Átadta eddigi legnagyobb fejlesztését a Westend

A Westend eddigi történetének legnagyobb projektjét vehette birtokba a nagyközönség, hiszen befejeződött Magyarország legforgalmasabb ételudvarának felújítása. A teljes ház közös területeinek 15%-át érintő fejlesztést alapos kutatás előzte meg, melyben megvizsgálták a látogatók elvárásait és térhasználati szokásait. Az elemzésből kiderült, hogy többségük rutinszerű étkezés céljából érkezik, a minőség és a jó ár-érték arány mellett pedig kiemelt fontosságú számukra a kényelem, a higiénia, sőt a környezettudatosság is. A felmérést szerint a 16 és 70 év közötti budapesti és Pest megyei lakosság mintegy fele legalább 2-3 havonta étkezik bevásárlóközpontokban, de lokációja – a kiváló megközelíthetőség és a Váci úti irodaházak sora – miatt a Westend egy masszív, naponta visszatérő látogatói körrel is rendelkezik. Az ételudvar újratervezésénél fontos szempont volt, hogy az ne csak a látogatói igényeknek, de az üzleti szempontból fontos ESG irányelveknek is a lehető legmagasabb szinten megfeleljen.

Átadta eddigi legnagyobb fejlesztését a Westend

Július 22-én lerántotta a leplet a Westend az idei év legnagyobb fejlesztéséről, a megújult ételudvarukról. Az előzetesen felmért vásárlói elvárásokat és a tulajdonos-üzemeltető értékrendszerét a nemzetközileg elismert Hello Wood tervezőcsapatának látásmódja és szaktudása egyesítette és keltette életre. Ennek köszönhetően egy valóban természetközeli, egyedi hangulatú, izgalmas, többfunkciós tér született a főváros leglátogatottabb bevásárlóközpontjában. A márka arculati elemeit építészeti megoldásokban visszatükröző étkezőtér remekül illeszkedik a ház egyéb részeihez, és új funkcióival – például tematikus zónáival, digitális eszköztárával - bővíti az eddig kínált szolgáltatások és élmények körét. Az innováció az üzemeltetésben és a látványelemekben egyaránt megjelenik, hiszen a területen helyet kapott egy 30 méter hosszú LED-fal változtatható fényű hangulatvilágítással, hamarosan bővül az érintőképernyős rendelőfelületek sora, sőt, a látogatók takarító- és tálcaszedő robottal is találkozhatnak. 

„A Food&Friends annak a tendenciának a leképezése, hogy hogyan változnak a vásárlói igények, illetve az elérhető technológiák. A fogyasztók ma már a hagyományos bolti funkciókon túlmenően több és más típusú szolgáltatást keresnek, fontos a közösségi tér funkció, a személyre szabott megoldások, valamint a kényelmet és hatékonyságot növelő digitális eszközök. Ez a felújítás a teljes Westendre befolyással lesz, hatását nemcsak az ételudvar, de az egész ház bérlői érezni fogják, csakúgy, mint a hozzánk betérő látogatók” – mondta el Gyertyánfy Miklós, a Westendet tulajdonló és üzemeltető Gránit Pólus csoport működési vezérigazgató-helyettese.

A tervezés során az esztétikai és kényelmi szempontok mellett az ESG törekvések is teret kaptak. Kiemelt figyelmet fordítottak az üzemeltetési hatékonyság biztosítására, rácsatlakozva ezzel a ház egészét érintő energiahatékonysági projektekre, mint például a gépészet megújítása, az alacsony fogyasztású LED világítás kiépítése vagy a hőlégkezelők cseréje a hűtési és fűtési költségek optimalizálása érdekében. Az energiahatékony megoldások mellett fontos szempont volt, hogy az ételudvar bútorzatához felhasznált faanyag rövid szállítási útvonalon hazai erdőből és felelős forrásból érkezzen, utóbbit az FSC tanúsítvány is igazolja. Ráadásul a nulla hulladéktermelést is célul tűzték ki, így a maradék faanyag dekorációs elemként és zero waste workshopokon került felhasználásra. Az ételudvar emellett akadálymentes, ahogy a teljes épület, melyet az Access4you tanúsított. 

Ezeken a településeken nyerhettél a legnagyobbat az ingatlanoddal

A money.hu legfrissebb elemzésében összefoglalta az elmúlt 5 év legdinamikusabb drágulását mutató települések top 10-es listáját. Az ingatlan.com adatai felhasználásával összeállított toplistán ott van Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye több települése is. A szakértők kitértek arra is, hogy a hitelkamatok alakulása hogyan hatottak az ingatlanárakra.
2024. 06. 15. 04:00
Megosztás:

2024-es mémcoin árfolyam előrejelzések: Dogecoin, Raboo, FLOKI

A 62 milliárd dolláros mémcoin piac jelenleg számos változást tapasztal, és a befektetők alig várják, hogy megtudják, mit tartogat a jövő az olyan érdekes mémcoinok számára, mint a Dogecoin, a FLOKI és egy új előértékesítési érme, a Raboo (RABT).
2024. 06. 15. 03:00
Megosztás:

Dogecoin gyilkos, amely bikás 100x növekedési potenciált mutat: Van-e esélye az APORK-nak, hogy túlszárnyalja a Bonk-ot?

A Bonk (BONK) elérhetőségi szintje növekszik, különösen mióta a bonkSOL elindult a Texture platformon. Bárki használhatja az LST-t likviditás megszerzésére. Továbbá, a Dogecoin (DOGE) értéke csökkent, ami sokakat arra késztetett, hogy diverzifikálják befektetéseiket.
2024. 06. 15. 02:00
Megosztás:

Mennyi vizet fogyaszt egy átlagos család egy nap? Mi fogyaszt nagyon sok vizet a lakásban?

Amennyiben szeretnéd megtudni, hogy a Te családod vízfogyasztása sok vagy kevés, álljon itt egy átlagos 4 fős (2 felnőtt 2 gyerek) magyar család vízfogyasztási szokása.
2024. 06. 15. 01:00
Megosztás:

Tízszeres hasznot hozhat ez a kriptó - állítják a szakértők

Már több mint 2 millió dollárnyi összegyűjtött pénzzel rendelkezik, és az elemzők 10-szeres nyereséget jósolnak neki a bevezetés után, ez a "Learn-to-Earn" token tehát joggal tartja izgalomban a befektetőket.
2024. 06. 15. 00:01
Megosztás:

Félreértik egymás elvárásait a pályakezdők és a munkáltatók

Félreértik egymás elvárásait a pályakezdők és a munkáltatók, mert másként látják, hogy mi tesz vonzóvá egy munkahelyet és, hogy mi a fontos az állásinterjún - közölte a McDonald's és a Profession.hu közös, reprezentatív kutatásának eredményeit csütörtökön az MTI-vel.
2024. 06. 14. 23:00
Megosztás:

A vízkincs hatékony hasznosítása nemzeti ügy

A vízkincs védelme, hatékony hasznosítása nemzeti ügy, a közműszolgáltatások színvonalának emelése pedig közös érdek - mondta az energiaügyi miniszter a Víziközművek napja alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán csütörtökön Budapesten.
2024. 06. 14. 22:00
Megosztás:

Befejeződik a Villány és Máriagyűd közötti kerékpárút építése

Mintegy 350 millió forintos fejlesztési forrásból épül meg a borairól híres Villány és a népszerű zarándokhelynek számító Máriagyűd közötti kerékpárút még hiányzó szakasza - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.
2024. 06. 14. 21:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 14. 20:00
Megosztás:

A rossz nemzetközi befektetői hangulat húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 486,41 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel 69 536,56 ponton zárt pénteken.
2024. 06. 14. 19:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 06. 14. 18:30
Megosztás:

A Vodafone bírságot kapott a versenyhivataltól

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 120 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a - 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. többségi tulajdonában álló - Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-t a korábbi tulajdonos időszakában, 2022-ben elkövetett jogsértés miatt - közölte a 4iG Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.
2024. 06. 14. 18:00
Megosztás:

Nagy Márton a legnagyobb akkumulátorgyártó és feldolgozó cégek képviselőivel tárgyalt Dél-Koreában

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja, valamint Kaderják Péter a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője Dél-Koreában az ország legnagyobb zöldenergetikai és high-tech akkumulátoripari vállalatai, a Samsung SDI, az EcoPro BM, a GS Energy, a SungEel Hitech és a KH Energy képviselőivel folytatott tárgyalásokat - közölte a nemzetgazdasági tárca csütörtökön az MTI-vel.
2024. 06. 14. 17:30
Megosztás:

Romániában nőtt a négyhavi folyó fizetési mérleghiány

Romániában 26 százalékkal nőtt a folyó fizetési mérleg hiánya az év első négy hónapjában az előző év azonos időszakához képest - közölte csütörtökön a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 06. 14. 17:00
Megosztás:

Mínuszban indítottak az amerikai tőzsdék

Gyengüléssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok pénteken.
2024. 06. 14. 16:30
Megosztás:

Rontotta az őszi vetés termésének minőségét és mennyiségét az elmúlt heti jelentős csapadék

Az elmúlt egy héten hullott jelentős csapadék már egyáltalán nem hiányzott az érésben lévő őszi vetésű szántóföldi növényeknek, a termés minőségét és mennyiségét egyaránt rontotta, ugyanakkor a kukorica és a napraforgó növekedése tovább gyorsult - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 06. 14. 16:00
Megosztás:

Európai kampány indul a sportvilághoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogok védelmére

Az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (European Union Intellectual Property Office, EUIPO) nyári sporteseményekhez igazodva kampányt szervez a sportvilághoz kapcsolódó tulajdonjogok védelme érdekébe - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 06. 14. 15:30
Megosztás:

Tegyük rendbe a számokat a reptér ügyében

Tegyük rendbe a számokat a reptér ügyében - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtöki közleményében.
2024. 06. 14. 15:00
Megosztás:

Átadták a Richter új központját Kőbányán

Átadták a Richter Nyrt. új központját a főváros 10. kerületében csütörtökön, a 17 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító épület 20 milliárd forintos beruházásból készült el, amit a gyógyszeripari vállalat saját forrásból finanszírozott.
2024. 06. 14. 14:30
Megosztás:

Zalaegerszegen víziközmű-beruházás valósul meg idén

Zalaegerszegen az idén 720 millió forint értékű víziközmű-felújítás valósul meg - közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2024. 06. 14. 14:00
Megosztás: