Hihetetlen történetek a kaszinók világából

Nagyon sok szerencsejátékosnak és fogadónak saját magának is bőven van vicces vagy éppen izgalmas története valamelyik kaszinóval vagy játékkal kapcsolatban.

Hihetetlen történetek a kaszinók világából

De azért az igazán nagy sztorik olyanok, amelyeket még évekkel később is emleget mindenki. Persze ezek többségében még klasszikus kaszinókban estek meg, de most nem olyan sztorikról fogunk írni, amikor valaki odaült egy online legjobbmagyarkaszino.com egy játék elé 10 euróval és 1 millió euróval állt fel. Mert ilyen is volt, de van ennél néhány kifejezetten őrültebb hihetetlen történet. Nézzünk meg tehát ezek közül néhányat!

Mindent egy lapra

Ashley Revell története mindenképpen hihetetlennek tűnik. A brit férfi ugyanis úgy döntött, hogy elad mindent, ami a birtokában van, és az így összeszedett 60 millió forintnyi fonttal beül egy kaszinóba. De nem csak abból szerzett indulótőkét, hogy mindenét eladta, hanem még a nevét is megváltoztatta egy kaszinó nevére, hogy így még több pénzhez jusson a reklámozási díjból. Amikor összeszedte az összes pénzt, és egy dokumentumfilmes stáb kíséretében beült egy las vegasi kaszinóba. És nem éveken át tervezett ott játszani. Fogta a 60 millió forintnyi pénzt és egy rulettasztalnál feltette az egészet a pirosra.

A kamerák össztűzében az volt látható, hogy a golyó a piros hetesbe esett és így Ashley barátunk máris megduplázta a pénzt. Gondoljunk bele mi történt volna, ha egyébként elveszíti azt a tétet. Akkor is írnánk róla, csak nem éppen a pozitív, sikeres oldalon.

Trump vs. az egyik legnagyobb kaszinós ász

Az 1990-es években egy Akio Kashiwagi nevet viselő japán ingatlanbefektető hatalmas vagyont halmozott fel üzleti döntéseivel, majd ezután ezt a pénzt kaszinókban pörgette. Nem kis tétekkel játszott, volt olyan baccarat parti, amelyben 60 millió forintnyi dollárt játszott meg. Sokan egyébként a mai napig is úgy vélik, hogy a férfi valójában a japán maffia, a jakuza embere volt, de ezt már sosem fogjuk megtudni. A kedvenc játéka tehát a baccarat volt, semmilyen más asztalhoz nem volt hajlandó leülni. A kaszinók kifejezetten kedvelték tehát Kashiwagit, az egykori amerikai elnök Donald Trump is ácsingózott arra, hogy becsábítsa valamelyik kaszinójába.

Kashiwagi végül el is ment Trump egyik kaszinójába, Atlantic Citybe, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy az amerikai üzletember tervezte. Mert hatalmas összeget nyert a kaszinótól rövid idő alatt. Abban a játékmenetben 6 millió dollárt nyert el a háztól, így nem csoda, hogy maga Trump kínált fel neki egy dupla vagy semmi alkut. Kashiwagi vissza is tért és feltette a hat millió dollárt. El is bukta a hatmilliót, de még mellette további 10 millió dollárt is elveszített. Egyébként ezt sosem fizette végül ki, mert nem sokkal ezután egy maffiajellegű leszámolásban szó szerint kivégezték otthonában. A mai napig nem tudni, hogy mi történt vele.

A FedEx is egy las vegasi hétvégének köszönheti létét

Azt a történetet talán már sokan hallották, amelyben a világ egyik legnagyobb szállítmányozási cégének, a FedExnek a múltjáról esik szó. A céget még 1971-ben alapította egy Frederick Smith nevű férfi. Viszont három évvel az indulás után a cég majdnem csődbe jutott, mindössze 5 ezer dollár maradt a céges számlán. Smith ekkor fogta az öt ezer dollárt és elutazott Las Vegasba, hogy felpörgesse az eseményeket a blackjack asztal mellett. A célja az volt, hogy 24 ezer dollárt összeszedjen, hogy a következő üzemanyagszámlákat képes legyen kifizetni. Nem csak ezt sikerült összeszednie, hanem még további 8 ezer dollárt is.

Ezzel a pénzzel aztán már képes volt életben tartani a céget még egy kis rövid ideig, pont addig, amíg a las vegasi történetére fel nem figyeltek befektetők és meg nem érkeztek egy kis tőkével a FedExhez. Néhány évvel később pedig már milliós profitot termelt a vállalat.

Michael Jordan és a szerencsejátékok

A kosárlabda-legenda, Michael Jordan mindig nagyon szeretett fogadni. Mindenhol, mindenkivel, mindenre. És nem volt ezzel egyedül a kosárlabda világában, a legendás Charles Barkley is hasonló szenvedélynek hódolt. Volt olyan történet, amikor Jordan konkrétan 100 ezer dolláros fogadásban játszott egy-egy lyukra golfban. És nem a pénzért, mert arra nem igazán volt szüksége, hanem a fogadási élményért. Egyes legendák szerint Jordan apját is a fia szerencsejátékos-adósságai miatt ölték meg, de persze erre vonatkozóan azért nincsenek megerősítések, inkább egy, a legendát megerősítő kis pletykáról van szó.

Viszont ez még nem is annyira extravagáns történet, mint az egyik azok közül, amikor a csapattársaival fogadott. Amikor a Chicago Bulls egy idegenbeli meccsre utazott Jordan karrierje során, a legendás kosaras a portlandi repülőtéren a társakkal várta a bőröndöket. Feldobott 100 dollárt arra, hogy mindenki másnál az ő bőröndje fog előbb kijönni. Ez azért elég nagy kockázat volt, hiszen számtalan bőrönd volt a gépben és így elég csekély esély volt arra, hogy Jordan nyer. Végül 9 csapattársa beszállt a fogadásba. Mind elbukták a fogadást, ugyanis Jordan bőröndje jött meg először. Az viszont később kiderült, hogy ez nem volt tisztességes szerencsejáték, mert Jordan konkrétan megvesztegette a poggyászkezelőket, hogy biztosítsa, a saját bőröndje lesz az első, amelyik megérkezik.

Bővítenék a kormány és a FAO közös ösztöndíjprogramját

A magyar kormány és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös ösztöndíjprogramjának bővítéséről, valamint a 2024-es magyar uniós elnökséggel összefüggő együttműködésről tárgyalt Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Beth Bechdolt, a FAO főigazgató-helyettese - közölte az AM pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 24. 03:00
Megosztás:

Változás az özvegyi nyugdíjban - nem mindegy, hogy élettárs vagy házastárs!

Házastársunk vagy bejegyzett élettársunk van? Nagyon nem mindegy! Mi a jogi helyzet özvegyi nyugdíj esetén a házastárs és az élettárs között? A hozzátartozói nyugellátásokhoz, így az özvegyi nyugdíjhoz is jogosultsági előfeltétel, hogy az elhunyt jogszerző nyugdíjasként haljon meg, vagy a jogszabályban meghatározott mértékű szolgálati idővel rendelkezzen - olvashatjik az ado.hu szakportál blogbejegyzésében.
2023. 09. 24. 02:00
Megosztás:

Dobhatod az összes sárga csekket a kukába! Egy új dolog lesz helyette

A rendelkezésre álló hazai adatok szerint, amelyeket a Magyar Posta hozott nyilvánosságra 2019-ben, az derül ki, hogy az év során a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekkett használt éves szinten postahivatalokba. Ezt a számot matematikailag kifejezve, ha elosztjuk a közel tízmilliós lakosságszámmal, az azt jelenti, hogy minden egyes személyre (beleértve a csecsemőket is) évente átlagosan kb. 19 csekkbefizetés jut. Normális ez a helyzet manapság, az internet, a moboltelefonos fizetések és a digitalizáció világában? Természetesen nem. Nem véletlen, hogy változások készülnek...
2023. 09. 24. 00:01
Megosztás:

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon - hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója pénteken a Paks II. atomerőmű területén tartott sajtótájékoztatón, miután Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával megnézték az építkezést.
2023. 09. 23. 23:00
Megosztás:

A Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Magyar falu program részeként működő Falusi civil alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombat délután a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szil községben, ahol átadták a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megvásárolt gépjárműfecskendőt.
2023. 09. 23. 22:00
Megosztás:

Halfesztivált tartanak Siófokon

Halkülönlegességekkel, koncertekkel és családi programokkal is várják az érdeklődőket az október 6. és 8. között sorra kerülő Siófoki Halfesztiválon.
2023. 09. 23. 21:00
Megosztás:

Nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport

Pályaorientációs nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport a Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán - tudatták a szervezők a MÁV honlapján.
2023. 09. 23. 20:00
Megosztás:

Újra megrendezik Nyíregyházán az Őszi Meseegyetemet

A tavalyi év után újra megrendezi Nyíregyházán az Őszi Meseegyetem elnevezésű programsorozatot a Magyar Népmeséért Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete csütörtökön.
2023. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.
2023. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Siófokon az új hajók sajtónyilvános megtekintésén.
2023. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás: