Karácsonykor rendkívül sok duci regisztrál a párkereső oldalakra - A bejgli az oka?

Az egyedülálló emberek egy kicsit – vagy épp nagyon – mindig máshogy élik meg a karácsonyt, mint azok, akik már rendelkeznek társsal, családdal. Éppen ennek tudható be, hogy az ünnepek alatt ugrásszerűen megnő a társkereső oldalak látogatottsága.

Karácsonykor rendkívül sok duci regisztrál a párkereső oldalakra - A bejgli az oka?

A rokonok szájából elhangzó jól ismert kérdés: „Na, mikor mész már férjhez/nősülsz meg?” és az állandó válaszadás helyett jön a tenni akarás: irány a társkereső! Ez alól a duci emberek sem kivételek. Az ő helyzetük sokszor még nehezebb, de jó hír, hogy számukra is van megoldás.

A karácsonyi időszak az egyedülállókban felerősíti azt, hogy társra vágynak. A párkeresés ma nagyon nehéz minden korosztályban, bármilyen testalkatú embernek, mind a két nemnek. Sok éves tapasztalat alapján elmondható, hogy december 26-én megugrik a társkereső oldalak népszerűsége.

„Ekkor éri el az éves csúcsot a társkeresők látogatottsága és ez alól nem számítanak kivételnek a duci társkereső oldalak sem” – mondta Markovics András, a Ducitárs.hu tulajdonosa. 

Túlsúllyal magányosabbak vagyunk?

Az oldal 2019-ben indult, a működését idén vette át a 20 éve a Párom.hu-t is üzemeltető Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. Tapasztalataik szerint ilyenkor 40-50 százalékkal több regisztráló érkezik, mind a normál, mind a duci testalkatú emberek közül.

Ez nem is csoda, hiszen a KSH legutóbbi adataiból az derül ki, hogy hazánkban 1 184 233 nő és 535 969 férfi él egyedülállóként. Emellett egy másik tanulmány legfrissebb adataiból az látszik, hogy Magyarországon az elhízás jelenleg a férfiak 29, míg a nőknek 26 százalékát érinti.

„Sajnos a plusz kilók sok esetben önbizalomhiánnyal járnak együtt, köszönhetően a körülöttünk lévő vékonyságkultusznak. Szerencsére ez a trend is kezd átformálódni. Az utóbbi években kötelezték a divatházakat, hogy kifutóikon ne kórosan sovány modellekkel mutassák be kreációikat, megjelentek a plus size modellek.

Az is a ducik mellett szól, hogy az általános felfogás szerint ők sokkal közvetlenebbek, vidámabbak, könnyebb velük ismerkedni. Ráadásul sokan azért magányosak, mert elhíztak, sokan meg azért híznak el, mert magányosak.

Fura kettőség ez. Ilyenkor mind a kettővel szembe kell nézni, és igenis lehet a két problémára egy megoldást találni. Egy olyan társkereső oldallal, ami egyszerre segít elűzni a magányt, és elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk” - mondta Markovics András, Ducitárs.hu tulajdonosa.

Ugyan ki szeretné ezt a testet? Hát sokan!

Ugyanakkor az is egy beszédes szám, hogy elhízás tekintetében hazánk az első helyen áll az EU-ban, míg világszinten a negyedik legrosszabb elhízási statisztikákkal rendelkezünk. A szerencsére már magunk mögött hagyott pandémia is csak rontott a helyzeten: a magyarok átlagosan 3-5 kg-ot híztak a covid lezárásoknak köszönhetően. 

„Sok egyedülálló, aki még súlyfelesleggel is rendelkezik, már elkönyveli magát, hogy ő úgysem talál senkit, hiszen „ki szeretné ezt a testet”. Ebből következik, hogy az elmagányosodás felé haladunk, pedig ennek nem kellene így lennie. Ideje, hogy végre a ducik is visszanyerjék önbizalmukat, és ne mondjanak le arról, hogy megtalálják életük szerelmét.

Az egyedülállókban a karácsonykor kezdődő pártalálási vágy egészen január végéig kitart, de fontos, hogy ne csak újévi fogadalom legyen, hogy „idén nem leszek egyedül”, hanem tegyünk érte, és keressük, amíg rá nem lelünk az igazira.

Hiszen, ha karácsonykor hiszünk kicsit abban, hogy csodák történnek, akkor az év többi napján is higgyük el, hogy nincs lehetetlen” – adta meg a jótanácsot a magyar plus size társkereső oldal tulajdonosa.

A Ducitárs.hu a “teltek és vidámak társkereső oldalaként” határozza meg magát. Ide kifejezetten azokat várják, akiknek - ma még - kevesebb lehetősége van a randizásra a hétköznapokban. Az oldal szembe kíván helyezkedni korunk tökéletes-test kultuszával.

Ez az oldal azoknak született, akik úgy érzik, hogy manapság nem igazán szerepelhetnének egy-egy divatmagazin címoldalán például a testsúlyuk miatt, pedig gyönyörűek, kedvesek, okosak, tele vannak szeretettel és csak arra vágynak, hogy őket is szeressék.

Az oldalra a regisztráció mindenkinek ingyenes, és itt a lehetőség, hogy a duci emberek megtalálják a duci társaikat, vagy éppen vékony a ducit, vagy csak egészen egyszerűen: a szerelem a szerelmet. 

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.
2023. 02. 04. 06:00
Megosztás:

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval több új munkahely jött létre januárban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre idén januárban a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta közel 54 éves mélypontra süllyedt.
2023. 02. 04. 05:00
Megosztás:

Januárban csökkentek a globális élelmiszerárak

Csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai januárban decemberhez képest.
2023. 02. 04. 04:00
Megosztás:

Budapest Airport: a forgalom tavaly év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 03:00
Megosztás:

Több mint 200 kiállítóval nyit a 29. FeHoVa csütörtökön

A 29. FeHoVa kiállítás több mint 200 kiállítóval nyit jövő csütörtökön, és négy napon át lesz nyitva a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban - közölte a Hungexpo pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 02:00
Megosztás:

Megnövekedett hanghatásra kell számítani hétfőtől csütörtökig Szolnokon

Kiképzési feladatokat hajt végre a Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 02. 04. 01:00
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

A januári növekvő munkanélküliség miatt gyengüléssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 02. 04. 00:01
Megosztás:

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye januárban

Negyedik hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban.
2023. 02. 03. 23:00
Megosztás:

Csökkent januárban a forgalomba helyezett új autók száma Németországban

Januárban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Németországban, ezen belül nőtt a benzinesek száma és részaránya. Kevesebb teljesen elektromos új autót helyeztek forgalomba, a plug-in hibridek száma pedig a felére esett vissza a német szövetségi járműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) pénteki jelentése alapján.
2023. 02. 03. 22:00
Megosztás:

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
2023. 02. 03. 21:00
Megosztás:

Milyen állapotú ingatlant vegyek?

Amikor ingatlanvásárlás előtt állunk, általában úgy kezdjük a keresést, hogy beállítjuk azt a költségkeretet, amit rá tudunk szánni új otthonunk megvételére. Ilyenkor rendkívül széles skálán találkozhatunk ingatlanokkal: az igen elhanyagolttól a viszonylag jó állapotúig. Természetesen az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyen állapotú ingatlant kapunk. A kérdés már csak az, hogy ha egy rossz állapotú ingatlant veszek olcsóbban, vajon jobban jövök ki anyagilag?
2023. 02. 03. 20:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai piacok

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 02. 03. 20:00
Megosztás:

A NAV 40 millió forintos adóhiányt állapított meg a cinktömböket papíron utaztató cégnél

Egy cinktömbök körbeszámlázására berendezkedett társaságot fedett fel és negyvenmillió forintos adóhiányt állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer adatainak elemzésével - közölte a NAV az MTI-vel pénteken.
2023. 02. 03. 19:30
Megosztás:

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára - közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.
2023. 02. 03. 19:00
Megosztás:

Nem nagyon bíznak politikusaikban a csehek

Nemigen bíznak politikusaikban a csehek. A bizalmatlanság minden politikus iránt nagyobb arányú, mint a bizalom - derült ki az akadémiai CVVM közvélemény-kutató intézet december végén, január elején készített országos felméréséből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.
2023. 02. 03. 18:30
Megosztás:

Eladói nyomás befolyásolta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 246,96 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 45 396,33 ponton zárt pénteken.
2023. 02. 03. 18:00
Megosztás:

Az agrárminiszter is aláírta a földadó ellen indított online petíciót

Az Agrárminisztérium és a kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
2023. 02. 03. 17:00
Megosztás:

Új szabályokra kell odafigyelnie a gazdálkodóknak a támogatások érdekében

Az uniós előírásoknak megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősebb szerepet kapott az új Közös Agrárpolitikában (KAP) a fenntarthatóság, ugyanakkor a magyar kormány a nemzeti társfinanszírozás mértékének emelésével arra törekedett, hogy egyensúlyba kerüljenek a környezeti és versenyképességi szempontok - mondta az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Komáromban tartott fórumon.
2023. 02. 03. 16:32
Megosztás:

Decemberben lassult a termelői árak éves növekedése az euróövezetben

Decemberben az előző havihoz képest emelkedtek a termelői árak az euróövezetben, éves összevetésben azonban lassult az árak növekedése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki közlése szerint.
2023. 02. 03. 16:00
Megosztás:

Romániában tavaly 17,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Tavaly egész évben 17,8 százalékkal, 24,319 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Romániában az előző évhez mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
2023. 02. 03. 15:30
Megosztás: