.”

A Turkish Airlines Isztambul és Sydney között 2024. december 4-től kedvezményes, bevezető árú repülőjegyekkel és heti négy járattal - hétfő, szerda, csütörtök, szombat - kezdi meg a repülést.

Ausztrália legnagyobb városaként és Új-Dél-Wales fővárosaként Sydney az üzleti élet, a turizmus és a művészetek egyik legfontosabb globális központja. A híres Sydney-i Operaháznak és a Harbour Bridge-nek otthont adó város egyedülálló és emblematikus élményt nyújt a látogatóknak, akár üzleti, akár szabadidős céllal érkeznek. Mostantól a világ minden tájáról érkező utazók a Turkish Airlines kényelmét és vendégszeretetét élvezhetik Sydney-ben, míg a légitársaság ausztrál utasai még kényelmesebben használhatják ki a vállalat világméretű hálózatát.

Ezek a városok kapnak elektromos meghajtású hulladékszállító járműveket

Összesen öt elektromos meghajtású hulladékszállító járművet helyeznek üzembe Nyíregyházán, Debrecenben és Pakson az Elektromos Hulladékszállító Mintaprojekt részeként, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatásával - közölte a HUMDA kedden az MTI-vel.
2024. 09. 18. 07:00
Megosztás:

Többet költöttek utasbiztosításra az ügyfelek idén

Utasbiztosításra átlagosan csaknem 13 ezer forintot költöttek az ügyfelek az idén, ez 4,5 százalékkal több a tavaly nyári adathoz képest - közölte a Netrisk kedden az MTI-vel.
2024. 09. 18. 06:30
Megosztás:

Az amerikai elnökválasztás és a gyengülő német gazdaság határozhatják meg az irányt ősszel a magyar gazdaság számára

Követheti az amerikai és az európai központi bank kamatcsökkentését a Magyar Nemzeti Bank a nyári szünet után, így az év végére 6,25 százalékra csökkenhet a hazai irányadó ráta. A magyar gazdaság alakulását és kilátásait a német ipar gyengélkedése rontja leginkább, így az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése az idén mindössze 1,8 százalékos GDP-növekedést vár. A forint stabil maradhat az év hátralevő részében is, az év végén 395 forint körül alakulhat az euró árfolyama. Az Equilor szerint az amerikai gazdaság körüli bizonytalanságok és az ősszel esedékes, várhatóan nagyon szoros elnökválasztás elsősorban közvetve hat a magyar helyzetre.
2024. 09. 18. 06:00
Megosztás:

Meredeken visszaesett az EU-val folytatott brit kereskedelem

Meredeken visszaesett az Európai Unió és Nagy-Britannia kétoldalú kereskedelmének értéke a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) óta az egyik vezető brit gazdaságkutató műhely kedden ismertetett átfogó tanulmánya szerint.
2024. 09. 18. 05:30
Megosztás:

Ösztönözni kell a mesterséges intelligencia vállalati felhasználását Magyarországon

A kormány kiemelt célja a hazai kkv-k versenyképességének fejlesztése, ehhez ösztönözni kell a mesterséges intelligencia (MI) vállalati felhasználását - mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a Portfolio Finance 2024 konferencián.
2024. 09. 18. 05:00
Megosztás:

Közúti környezetvédelmi mérések lesznek az ország négy városában

Idén 28. alkalommal rendezi meg a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. a közúti közlekedési környezetvédelmi akciót, amelynek legfőbb célja, hogy átfogó képet adjon a Magyarországon forgalomban lévő gépkocsiállomány károsanyag-kibocsátásának évenkénti változásáról, valamint a gépjárművek állapotáról, ideértve az átlagéletkort és az erózió mértékét. A környezetvédelmi akció keretében szeptember 16. és 20. között, öt napon keresztül az ország négy városában, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden, naponta változó helyszíneken, a területileg illetékes Közlekedési Felügyelőségek mintegy 1000 közúti környezetvédelmi ellenőrzést és mérést végeznek - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden.
2024. 09. 18. 04:30
Megosztás:

Másként zárult az idei albérletszezon mint a korábbi években, Debrecen már csak 5 ezer forintra van Budapesttől

Az albérletpiaci főszezon ellenére - összhangban az előzetes várakozásokkal - a bérleti díjak nem emelkedtek jelentősen, hanem inkább stagnáltak augusztusban a KSH-ingatlan.com friss legfrissebb lakbérindexe szerint. Az ingatlan.com elemzése szerint a bérlők szempontjából ez jó hír lehet, mivel a szezonális áremelkedés elmaradása valamelyest stabilitást jelent a piacon.
2024. 09. 18. 04:00
Megosztás:

Hogyan kell ápolni a füvet ősszel? - útmutató lépésről-lépésre

Az ősz fontos időszak a gyep ápolásában. Ebben az évszakban ugyanis különböző folyamatok zajlanak a gyepben: amikor a hőmérséklet csökken, a fű növekedése lelassul, a gyep felkészül a nyugalmi fázisra, és fontos tápanyagokat vesz fel a talajból.
2024. 09. 18. 03:00
Megosztás:

Óraállítás 2024 téli időszámítás - most jött a hír, aminek sokan nem örülnek majd!

Közeledik az év azon időszaka, amikor elérkezik a 2024 téli időszámításra való átállás és az óra állítása. Az órák visszaállítása sokaknak megkönnyebbülést hoz, hiszen egy extra óra alvással gazdagodunk, ám nem mindenki van tisztában azzal, hogy ez az egyszerű folyamat milyen hatással lehet mindennapjainkra. Mutatjuk a 2024 téli időszámítás és az óraállítás időpontját, hogy mikor kell az órákat átállítani a 2024-es téli időszámítás szerint.
2024. 09. 18. 02:00
Megosztás:

Habüveg hőszigetelő-anyag gyártásába kezd a pécsi Hungaro Energy Kft.

Az építőiparban hőszigetelésre használható habüveg gyártását kezdi meg a földgáz és villamos energia értékesítéssel, ehhez kapcsolódó karbantartási tevékenységekkel és energetikai tanácsadással foglalkozó pécsi Hungaro Energy Földgáz, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.
2024. 09. 18. 01:30
Megosztás:

Ha nincs EURÓD, csak forintod van, akkor komoly bajba kerülhetsz!

A pénzügyi világ folyamatosan változó, és az elmúlt évek eseményei különösen rámutattak arra, milyen fontos a megfelelő pénzügyi tervezés és a devizadiverzifikáció. Azok számára, akik kizárólag forintban tartják megtakarításaikat, jelentős kockázatot hordoz ez a döntés.
2024. 09. 18. 01:00
Megosztás:

4iG: újabb mérföldkő a Vodafone kiválása

A 4iG Nyrt. 2023. november 13. napján elindított transzformációs programja következő jelentős mérföldkövéhez érkezett azzal, hogy a Vodafone Magyarország Zrt. részvényesei döntöttek a Vodafone Magyarország Zrt. kiválás útján megvalósuló szétválásáról - tudatta a 4iG Nyrt. a tőzsde honlapján kedden.
2024. 09. 18. 00:30
Megosztás:

Mém érme rajongók figyelem! A Memebet token remek lehetőséget kínál a kriptósoknak

Ahogy halad előre az előértékesítés és hamarosan beindul a $MEMEBET fogadás is, egyre valószínűbb, hogy a listázás után a token ára a magasba szökhet.
2024. 09. 18. 00:01
Megosztás:

4 kriptovaluta, amelyekkel 500 dollárt 5 millióvá alakíthatsz, miközben az Oracle technológiai igazgatója 100 milliárd dolláros mesterséges intelligencia fellendülést jósol

Nagy lehetőségek állnak a kriptovilág előtt, mivel az előrejelzések szerint a mesterséges intelligencia által hajtott piac óriási növekedés előtt áll. Négy konkrét kriptovaluta képes lehet egy kis befektetést milliókká alakítani. Fedezze fel, mely digitális érmék vannak kiemelt növekedési pályán, és miért vonzzák mind a szakértők, mind a befektetők figyelmét.
2024. 09. 17. 23:00
Megosztás:

Kettős magyar siker a 34. EU Fiatal Tudósok Versenyén

A közlemény szerint az Európa Unió által évente szervezett, legrangosabb tehetség-kutató verseny döntőjére - szeptember 9. és 14. között - 65 000 fiatal közül kiválasztott 150 középiskolás diák érkezett.
2024. 09. 17. 22:30
Megosztás:

Csökkent az MVM csoport árbevétele

Az MVM csoport konszolidált értékesítési árbevétele 2156 milliárd forint volt az idei első hat hónapban a tavalyi első fél évben elért 2769 milliárd forint után, adózott eredménye 222 milliárd forintra nőtt a tavaly ugyanebben az időszakban elért 209 milliárd forintos nyereségről - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
2024. 09. 17. 22:00
Megosztás:

Megfordulhat az Intel szerencséje

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy az Intel 3 milliárd dolláros támogatásban részesülhet az amerikai kormány Secure Enclave programja révén.
2024. 09. 17. 21:30
Megosztás:

Indul a CheckINN Turisztikai innovációs verseny

Hatodik alkalommal rendezi meg a CheckINN Turisztikai Innovációs Ötletversenyt felsőoktatási hallgatóknak a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA), idén a megmérettetés középpontjában Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai desztinációja, a Balaton áll.
2024. 09. 17. 21:00
Megosztás:

Mi a baja a BofA-nak az OTP Bank részvényeivel?

A BofA új elemzéssel állt elő a CEE bankok tekintetében. Szinte minden bankot vételre ajánl, kivéve az OTP-t és az RBI-t.
2024. 09. 17. 20:30
Megosztás:

Megkezdte az árvízi védekezést az E.ON

Megkezdte az árvízi védekezést az E.ON, a dunai árhullám levonulása során veszélyhelyzet esetén azonnal kikapcsolják az áramot - közölte az energiaipari cég kedden az MTI-vel.
2024. 09. 17. 20:00
Megosztás: