Mutasd a cipőd, megmondom, ki vagy!

Népszerű amerikai filmekben gyakran látjuk azt a jelenséget, amikor a cipők számára külön gardróbszekrénnyel rendelkeznek a hölgyek és az urak. Ezzel szemben a magyar valóság azt mutatja, hogy a férfiak egyetlen cipőt hordanak egészen addig, amíg az fennmarad a lábukon, míg a nők esetében valamivel jobb a helyzet, de még ezzel együtt is van miben és hova fejlődnünk. A hazai cipőviselési szokásokról és a legújabb trendekről Kárpáti Zoltán, a Batz Hungary Kft. ügyvezetője festett képet.

Mutasd a cipőd, megmondom, ki vagy!

Amellett, hogy az igényes megjelenésnek elengedhetetlen kelléke az outfithez illő lábbeli, az egészség megőrzésének is nélkülözhetetlen segítője, hiszen, ha belegondolunk, van, hogy a nap 24 órájából 10-et vagy akár 12-öt is a cipőnkben töltünk. Teljes testsúlyunk mindössze kétszer 26 apró csontocskára nehezedik, amelyek a lábfejünket alkotják. Ha ezek nem fekszenek anatómiailag megfelelő alátámasztáson és nem rendelkeznek a számukra optimális térrel, hogy kényelmesen elférjenek, az könnyen deformitásokhoz, illetve a teljes vázszerkezetünk rossz irányba történő elmozdulásához vezethet.

„A megfelelő lábbeli és talpbetét nagymértékben hozzájárul a jó közérzethez, és ezáltal az életminőséget is jelentősen képes javítani”, hívta fel a figyelmet Kárpáti Zoltán, a Batz Hungary Kft. ügyvezetője.

A divat és a kényelem egy cipőben jár

Talán sokan vélik úgy, hogy egy lábbeli, legyen az akár zárt cipő, szandál, papucs, vagy elegáns, vagy pedig kényelmes lehet. A jó hír az, hogy a kettő nem zárja ki egymást. A komfortos lábbelik hazai úttörője a BATZ és a nőies designer cipői által ismertté vált REKAVAGO márkák együttműködéséből olyan modellek születtek, amelyek mindkét elvárásnak eleget tesznek.

„Rövid időn belül hatalmas sikereket ért el a tavalyi évben bevezetett kollekciónk, ami arra sarkallt bennünket, hogy folytassuk a közös munkát Vágó Rékával. Ennek eredményeként 2023-ban egy sokkal szélesebb és színesebb termékpalettával jelentünk meg, és a jövőre vonatkozóan is rengeteg közös tervünk van”, avatott be Kárpáti Zoltán.

Arra is rámutatott, évek óta megfigyelhető trend, hogy az emberek egyre jobban preferálják a kényelmet, amire a Covid időszaka csak még inkább ráerősített. A magas sarkak helyett kedveltebbek a lapos talpak, de mindemellett továbbra is fontos, hogy a lábbeli stílusos és divatos legyen.

Talpbetét, egyénre szabva

Ma már úgy is vigyázhatunk lábunk egészségére, ha a leggyakrabban használt lábbelijeinket egyedi, kifejezetten a mi lábunkra kialakított talpbetétekkel látjuk el. Az egyedi talpbetétek a láb anatómiai adottságaihoz igazodnak, biztosítva a legjobb hossz- és harántboltozat alátámasztást és a kényelmet. Segíthetnek megelőzni és kezelni a láb- és lábfejproblémákat, mint például a lúdtalp, a bokasüllyedés, a sarokfájdalom, kalapácsujj és bütyök. Mérséklik a láb, a boka, a térd, a csípő és a gerinc terhelését, amelyek csökkenthetik a sérülések és az ízületi kopás kockázatát.

„Az egyedi talpbetétek a legtöbb cipőben elhelyezhetők, csupán a lábbeli funkciójának és méretének pontos meghatározására van szükség. A Batz weboldalunkon felsorolt mérőpontjainkon szakképzett munkatársaink segítenek egy szenzorokkal ellátott nyomásérzékelő szőnyeg és egy lézerrel felszerelt HD kamera képalkotásával megtalálni mindenki számára a legmegfelelőbb, egyedi »névvel ellátott« talpbetétet” – ismertette a Batz Hungary Kft. ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy a jelenleg alkalmazott módszert, amellyel egyedi, névre szóló talpbetéteiket elkészítik, 5 év alatt fejlesztették ki, és a tökéletes megoldás kidolgozásához többek között amerikai, német, spanyol, olasz és belga piacvezető egyedi talpbetétgyártók tapasztalatait is felhasználták, aminek köszönhetően egy saját szoftverrel és mérési rendszerrel rendelkező, a világon egyedülálló metódus állt össze.

Hódítanak a sneakerek

A sneaker cipők, amiket gyakran sportcipőknek is neveznek, eredetileg olyan cipők voltak, amelyeket sporttevékenységekhez terveztek. Az idők során a mindennapi viselet szerves részévé váltak. Ma már számos stílusban és formában kaphatóak, és sokan viselik őket a stílus és a kényelem miatt.

„Új sneaker márkánkat 2024-ben tervezzük bemutatni. Különlegessége egyebek mellett abban áll majd, hogy a cipő mellé egy roppanóhabot tartalmazó dobozt is kap majd a vásárló, amibe, ha belehelyezi a lábát, a lenyomat alapján a 3D-s mérőpontokon digitális szkenner segítségével meg tudjuk alkotni a lábára tökéletesen illeszkedő, anatómiai elemekkel ellátott egyedi talpbetétet”, vetítette előre Kárpáti Zoltán.

Sportcipő Michelin talppal

A cipő talpának minősége szintén kiemelt fontossággal bír, hiszen a talp védi a lábat a durva felületektől, éles tárgyaktól és a hidegtől. Egyik fontos funkciója a járás során a lábat érő több ezer ütés elnyelése, ami különösen lényeges a futócipőknél, ahol a talp anyaga és kialakítása segít csökkenteni a lábra és a testre gyakorolt hatást futás közben. A futócipő talpának tervezése nemcsak a sarok becsapódása során keletkezett ütés elnyelésére irányul, hanem arra is, hogy a cipő „visszaadja" az energiát a lépés következő fázisában, javítva ezzel a teljesítményt.

„Az a megtiszteltetés és elismerés ért minket, hogy az innovatív, nem csak a páratlan tapadásáról és tartósságáról ismert Michelin elvállalta, hogy fejleszt nekünk egy technikai futócipő talpat. Kétféle felületű talppal fog megjelenni, az egyik változat utcai, aszfalton történő futásra alkalmas, a másikat pedig hegyi, terepfutásra tervezik. Ezeket a futócipőket is egyedileg készítjük majd el a viselője számára. A piacra történő bevezetés tesztidőszaka során hozzávetőleg 100 élsportolót kérünk fel a tesztelésre annak érdekében, hogy a legmagasabb minőségű futócipő szülessen”, nyilatkozta Kárpáti Zoltán, a Batz Hungary Kft. tulajdonosa.

Átadták a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben

Átadták szombaton a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben, a székelyföldi műemlék épületet magyar kormánytámogatással restaurálták - számolt be a Székelyhon.ro.
2024. 06. 16. 07:00
Megosztás:

Meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.
2024. 06. 16. 06:00
Megosztás:

11,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

2024 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,8, az egyéb építményeké 22,6 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.d
2024. 06. 16. 05:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez az arány három éven belül 99 százalékra emelkedik majd - közölte a KPMG legújabb kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 04:00
Megosztás:

8 Bitcoin bányász eléri az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, jelezve az iparági fellendülést, míg ez a legjobb 5 választás a hullám meglovagolásához

Mivel nyolc Bitcoin bányász már átlépte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizáció küszöbét, a kriptovaluta piac hihetetlen növekedést tapasztal, ami egy jelentős iparági fellendülésre utal. Az öt legjobban várt kriptovaluta, amely készen áll profitálni ebből a trendből, kiemelt figyelmet kap a befektetőktől és rajongóktól.
2024. 06. 16. 03:00
Megosztás:

Jövő Heti Horoszkóp – Komoly pénzt nyerhet 3 csillagjegy szülötte is!

Üdvözlünk a heti horoszkópban, ahol most különösen szerencsés és pénzügyi lehetőségekkel teli időszak vár rád! A jövő héten (június 16 -22. között) mindegyik csillagjegy számára izgalmas és váratlan eseményeket mutatnak a csillagok, amelyek a személyes életedet is pozitívan befolyásolják. Készülj fel szerencsés találkozásokra, kreatív üzleti fogásokra és váratlan pénzügyi nyereségekre! Olvasd el, milyen szerencsés napok és számok várnak rád, és ne feledd: a szerencséd a csillagokban rejlik!
2024. 06. 16. 02:00
Megosztás:

Figyelmeztetik a nyugdíjasokat – Hamarosan lejár a határidő, sokan rosszul járhatnak

Ebben a hónapban még lehetőség van a tavalyi feltételek szerint kérni a nyugdíj megállapítását - számolt be a tudasfajta.hu.
2024. 06. 16. 01:00
Megosztás:

Ez a három kutyás kriptó nagyot mehet ezen a nyáron

Vitathatatlan, hogy a 2024-es év a mém érmék nagy visszatéréséről szól. A befektetők elkapkodják ezeket az érméket, és várják, hogy elődeikhez hasonlóan elképesztő nyereséget hozzanak. Ez sok érmével meg is történik, ezért nem árt, ha alaposan tájékozódunk, és szemügyre vesszük az aktuális előértékesítéseket.
2024. 06. 16. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 15. 23:00
Megosztás:

Mit gondol Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról?

Ferenc pápa elbűvölő, de félelmetes eszköznek nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyhez szerinte "etikai algoritmusok" szükségesek. A katolikus egyházfő a hét legfejlettebb ipari ország (G7) állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján, a dél-olaszországi Borgo Egnazia üdülőhelyen mondott beszédet pénteken.
2024. 06. 15. 22:00
Megosztás:

Ingyenes startup dizájntábort szervez a Kék Bolygó Alapítvány

A fenntarthatósági témák, a dizájn és a startupok világa iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várják június 26-ig a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) és a HelloWood Junior ingyenes táborába - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 15. 21:00
Megosztás:

Megünnepelték a brit uralkodó hivatalos születésnapját

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 75 esztendős III. Károly király hivatalos születésnapját.
2024. 06. 15. 20:00
Megosztás:

Miért jó az alumínium autóbeálló?

Az alumínium autóbeállók nagyszerűen ötvözik az időtállóság, a modern megjelenés és a könnyű kezelhetőség minden előnyét. Ezeken keresztül kitűnő választást jelentenek mindazoknak, akik praktikusan és egyben stílusosan kívánják megválaszolni az autójuk parkolásának kérdését.
2024. 06. 15. 19:00
Megosztás:

Pénzt takaríthatsz meg a szerszámok biztonságos tárolásával

A szerszámok megfelelő tárolása elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez, legyen szó hobbiról, otthoni javításról vagy professzionális munkáról. A szerszámok rendezett és könnyen elérhető helyen történő tárolása nemcsak időt takarít meg, de megelőzi a szerszámok elvesztését és károsodását is.
2024. 06. 15. 18:00
Megosztás:

Az INA 240 millió euró osztalék kifizetéséről döntött

Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint) - közölte a vállalat az MTI-vel.
2024. 06. 15. 17:00
Megosztás:

Májusban 1 százalékkal emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon

A befektetési alapokban kezelt vagyon májusban 1,1 százalékkal, 175 milliárd forinttal növekedett, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 793 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban- közölte a Bamosz pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 15. 16:00
Megosztás:

Így ünnepelte Donald Trump 78. születésnapját

Floridában tartott választási gyűlésén ünnepelte a 78. születésnapját Donald Trump pénteken.
2024. 06. 15. 15:00
Megosztás:

Elindult a Nemzeti Kutatási Kiválósági Program

A HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat tudományos közössége számára is számottevő lehetőséget kínál a múlt hónapban elindult Nemzeti Kutatási Kiválósági Program (NKKP) - közölte pénteken a HUN-REN az MTI-vel.
2024. 06. 15. 14:00
Megosztás:

A 400 millió fős globális tartalomgyártói piacot hódítaná meg a RECnGO a vezető kínai videós hardvergyártóval karöltve

A RECnGO nevét ma már szinte mindenki ismeri, aki minőségi videós anyagok készítésével foglalkozik akár hobbi, akár profi szinten: a magyar startup forradalmi applikációja bármilyen okoseszközt képes egy gombnyomással profi videóstúdióvá változtatni. A kreatív tartalomgyártás mára egy több mint 400 millió fős globális iparággá nőtte ki magát, átlagosan pedig heti 17 órányi videót fogyasztunk a különböző platformokon. Az ebben rejlő üzleti lehetőségek szinte korlátlanok, ennek kiaknázásában pedig fontos együttműködést kötött a RECnGO. A kameratechnikai kiegészítők világpiacának 40%-át uraló kínai óriás, a SmallRig csúcskategóriás eszközei mostantól a magyar fejlesztésű alkalmazás tudásával felvértezve készíthetnek stúdióminőségű videókat bárhol, bármikor. A RECnGO ezzel közvetlen elérést kap a mintegy 70 millió kínai videós tartalomgyártóhoz, globálisan pedig még több kaput nyithat meg az együttműködés. A cél a 400 milliós globális piac minél nagyobb elérése.
2024. 06. 15. 13:00
Megosztás:

Nyílt nappal indítja a következő évadot a Radnóti Színház

Nyílt nappal indul a jövő évad szeptember 15-én a budapesti Radnóti Színházban, amely megtartotta évadzáró társulati ülését; Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, és kihirdette a következő szezon új bemutatóit.
2024. 06. 15. 12:00
Megosztás: