Ilyen volt 2022 a Schiller Autó Család szemszögéből

A 2022-es év sok kihívást tartogatott a kis- és középvállalkozások számára. A post-COVID időszak nehézségei ellenére jelentős sikereket tudhat maga mögött az 1980-ban alapított Schiller Autó Család. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a magyar vállalkozás miképp vette fel a versenyt a nemzetközi konkurenciával és milyen digitális innovációkkal rukkolt elő 2022-ben. Továbbá, bemutatjuk a vállalat által megszerzett neves Deloitte Best Managed Company elismerést.

Ilyen volt 2022 a Schiller Autó Család szemszögéből

A Schiller Rent legfontosabb mérföldkövei 2022-ben

A Schiller Rent 15 éve van jelen a piacon. Kiemelkedő méretű (jelenleg időszakosan több, mint 500 járműből álló) flottájával minden nap arra törekszik, hogy az autókölcsönzésben is minél magasabb szintű szolgáltatást nyújtson Magyarországon, üzleti és magán ügyfelei részére egyaránt. A 2022-es év számos kihívás elé állította a vállalatot, a nehézségek ellenére mégis eredményekben gazdag évet tudhat maga mögött.

Új iroda a Liszt Ferenc repülőtéren

Az autóbérlés piacán a turisták és az üzleti utazók egyre fontosabb piaci szegmenst jelentenek. Az üzleti célok mellett a Schiller Rent számára fontos, hogy kimagasló minőségű, komfortos és könnyen elérhető szolgáltatást nyújtson a Magyarországra látogató utazók számára. Ezen megfontolások alapján 2022 szeptemberében a Schiller Rent megnyitotta legújabb irodáját a Liszt Ferenc repülőtéren. Schiller Márk, a cégcsoport stratégiai és marketing igazgatója az alábbi módon nyilatkozott az új irodáról:

“Az új irodánk szeptember elején nyílt meg a Liszt Ferenc repülőtéren, közvetlenül a terminálon, ahol eddig csak hét másik, nemzetközi, autóbérléssel foglalkozó franchise cég volt jelen. Komoly know-how-val és globális háttérrel rendelkező versenytársakról van szó, büszkék vagyunk rá, hogy egyedüli magyar cégként a Schiller Rent is helyet kapott mellettük.”

0-24 működő automata autóbérléshez

A 2022-es év másik jelentős újítása a non-stop működő kulcsautomata beüzemelése. A berendezés segítségével egyszerűen és gyorsan adhatnak le és vehetnek fel bérautókat az ügyfelek a nyitvatartási időn kívül. Az önkiszolgáló autóbérlés lépései a következők:

1. az ügyfél kiválasztja és lefoglalja az autót,

2. elvégzi a rövid adminisztrációs folyamatot,

3. ezt követően kap egy PIN-kódot, 

4. a kód segítségével az automatából az általa választott időpontban leadhatja vagy felveheti a bérautót.

Az automata valódi újítás, amely lerövidíti az autóbérlés folyamatát, hisz az eszköz segítségével megspórolható a személyes ügyintézésre fordítandó idő. Tökéletes választás azoknak, akiknek „az idő pénz”.

A Schiller Autó Család legfontosabb mérföldkövei 2022-ben

Deloitte Best Managed Company elismerés elnyerése

A Deloitte Private 2022-ben elindította a Kiválóan Vezetett Vállalatok (Best Managed Companies) programot, amely lényege elismerni a kimagasló teljesítményű magyar tulajdonú és vezetésű vállalatokat. A programra jelentkező vállalatok üzleti mentorálásban részesülnek, amely alapos elemzést követően értékes fejlődési tanácsokkal látja el a résztvevőket. A szakmai zsűriben szerepelt:

- Baksay Gergely (Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója)

- Dr. Csillag Sára (Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar dékánja)

- Koji László (Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke)

- Végh Richárd (Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója)

- Wolf László (OTP igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese)

A program 2022-es díjazottjai között szerepel a Schiller Autó Család Zrt. is. A neves díj elnyerése is jól mutatja, hogy vállalat valóban agilis és a nemzetközi sztenderdeknek is megfelelő.

Audi márkaszerviz megnyitása

Az év másik kiemelkedő mérföldköve a 2022 februárjában induló hivatalos Audi márkaszerviz szolgáltatás. A modern szerviz infrastruktúrán túl, olyan kényelmi szolgáltatások teszik az ügyfelek dolgát könnyebbé, mint:

- online időpontfoglalás,

- tabletes munkafelvétel,

- és non-stop autóleadás kulcs automatával.

Az újítást követően a Schiller Autó Család szalonja jogosult a Skoda, VW, VW haszonjármű és Audi márkaszerviz feladatok ellátására is.

Mi várható 2023-ra?

A Schiller Autó Család az eddig megszokottakhoz hasonlóan 2023-ban is kifogástalan szolgáltatást fog nyújtani lakossági és üzleti partnereinek egyaránt. Továbbra is az ügyfél igényeknek megfelelő, rugalmas és kimagasló autóbérlési, szervizelési és értékesítési szolgáltatást nyújtunk. A bérautó flottában növekszik az elektromos autók száma, így egyre több ügyfelünk dönthet az alternatív meghajtású gépkocsik mellett.

Képek forrása: Schiller Rent

Jóval többet költhetnek és drágább ingatlanban lakhatnak a csődben lévők

A kormány 21 százalékkal megemelte a magáncsőd alatti kifizetések, illetve kötelezettségek felső összeghatárát. Ennek megfelelően a bankszámla-szerződéseket is módosítani kell a bankoknak az adós kezdeményezésére. Az ilyen adósok az eddiginél sokkal drágább ingatlanban is lakhatnak ezután – írja a Bank360.hu.
2023. 02. 03. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Csökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon az előző nap erőteljes erősödése után.
2023. 02. 03. 10:00
Megosztás:

Vártnak megfelelő emelés az EKB-tól és a BoE-től is

Az EKB tegnap a vártnak megfelelően 50 bázisponttal, 3,0%-ra emelte az alapkamatot. Christine Lagarde a sajtótájékoztatón jelezte, hogy márciusban újabb 50 bázispontos emelés jöhet a jegybanktól.
2023. 02. 03. 09:30
Megosztás:

Egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéssorozat kezdődik Békésen

Egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéssorozat kezdődik Békésen - közölte Kálmán Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester.
2023. 02. 03. 09:00
Megosztás:

Roszatom - bővül az északi hajózási út forgalma

Az orosz Szevmorputy atommeghajtású teherhajó számára az üzemeltető Atomflot vállalat kidolgozta a Szentpétervár és a távol-keleti orosz kikötők közötti optimális part menti hajózási útvonalat a 2023 nyári-őszi hajózási szezonra. A tervek szerint az első utat június harmadik hetében, a másodikat pedig szeptember harmadik hetében teszi meg a Szevmorputy.
2023. 02. 03. 08:30
Megosztás:

Hazai forrásból is fejleszti úthálózatát Szolnok

A Véső úti sporttelep és strand megközelítését megkönnyítő útfejlesztés mellett egy újabb körforgalom is elkészült a Tisza-parti város ezen részén 727,5 millió forint hazai forrásból - közölte Szalay Ferenc(Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón.
2023. 02. 03. 08:00
Megosztás:

Idén még kitart a lendület a fővárosi iroda- és raktárpiacon

A budapesti iroda- és raktárpiacon az idén még kitart a lendület, és tavalyhoz hasonlóan 2023-ban is jelentős mennyiségű új területtel bővül a kínálat - közölte az Erste Bank csütörtökön az MTI-vel.
2023. 02. 03. 07:30
Megosztás:

A fizetések nyilvánossá tétele csökkentheti a konfliktusokat, de ehhez alapos tervezés szükséges

A bértranszparenciának, azaz a fizetések nyilvánossá tételének kérdéséhez cégkultúrától függően máshogy állnak hozzá a szakemberek – részben például azért, mert érdekellentétet jelenthet a munkáltatói és munkavállalói oldal között. Gyakran tartanak a belső bérfeszültségektől, amelynek megelőzése vagy kezelése számottevő kiadást jelenthet a vállalatoknak. Érdemes nyilvánossá tenni a fizetéseket? Milyen hatásokkal lehet ez a cégek működésére nézve? – többek között ezeket a kérdéseket járja körül a Profession.huBackstage podcast legújabb adása.
2023. 02. 03. 07:00
Megosztás:

A hitelfelvevők és a bankok is óvatosabbá váltak a hitelpiacon

A hitelintézetek szűkebb köre tovább szigorított a lakossági- és a vállalati hitelfeltételeken tavaly az utolsó negyedévben, a tendencia pedig 2023 első felében is folytatódhat - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a januári Hitelezési felmérésre adott banki válaszok alapján.
2023. 02. 03. 06:30
Megosztás:

Rekordszintre emelkedett a romániai OMV Petrom olajvállalat nyeresége

Rekordszintű, 10,3 milliárd lejes (818 milliárd forint) nyereséggel zárta a 2022-es évet az OMV Petrom, ugyanakkor minden korábbinál nagyobb, 20 milliárd lejes összeget fizet be a román államkasszába különböző adók és osztalék formájában - közölte a bukaresti értéktőzsdén csütörtökön közzétett jelentésében a romániai olajvállalat.
2023. 02. 03. 06:00
Megosztás:

Hitelkártya helyett itt a BNPL: vásárolj most, fizess később!

A Buy Now Pay Later (BNPL) pénzügyi szolgáltatás néhány éve kezdte meg hódító körútját az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma már több mint 30 országban van jelen. Emberek milliói vásárolnak online és próbálnak ki termékeket anélkül, hogy fizetniük kellene értük. Az új finanszírozási szolgáltatás könnyen válhat a hitelkártya új versenytársává lakossági ás üzleti körökben is – a Deloitte szakértői szerint.
2023. 02. 03. 05:30
Megosztás:

Március 31-ig Ön is kaphat 40 ezer forintot

Március 31-ig igényelhető a vissza nem térítendő, legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás a Magyar Államkincstárnál (MÁK) a kisgyermeket nevelő szülők munkába visszatérésének támogatására az ország egész területéről - hívta fel a MÁK a figyelmet csütörtöki közleményében.
2023. 02. 03. 05:00
Megosztás:

Az építőipar nagy kérdése: lesz munka 2023-ban?

Erőteljes a bizonytalanság a hazai építőipari piacon, ami kihat az ezen a területen működő vállalkozások mindennapjaira is. Míg korábban már az előző év végén látni lehetett, milyen beruházásokra lehet számítani az új esztendőben, amelyekből megbízások érkezhetnek, most még februárban is csak ígéretekkel van tele a padlás. Három kérdés uralja a cégvezetők mindennapjait: mennyi munka lesz a piacon, egyáltalán lesz-e munka, és ha hirtelen úgy alakulnak a körülmények, hogy beindul újra a gépezet, milyen hibákat fog szülni a kapkodás, akár a tervezésben, akár a kivitelezésben.
2023. 02. 03. 04:20
Megosztás:

Most örüljünk a jó időnek, mert jövő héttől mind megfagyunk

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.
2023. 02. 03. 03:45
Megosztás:

Csalás a lottósorsoláson a TV-ben - lebuktak élő húzásban a kamerák előtt, mutatjuk - VIDEÓ

Nincs olyan hét, hogy ne vádolnák meg csalással bármely lottótársaságot azok a játékosok, akiknek épp az adott héten valahogy nem húzták ki a nyerőszámait. Számos internetes fórumon találunk ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, összeesküvés elméleteket. Cikkünkben most az egyik legnyilvánvalóbb csalást mutatjuk meg, ami ráadásul a TV kamerák előtt történt. Cikkünk végén Ön is megnézheti az erről szóló videót!
2023. 02. 03. 03:00
Megosztás:

Javultak a globális befektetési lehetőségek

Az Amundi Alapkezelő elemzői szerint kedvezőek a globális befektetési lehetőségek idén: a kínai nyitás és az energiaárak csökkenése akkor is jót tesz a piacoknak, ha a jegybankok egy darabig nem lazíthatnak a monetáris szigoron - ismertették csütörtök reggel, sajtóbeszélgetésen.
2023. 02. 03. 02:30
Megosztás:

A csehek leginkább a háborútól tartanak

A csehek mintegy 60 százalékának vannak aggodalmai a jövőt illetően, legnagyobb részük, 32 százalék a háborútól fél - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet 2022 végén készített az akadémiai CVVM közvélemény-kutató intézet országos mintán.
2023. 02. 03. 02:00
Megosztás:

Rekordnyereséget ért el a Shell

A brit Shell olaj- és gázipari cég rekordnyereséggel zárta a 2022-es évet - derült ki a társaság csütörtökön közzétett jelentéséből.
2023. 02. 03. 01:30
Megosztás:

Idén huszonhat filmet vetítenek a Frankofón Filmnapokon

Huszonhat filmet vetítenek az idei Frankofón Filmnapokon, amelyet március 1. és 12. között a Uránia és Toldi moziban, az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben rendeznek meg.
2023. 02. 03. 01:00
Megosztás:

Védőmaszkokat ajánlott fel a NAV karitatív célra

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) karitatív célra. A vámhivatal csütörtökön MTI-nek küldött közleményében azt közölte, a védőeszközök megrendelője nem fizette meg a vámot és az áfát, így a maszkokra megsemmisítés várt volna.
2023. 02. 03. 00:30
Megosztás: