Már több mint 3000 milliárd forintot kezel az OTP Private Banking

Korától függetlenül, a vagyonát érintő stratégiai kérdéseket elsősorban személyesen szereti megbeszélni az OTP Private Banking 21 ezernél is több ügyfele, akik az első negyedév végére már több mint 3000 milliárd forintnyi megtakarítást bíztak a hazai privát banki szektor meghatározó szereplőjére. A különleges szolgáltatások közül sokan az utódlásmenedzsmenthez keresnek segítséget, így egyre fontosabbá válik számukra a családi és a bizalmi vagyonkezelés is.

Már több mint 3000 milliárd forintot kezel az OTP Private Banking

A teljes hazai privát banki szektorban kezelt vagyon 2014-ben lépte át a 3000 milliárd forintot – ezt a határt haladta meg nemrég a piacvezető OTP Private Banking, miután az első negyedév végén 3037 milliárd forintot kezelt ügyfelei számláin.

„Két fő okra vezethető vissza, hogy privát banki ügyfeleink már több mint 3000 milliárd forint kezelését bízták ránk. Egyrészt nagyon jól teljesítettek az elmúlt időszakban a kötvény- és a tőkepiacok, így látványosan gyarapodott az ezekbe fektetett vagyon. Ehhez azonban arra is szükség volt, hogy tanácsadóink jól kiismerjék magukat a volatilis piaci viszonyok között, ügyfeleink döntéseit is segítve. Ezek együttes hatására nőhetett dinamikusan a ránk bízott vagyon” – mutatott rá Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója. 

Az alapelvárások ugyanazok

Bár mára az OTP Private Banking ügyfélállománya meghaladja a 21 ezer főt, az alapigények változatlanok: minél tágabb és változatosabb befektetésitermék-portfólió, exkluzív, gyors és személyre szabott kiszolgálás a legmagasabb szakmai minőség mellett. Emellett manapság a vagyonos ügyfelek egyre gyakrabban keresik az utódlásmenedzsmenttel összefüggő szolgáltatásokat, ami Bozsogi Tamás, az OTP Private Banking vezetője szerint nem meglepő: a rendszerváltást követően alapított családi vállalkozások egyre nagyobb részénél érkezik el az idő az első generációváltásra.

Ennek a jellemzően összetett folyamatnak számos kimenetele lehet az alapító és az örökösök szándékainak függvényében, ezért az OTP Private Banking is több lehetőséget kínál a zökkenőmentes átmenethez. Ezek közé tartozik az a komplett pénzügyi szolgáltatáscsomag, amelyet a hitelintézet az egyre népszerűbb bizalmi vagyonkezeléshez nyújt.

Mivel az utódlás kérdésének rendezése hatalmas változással járhat egy család életében, az ilyen horderejű ügyek esetében nem is kérdés, hogy az ügyfél a személyes tanácsadást igényli. Az egyszerűbb rutintranzakcióknál azonban egyértelműen a kényelmes és gyorsan kezelhető digitális platformokra helyeződik át a hangsúly, és ez Bozsogi Tamás szerint már az idősebbeknél is megfigyelhető. „A híváshoz is ugyanazt az okostelefont kellene felvenni, ezért egy utalást vagy egyszerűbb megbízást már nem csak a fiatalabbak intéznek közvetlenül a mobiljukkal, egy alkalmazáson keresztül” – szögezte le a privát banki vezető.

Az új nemzedék számára a privát banki szolgáltatások között is természetesek a digitális megoldások, ugyanakkor a stratégiai kérdésekben sokan közülük is a személyes találkozót preferálják. „Egy komolyabb összegű befektetés vagy akár az egész családot érintő vagyonkezelési döntés esetében a fiatalabb ügyfeleink is igénylik a személyes találkozót, a befektetési szakértőink megbízható tanácsait és körültekintését” – tette hozzá Bozsogi Tamás.

A generációváltás a kontrollban is változást hozhat

Bozsogi Tamás úgy véli, hogy a generációváltás a privát banki szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyféligények terén is új helyzetet teremthet. Az első generáció ugyanis szerette erősen kézben tartani a banki megtakarításait is, elsősorban információt és döntéselőkészítést várt a privátbanki tanácsadójától, de a befektetési döntéseit maga hozta, az új nemzedék viszont egyre nyitottabb az olyan, kisebb közvetlen kontrollt jelentő megoldásokra is, amilyen például a diszkrecionális portfóliókezelés.

Ami az aktuális befektetési preferenciákat illeti: az infláció mérséklődése és a kamatok csökkenése új helyzetet teremtenek ezen a téren is, ami egyebek mellett a lakossági állampapírok visszaszorulásában is tetten érhető. Mivel nagyrészt eltűnt a forint euróval és dollárral szembeni kamatkülönbözete, sokkal attraktívabbá váltak a devizában elérhető megtakarítások, például az euróalapú kötvények. Szintén nagy az igény az OTP CETOP ETF-re, amely hiánypótló termékként érkezett áprilisban a kínálatba: ezzel a megoldással költséghatékonyan fektethet be bárki a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiója, Kelet-Közép-Európa meghatározó részvényeibe anélkül, hogy helyismerete volna a térség minden országában.

Ha 1994-2006 közötti években születtél, kaphatsz 11 millió Ft-ot

Az államilag támogatott konstrukció maximális összege 2024-től egy millióval, 10 millióról 11 millió forintra változik, futamideje a továbbiakban is legfeljebb 20 év lehet. Házasok igényelhetik, akik mindketten elmúltak 18 évesek, de a feleség még nem töltötte be a 30. életévét. Nézzük a részleteket!
2024. 07. 13. 02:00
Megosztás:

Írja fel most! Változik az áram- és gázszolgáltatás ügyfélszolgálati elérhetőségei!

Az E.ON Hungária Csoport még 2022 áprilisában értékesítette egyetemes energiaszolgáltatást nyújtó leányvállalatát, az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t az MVM Csoport részére, a cég 2024. június 30-án jogilag is beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.
2024. 07. 13. 01:00
Megosztás:

Szakad a Bitcoin? Ezt a 3 kriptót nem érdekli

Az utóbbi időben nem nagyon lehet dicsekedni a BTC teljesítményével. A legnagyobb piaci kapitalizációjú érmére több frontról is rájár a rúd: az ETF-ekből folyamatos a kiáramlás, a dollár is viszonylag erős és a német kormány a hétvégén több mint 900 millió dollár értékben szabadult meg BTC-től. Ezek mind lefelé nyomják az árat, a digitális arany így a héten egy kis időre még az 55 000 dolláros szint alá is benézett.
2024. 07. 13. 00:01
Megosztás:

Védekezz természetes hatóanyagokkal a szúnyogok és a kullancsok ellen!

Szeretjük a nyarat, mert kellemes a hőmérséklet, így sokat tartózkodhatunk a szabadban, kitárhatjuk az ajtókat, ablakokat, azonban ezzel együtt a zavaró rovarok is megjelennek az otthonainkban, így a távoltartásukra is megoldást kell találni. 
2024. 07. 12. 23:30
Megosztás:

Csökkent májusban a hazai ipari termelés

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 12. 23:00
Megosztás:

Tizenhat civil szervezet részesül állami támogatásban

Tizenhat civil szervezet részesül támogatásban a százhatvanmillió forint keretösszegű, egészségügyi témájú pályázatból - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 22:00
Megosztás:

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 12. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 07. 12. 20:00
Megosztás:

Az újszülöttkori oxigénhiány

Ez az állapot nemcsak a születés után következhet be, hanem már a harmadik trimesztertől, tehát a várandósság harmadik harmadától kezdve érintheti a magzatot, egészen a születés utáni 28. napig, tehát az újszülöttkor végéig.
2024. 07. 12. 19:45
Megosztás:

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,4 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel 72 133,07 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 12. 19:00
Megosztás:

Oroszország a világ vezető búza- és árpaexportőre

Első helyen áll a világon a búza- és árpaexport tekintetében Oroszország a lezárt - 2023. július 1. és 2024. június 30. közötti - mezőgazdasági szezon eredményei szerint az előzetes adatok szerint - jelentette ki Alekszandr Malov, az orosz agrárminisztérium mezőgazdasági főosztályvezetője az orosz parlament felsőházának csütörtöki ülésén.
2024. 07. 12. 18:30
Megosztás:

Pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok pénteken.
2024. 07. 12. 18:00
Megosztás:

Törökországban mélypontra csökkent a munkanélküliség májusban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,5 százalék után májusban 8,4 százalékra, 2012. novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) által közzétett adatok szerint.
2024. 07. 12. 17:30
Megosztás:

Derűlátó a turisztikai szektor

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel csütörtökön.
2024. 07. 12. 17:00
Megosztás:

Terjeszkedik az aszály

Különösen Magyarország középső területein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek sürgősen esőre lenne szüksége - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 12. 16:30
Megosztás:

Már a magtárakban az árpa

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 16:00
Megosztás:

A hétvégén éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása július 13-án (szombaton) 15 órától július 14-én (vasárnap) 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:30
Megosztás:

Tovább mélyülnek az agrárkapcsolataink Azerbajdzsánnal

Oktatási, tudományos és állattartási kérdésekről is egyeztetett Nagy István tárcavezető, Majnun Mammadovval, Azerbajdzsán agrárminiszterével - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:00
Megosztás:

A Magyar Posta figyelemfelhívó kampányt indít

Postásnak lenni nem küzdősport szlogennel figyelemfelhívó kampányt indít a Magyar Posta a kézbesítők, a hivatalokban dolgozó ügyfélkapcsolati munkatársak védelme érdekében.
2024. 07. 12. 14:30
Megosztás:

Csökkentek a nagykereskedelmi árak júniusban Németországban

Németországban a nagykereskedelmi árak csökkentek havi szinten a szakértők által várt növekedés helyett, míg éves összevetésben minimálisan lassult a csökkenés mértéke a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 07. 12. 14:00
Megosztás: