Ma reggel gyengüléssel nyitott a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Ma reggel gyengüléssel nyitott a forint

Az eurót reggel hét óra előtt 378,30 forinton jegyezték az előző esti 378,22 forint után, a dollár jegyzése 344,86 forintra ment fel 344,65 forintról, a svájci franké pedig 394,97 forintra 394,12-ről.

Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 0,6 százalékkal áll erősebben a heti kezdésnél az euróval, 0,8 százalékkal erősebben a dollárral és 0,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A novemberi kezdéshez képest a forint 1,1 százalékkal erősödött az euró, 4,6 százalékkal erősödött a dollár és 0,6 százalékkal erősödött a svájci frank ellenében.

Több mint egymillió forintért kelt el egy József Attila-kötet

Több mint egymillió forintért kelt el József Attila Nem én kiáltok című, 1924-es verseskötetének dedikált példánya az Antikvárium.hu vasárnap zárult online árverésén. A magas áron elkelt dedikált tételek között szerepelt mások mellett egy Gárdonyi-regény, egy Radnóti-kötet, illetve egy Harry Potter-kötet, amelyet a szerző, J.K. Rowling is aláírt - közölték a szervezők az MTI-vel.
2024. 10. 14. 21:00
Megosztás:

Új szabályozások könnyítik a fogyatékossággal élők EU-n belüli utazásait

Az Európai Unió Tanácsa új irányelveket fogadott el az európai fogyatékossági kártyáról és a fogyatékossággal élő személyek európai parkolási kártyájáról, a szabályozások megkönnyítik a fogyatékossággal élők EU-n belüli utazásait - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2024. 10. 14. 20:30
Megosztás:

Magyarország EU-elnökségi programjában kiemelt szerepet kap a klímaváltozás elleni küzdelem

Magyarország EU-elnökségi programjában kiemelt szerepet kap a klímaváltozás elleni küzdelem – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) önkormányzati államtitkára hétfőn Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának a Life Logos 4 Waters projekt keretében szervezett, hatnapos nyári egyetemének megnyitóján.
2024. 10. 14. 20:00
Megosztás:

A Solana legnagyobb versenytársai: 3 altcoin, amelyek várhatóan vezetni fogják a piacot a következő 6 hónapban

Ahogy a kriptopiac fejlődik, új szereplők jelennek meg, akik készen állnak arra, hogy kihívást jelentsenek a Solana dominanciájára. Az elkövetkező hat hónapban néhány altcoin jelentős előrelépésre készül. Ez a cikk a három legígéretesebb versenyzőt mutatja be, amelyek vezető szerepbe kerülhetnek a piacon, betekintést nyújtva a befektetőknek és érdeklődőknek a jövőbeni lehetőségekbe. Ismerd meg azokat a neveket, amelyek növekedésre vannak predesztinálva.
2024. 10. 14. 19:30
Megosztás:

3 ok, amiért a WIF & PEPE bálnák DTX-t vásárolnak 0,08 dolláros áron; Az utolsó mindent megváltoztathat

A piaci elemzők megfigyelték, hogy a bálnák elfordulnak a már jól bevált piaci szereplőktől, mint a Dogwifhat (WIF) és a Pepecoin (PEPE), és egy új hibrid kereskedési platform, a DTX Exchange felé fordulnak, amely valóságos vásárlási őrületet teremtett a piacon.
2024. 10. 14. 19:00
Megosztás:

Az EU új rendeletet fogadott el a vegyi anyagokról

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa aktualizálta a vegyi anyagokra vonatkozó rendeletet, amely pontosítja az osztályozásra, címkézésre és csomagolásra vonatkozó szabályokat és hozzáigazítja azokat a kereskedelem különböző formáihoz, például az online értékesítéshez, vagy az ömlesztett árusításhoz az újratöltő állomásokon - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2024. 10. 14. 18:30
Megosztás:

A mezőgazdaságban dolgozó nők szerepvállalása előmozdíthatja az agrárium fenntartható fejlődését

Október 15-én, a vidéki nők nemzetközi napján világszerte elismerik a vidéki közösségekben élő nők közösségfejlesztéshez, a mezőgazdaság növekedéséhez és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok előmozdításához való létfontosságú hozzájárulását. Ezért a vidéki nők szerepvállalásának elősegítése alapvető fontosságú, és segít feltárni a helyi mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket, valamint előmozdítja a fenntartható mezőgazdasági fejlődést.
2024. 10. 14. 18:00
Megosztás:

Magyar cég lett Európa leggyorsabban növekvő vállalata

A magyar MP Solutions Kft nyerte el a rangos Stevie Awards fődíját a leggyorsabban növekvő európai vállalat kategóriában. A HR-tanácsadással és fejvadászattal foglalkozó, 100%-ban magyar tulajdonú cég, a pandémia utáni aktív üzletfejlesztéssel érte el a most díjazott eredményt.
2024. 10. 14. 17:30
Megosztás:

A Ripple szemez a növekvő, 16 billió dolláros letéti piaccal – A globális bankok elfogadják az XRP-t?

A mai hírek szerint a Ripple (XRP) célja, hogy részesedést szerezzen a 16 billió dolláros globális <a href="https://www.investopedia.com/terms/c/custodian.asp" target="_blank">letéti</a> piacból. Sokan azt kérdezik: vajon az XRP kulcsszereplővé válhat-e a hagyományos banki szektorban? A globális bankok egyre inkább használják a digitális eszközöket, és az XRP fontos szerepet játszhat ebben.
2024. 10. 14. 17:00
Megosztás:

A BÉT és az OTP Bank közös programja tudásmegosztást és anyagi támogatást nyújt a tőzsdére tartó cégeknek

Dedikált oktatásokkal és rendezvényekkel támogatja a tőzsdei megjelenésre készülő magyarországi vállalkozásokat az OTP Bank és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közös programja - közölte hétfőn közös közleményben a két érintett.
2024. 10. 14. 16:30
Megosztás:

Két éve tart az emelkedés az USA tőzsdéin - meddig még?

Két éve volt az a lokális mélypont az S&P500 indexben, amelyből elindult az az emelkedés, amelynek eredményeként pénteken újabb csúcsot ütött az index.
2024. 10. 14. 16:00
Megosztás:

Így alakultak szeptemberen a lakbérek

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint vegyesen alakultak az átlagos lakbérek szeptemberben, országos szinten 0,1 százalékkal csökkentek augusztushoz képest, miközben Budapesten 0,4 százalékkal nőttek, éves összevetésben az országos átlagos bérleti díjak 9,6, a fővárosiak 9,9 százalékkal emelkedtek - közölte az ingatlan.com hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 14. 15:30
Megosztás:

A kiégés leküzdése alternatív módszerekkel

A mai felgyorsult, modern életvitel magával hozta az olyan problémákat, mint a kiégés, amit napjainkban egyre többen megtapasztalnak. Sokan pedig csak legyintenek rá, mondván: ez nem olyan komoly gond. Holott nagyon is az, hiszen kezeletlenül akár bele is lehet rokkanni pszichésen.
2024. 10. 14. 14:30
Megosztás:

4,3 százalékkal csökkent a román ipari termelés éves összevetésben

A nyers adatok szerint 4,3 százalékkal csökkent augusztusban az ipari termelés Romániában éves összevetésben – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 10. 14. 14:00
Megosztás:

Lendületben a magyar M&A-piac

A geopolitikai bizonytalanságok ellenére is aktív maradt a hazai tranzakciós piac - derül ki az EY vállalati összeolvadásokat és felvásárlásokat (M&A) értékelő friss jelentéséből. Az ügyletek száma ugyan csökkent, de becsült értéke nőtt 2023-ban az előző évhez képest Magyarországon. A legvonzóbb befektetési célpont tavaly a technológiai szektor volt, míg idén a feldolgozóipar kapott lendületet az első hat hónapban, majd júniusban megvalósult a magyar gazdaság történelmének eddigi legnagyobb tranzakciója is.
2024. 10. 14. 13:30
Megosztás:

Kína gazdasági ösztönzés - más irány mint eddig?

A kínai pénzügyminisztérium hétvégi sajtótájékoztatójából csak nyomokban derült ki, hogyan képzeli az állam a gazdaság fellendítésének következő lépését.
2024. 10. 14. 13:00
Megosztás:

Számottevő hozamcsökkenés a fejlett piacok kötvénypiacain az elmúlt héten

Folytatódott a múlt héten is a kamatcsökkentési várakozások enyhülése és a hozamemelkedés, ami a megelőző héten indult.
2024. 10. 14. 13:00
Megosztás:

Egy lézersugaras vágógéppel a munka is gazdaságosabb

A csúcstechnológia megérkezett az iparba, ma már több tízezer lézersugaras vágógép található a gyártócsarnokokban. Egyre több helyen kezdik el alkalmazni őket, mivel rengeteg előnnyel rendelkeznek a hagyományos megoldásokhoz képest. Maximális pontosság, megbízhatóság érhető el velük és az egész folyamat teljesen automatizálható.
2024. 10. 14. 12:30
Megosztás:

Megújul az ÁHK-mutató – könnyebb lesz a mobiltarifák összehasonlítása

Az NMHH 2015. január óta publikálja minden hónap elején a legjelentősebb hazai szolgáltatók kínálatában aktuálisan elérhető lakossági mobil- és vezetékestelefon-díjcsomagok átlagos havi költségeit, azaz az ÁHK-értékeket. Az nmhh.hu/ahk címen elérhető oldal segít eligazodni a sokféle – a különböző tarifák mellett egyre változatosabb szolgáltatásokat nyújtó – telefondíjcsomag között, és azzal, hogy megkönnyíti a választást, növeli a fogyasztói tudatosságot is a telefonszolgáltatások piacán.
2024. 10. 14. 12:00
Megosztás:

NBA tippek a Spinanga oldalán

A 2024/25-ös NBA szezon a tippek óriási választékát hozza el, de egy ezek közül is kiemelkedik. Ki lesz az új bajnok?
2024. 10. 14. 11:54
Megosztás: