Az ingatlanfejlesztések modernizálásában működik együtt a Kopaszi Gát és a CETIN Hungary

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary.

Az ingatlanfejlesztések modernizálásában működik együtt a Kopaszi Gát és a CETIN Hungary

Az építményinformációs modellezésre (BIM) is kiterjedő együttműködés célja a legfejlettebb digitalizációs alapinfrastruktúrák kiépítésének és elterjedésének ösztönzése a hazai ingatlanfejlesztésekben. Ez biztosíthatja, hogy az ilyen ingatlanok – lakások, irodák, intézmények, közösségi terek és vendéglátóhelyek – használói minél szélesebb körben hozzáférjenek a 21. századi digitális megoldások által biztosított előnyökhöz.

A CETIN Hungary egyik szolgáltatása, hogy szolgáltatófüggetlen antennarendszert épít ki üzleti ügyfeleinek és azok végfelhasználóinak. Ezek az antennarendszerek „vakfoltnak” minősülő vagy nagy forgalmú területeken, illetve hálózatelérési szempontból kedvezőtlen tulajdonságú épületekben – irodaházakban, gyárakban, sportközpontokban és kiemelt városi csomópontokon – biztosítanak tökéletes hang- és adatkapcsolatot minden felhasználónak.

A vállalat a Kopaszi Gát megbízásából a BudaPart fejlesztési területén – a BudaPart Downtown (BOG iroda) és a BudaPart Radisson Hotel épületekben – létesített ilyen rendszert, amelyen mindhárom magyarországi mobilszolgáltató elérhető lesz. Így a várt több tízezer leendő lakó mellett szálloda, irodák, üzletek és közösségi terek használói számára is hosszú távon biztosítható a kommunikációs igények magas szintű teljesítése.

„A CETIN Hungary olyan infrastruktúrát fejleszt és üzemeltet, amely mindhárom mobilszolgáltató hálózatát elérhetővé teszi, ezzel levesszük az ingatlanfejlesztőkről az összes kapcsolódó terhet. Bízunk abban, hogy digitalizációs alapinfrastruktúra megoldásainkkal és tapasztalatunkkal hozzá tudunk járulni az ingatlanfejlesztések és az építőipari beruházások sikerességéhez is. Ezen az úton kiemelten fontos lépés a Kopaszi Gát Zrt.-vel most megkötött, az eddigi eredményekre építő, egyben jövőbe mutató megállapodás – mondta Kübler-Andrási Judit, a CETIN Hungary Zrt. vezérigazgatója. – A jövőálló és megbízható telekommunikációs hálózat és az ehhez kapcsolódó innovatív megoldások nemcsak az ingatlanfejlesztéseket teszik egyszerűbbé és költséghatékonyabbá, hanem a mobilinternet- és telefonhasználat ügyfélélményét is javítják.”

A két vállalat közös célja, hogy ösztönözzék a legfejlettebb távközlési infrastruktúrák kiépítését és elterjedését a hazai ingatlanfejlesztésekben. Erre ma már szinte minden – nem lakossági – fejlesztésnél szükséges kiemelt figyelmet fordítani, hiszen a környezeti adottságok vagy a legkorszerűbb építési technológiák, például a szigetelések árnyékoló hatása miatt tudatos fejlesztői odafigyelés és tervezés hiányában sok esetben nem lenne megfelelő kültéri vagy beltéri mobilhálózati lefedettség az ingatlan leendő felhasználóinak.

A CETIN azt is fontosnak tartja, hogy a többfunkciós terek, épületek megfelelő kapacitású, a felhasználói igényekhez illeszkedő telekommunikációs hálózatának kialakítása már a tervezés kezdeti szakaszában szerepet kapjon. Az együttműködés ezért kitér az új építészeti tervezési módszertanra, a BIM-re is (építményinformációs modellezés, Building Information Modeling). A BIM-ben az épületek tervezési és építési folyamatait egy úgynevezett digitális ikertestvér (Digital Twin) segítségével alakítják ki, szimulálják és optimalizálják. Így a korábbinál sokkal több információ segíti a különböző döntések meghozatalát az épületek teljes életciklusa alatt a tervezéstől az üzemeltetésig. Ennek hozadéka, hogy költséghatékonyabb és fenntarthatóbb lesz a tervezés, kivitelezés és üzemeltetés is.

A két vállalat jelenleg is vizsgálja, hogyan lehet biztosítani a Kopaszi Gát további épülő ingatlanjainak mobilhálózati lefedettségét, a CETIN pedig egy pilot projekt keretében megtervezi a Kopaszi Gát elkészült projektjeinek rádiós hálózatát a BIM modellben is, amely elősegíti a későbbi fejlesztési fázisok, illetve az üzemeltetés optimális megvalósítását.

Eléri a Bitcoin a 80 000 dollárt 2024-ben? Elemzők betekintést nyújtanak a jövőbeli ármozgásokba az Ethereum és a Solana mellett

Ahogy az idei év későbbi részében a bikaciklus teljes lendületet vesz, a potenciális 100-1000x lehetőségek gyakorivá válnak. Bár a Bitcoin valószínűleg nem fog új befektetőknek 2-3x-nél többet hozni, továbbra is a legbiztonságosabb kriptovaluta marad, mint az egész térség ékköve. Ha a Bitcoin eléri a 80 000 dollárt, ahogyan azt néhány kriptoelemző jósolja, egy hatalmas bikafutás következne, amely olyan érméket hajtana az egekbe, mint az Ethereum, a Solana és a Rollblock.
2024. 07. 13. 03:00
Megosztás:

Ha 1994-2006 közötti években születtél, kaphatsz 11 millió Ft-ot

Az államilag támogatott konstrukció maximális összege 2024-től egy millióval, 10 millióról 11 millió forintra változik, futamideje a továbbiakban is legfeljebb 20 év lehet. Házasok igényelhetik, akik mindketten elmúltak 18 évesek, de a feleség még nem töltötte be a 30. életévét. Nézzük a részleteket!
2024. 07. 13. 02:00
Megosztás:

Írja fel most! Változik az áram- és gázszolgáltatás ügyfélszolgálati elérhetőségei!

Az E.ON Hungária Csoport még 2022 áprilisában értékesítette egyetemes energiaszolgáltatást nyújtó leányvállalatát, az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t az MVM Csoport részére, a cég 2024. június 30-án jogilag is beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.
2024. 07. 13. 01:00
Megosztás:

Szakad a Bitcoin? Ezt a 3 kriptót nem érdekli

Az utóbbi időben nem nagyon lehet dicsekedni a BTC teljesítményével. A legnagyobb piaci kapitalizációjú érmére több frontról is rájár a rúd: az ETF-ekből folyamatos a kiáramlás, a dollár is viszonylag erős és a német kormány a hétvégén több mint 900 millió dollár értékben szabadult meg BTC-től. Ezek mind lefelé nyomják az árat, a digitális arany így a héten egy kis időre még az 55 000 dolláros szint alá is benézett.
2024. 07. 13. 00:01
Megosztás:

Védekezz természetes hatóanyagokkal a szúnyogok és a kullancsok ellen!

Szeretjük a nyarat, mert kellemes a hőmérséklet, így sokat tartózkodhatunk a szabadban, kitárhatjuk az ajtókat, ablakokat, azonban ezzel együtt a zavaró rovarok is megjelennek az otthonainkban, így a távoltartásukra is megoldást kell találni. 
2024. 07. 12. 23:30
Megosztás:

Csökkent májusban a hazai ipari termelés

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 12. 23:00
Megosztás:

Tizenhat civil szervezet részesül állami támogatásban

Tizenhat civil szervezet részesül támogatásban a százhatvanmillió forint keretösszegű, egészségügyi témájú pályázatból - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 22:00
Megosztás:

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 12. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 07. 12. 20:00
Megosztás:

Az újszülöttkori oxigénhiány

Ez az állapot nemcsak a születés után következhet be, hanem már a harmadik trimesztertől, tehát a várandósság harmadik harmadától kezdve érintheti a magzatot, egészen a születés utáni 28. napig, tehát az újszülöttkor végéig.
2024. 07. 12. 19:45
Megosztás:

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,4 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel 72 133,07 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 12. 19:00
Megosztás:

Oroszország a világ vezető búza- és árpaexportőre

Első helyen áll a világon a búza- és árpaexport tekintetében Oroszország a lezárt - 2023. július 1. és 2024. június 30. közötti - mezőgazdasági szezon eredményei szerint az előzetes adatok szerint - jelentette ki Alekszandr Malov, az orosz agrárminisztérium mezőgazdasági főosztályvezetője az orosz parlament felsőházának csütörtöki ülésén.
2024. 07. 12. 18:30
Megosztás:

Pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok pénteken.
2024. 07. 12. 18:00
Megosztás:

Törökországban mélypontra csökkent a munkanélküliség májusban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,5 százalék után májusban 8,4 százalékra, 2012. novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) által közzétett adatok szerint.
2024. 07. 12. 17:30
Megosztás:

Derűlátó a turisztikai szektor

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel csütörtökön.
2024. 07. 12. 17:00
Megosztás:

Terjeszkedik az aszály

Különösen Magyarország középső területein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek sürgősen esőre lenne szüksége - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 12. 16:30
Megosztás:

Már a magtárakban az árpa

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 16:00
Megosztás:

A hétvégén éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása július 13-án (szombaton) 15 órától július 14-én (vasárnap) 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:30
Megosztás:

Tovább mélyülnek az agrárkapcsolataink Azerbajdzsánnal

Oktatási, tudományos és állattartási kérdésekről is egyeztetett Nagy István tárcavezető, Majnun Mammadovval, Azerbajdzsán agrárminiszterével - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:00
Megosztás:

A Magyar Posta figyelemfelhívó kampányt indít

Postásnak lenni nem küzdősport szlogennel figyelemfelhívó kampányt indít a Magyar Posta a kézbesítők, a hivatalokban dolgozó ügyfélkapcsolati munkatársak védelme érdekében.
2024. 07. 12. 14:30
Megosztás: