Hogyan készítsünk tökéletes hagymás babot?
Hagymás bab recept - ha már unod a sok húsételt!
Kiváncsiak voltunk a hagymás bab titkára és megkérdeztük napjaink mindentudóját a Chat GPT-t, miért szerette a BuD Spencer a hagymás babot. Az alábbi választ kaptuk:
"Bud Spencer, az olasz származású színész és filmes személyiség, valószínűleg nem kötődött különösebben a hagymás babhoz. Az ilyenfajta személyes preferenciáiról kevés információ áll rendelkezésre, és nem ismeretes, hogy konkrétan kifejezte volna szeretetét a hagymás bab iránt.
Fontos megérteni, hogy a média és a közvélemény általában sokszor kitalál vagy túloz a hírességek életéről és szokásairól. Bud Spencer számos spaghetti western és akcióvígjáték filmjéből ismert, amelyekben a jókedvű, erős és egyedi stílusú karaktereket alakította. Az ilyen jellegű filmekben valószínűleg nincs szoros kapcsolat a hagymás bab fogyasztásával.
Kép: készül a finom hagymás bab
Minden esetre, ha konkrét információkról szeretnél megtudni, hogy Bud Spencer miért szerette volna a hagymás babot, akkor a könyveiből, interjúiból vagy hagyatékából származó idézetek és források kutatása lehet a legmegbízhatóbb módja az információ megszerzésének."
Pedig mi rajongók, tudjuk, hogy a hagymás bab titkát, a szazsu csatorna pedig azt is megmutatja, hogy hogyan kell jól elkészíteni.
HOZZÁVALÓK:
- fél kg száraz bab, vagy ennek megfelelő mennyiségű kb 3 db 410 gr- os babkonzerv
- 20 dkg kolozsvári füstölt szalonna
- 1 nagyobb evőkanál zsír, vagy ennek megfelelő olaj
- 3-4 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 db 70 gr-os sűrített paradicsom ( legkisebb kiszerelés nálunk)
ízlés szerint :
- só, bors, csípős paprika valamilyen formában
Az étel elkészítésének módja az alábbi videóban (kattints az alábbi képre) megnézhető!