Te mennyire vagy előítéletes?

Sajnos az élet minden területén akad példa arra, hogy egy-egy aspektusa egy adott dolognak felnagyításra kerül, és minden ember ez alapján hozza meg az értékítéletét az adott témáról. Az, hogy aztán az mennyire helyes vagy helytelen, lényegtelenné válik, ugyanis ilyenkor már a média is felkapja az ügyet, és a minél nagyobb visszhangnak hála még tovább mélyül az árok a valóság és a prekoncepció között.

Te mennyire vagy előítéletes?

Mai cikkünkben is egy ilyen területet veszünk górcső alá, ami a benne rejlő szexualitás miatt még számkivetettebb, hiszen jócskán tabusítva is van. 

De mi az a BDSM?

Alig akad bárki is, aki ne hallotta volna már ezt a négy betűt, bár könnyen lehet, hogy nem sokat mond a név. Ahhoz, hogy minél pontosabb információid legyenek ezzel kapcsolatban, nézz körül a Goldengate szexshop BDSM kategóriájában. Ott ugyanis nagyjából képbe kerülsz majd azt illetően, hogy milyen eszközöket használnak azok, akik ennek a különleges élvezetnek adóznak.

Ahhoz azonban, hogy megértsd őket, túl kell lépni a Szürke ötven árnyalatán és annak minden sztereotípiáján. Nem kell sem gazdagnak, sem aberráltnak lenni ahhoz, hogy élvezd a domináns szerepet, mint ahogy ahhoz sem kell szegénynek és kiszolgáltatottnak lenni, hogy hagyd, megkötözzenek. A titok egész egyszerűen abban rejlik, hogy a fájdalom és az öröm közti határmezsgye annyira vékony, hogy akadnak kalandvágyó emberek, akik szeretnek átjárni a két érzés között. 

Persze nem szükségszerű az sem, hogy fájjon, hiszen a BDSM betűkből a kötözés, a dominancia jellegű szerepjátékok egyáltalán nem kell, hogy fájjanak. Ezzel szemben az S és az M a szado-mazo játékokat jelentik, ahol azért csak megjelenhet némi fájdalom.

Fő a konszenzus!

Ugyanakkor mégsem kell attól rettegni, hogy irtózatos fájdalommal járna egy-egy ilyen szeánsz, hiszen csak olyat fogsz csinálni, amibe beleegyzel, és csak addig mentek el, amíg te a beleegyezésedet adod. Ez persze ugyanúgy igaz a párodra is - legyen akár állandó partnered, akár szexpartnered. Biztosan számodra is ismerős a jelenség, hogy a biztonsági szót kimondva azonnal leállnak a BDSM-et űző tagok a tevékenységükkel.

Emellett persze fontos a nyílt és őszinte kommunikáció is, így a szeánsz előtt mindenképpen érdemes alaposan átrágni, hogy kinek mi a szíve vágya, kinek mi fér bele és mi nem.

A BDSM aktusokat követően is létezik egy aftercare nevű jelenség, amikor is a résztvevők egymást cirógatva, simogatva átbeszélik a tapasztalatokat, megpihennek, megnyugszanak egymás ölelésében.

Tedd félre az előítéleteket!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mielőtt ítéletet mondasz egy-egy jelenség felett - kiváltképp igaz ez a szexualitást érintő témákra -, minél alaposabban járd körbe a témát. 

Ha a BDSM esetében teszel így, hamar rá fogsz jönni, hogy nem beteg és a társadalom peremén élő emberek ostoba játéka ez, hanem egy olyan tiszteletteljes kapcsolatot feltételez két ember között, ahol a bizalom és az izgalom kéz a kézben jár. Tegyetek egy próbát a pároddal, válasszatok eszközöket a Goldengate szexshop kínálatából, és mélyítsétek el a köztetek lévő kapcsolatot!

Egyházi óvodát újítottak fel Orosházán

Kibővítették és energetikailag felújították az evangélikus óvodát a Békés vármegyei Orosházán 388 millió forint uniós támogatásból - közölte az egyházközség.
2023. 09. 25. 12:30
Megosztás:

Lassú élénkülést mutat a használtautó-piac

Lassú élénkülést mutat a hazai használtautó-piac, augusztusban hetvenkétezer-ötszáz személygépkocsi cserélt gazdát, ami 2,9 százalékkal haladja meg a tavaly augusztusi szintet, míg 2023. első fél évében az adásvételek száma gyakorlatilag végig elmaradt az előző év hasonló időszakának adataitól, az utóbbi két hónapban a piac már felülteljesítő volt az előző évhez képest - hívta fel a figyelmet a JóAutok.hu portál a DataHouse előzetes adatai alapján hétfőn, az MTI-nek küldött közleményben.
2023. 09. 25. 12:00
Megosztás:

Munkahelyi elsősegély kurzus már e-learning formában is!

A mai világban a biztonság mindannyiunk számára kiemelten fontos tényező. A munkahelyeken különösen is lényeges, hogy az alkalmazottak felkészültek legyenek bármilyen vészhelyzetre. Sőt, Magyarországon előírás, hogy egy bizonyos létszám felett legyen olyan szakember, aki segíteni tud az elsősegélynyújtásban.
2023. 09. 25. 11:30
Megosztás:

Melyik webshopból vásároljak, nem magánszemélyként?

Legyen szó személyes dolgainkról, vagy a cég számára intézett ügyekről, napjainkban már szinte mindent interneten keresztül intézünk el. Akár terméket rendelünk, akár iratokat intézünk, online minden gyorsabb és egyszerűbb. De vajon honnan lehet tudni, hogy hol érdemes vásárolni, főképp, ha ezt egy egész csapat, vagy vállalkozás számára tesszük? Hol kapjuk valóban azt, amire szükségünk van? Cikkünkben segítünk eligazodni, miközben bemutatjuk azokat a fontos szempontokat, amiket érdemes szem előtt tartani a kiválasztás során.
2023. 09. 25. 11:15
Megosztás:

Egyre többen élnek hitelből, és egyre nehezebben törlesztenek

Akinek folyószámlahitele van, egyre nagyobb mínuszba kerül a hónap végére. A kártyahiteleknél is növekszik az átlagos összeg, és gyakoribb a késedelem. A csúcsot döntő személyi kölcsönöket is egyre nehezebben törleszti a lakosság - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2023. 09. 25. 11:00
Megosztás:

Elkezdődik a parlament őszi ülésszaka

Kezdetét veszi az Országgyűlés őszi ülésszaka hétfőn.
2023. 09. 25. 10:30
Megosztás:

Gyengén kezdtek az európai tőzsdék

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 09. 25. 10:00
Megosztás:

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Jogi és pénzügyi következményekkel számolhatnak azok a cégek, akik nem felelnek meg a hatósági informatikai szabványoknak.
2023. 09. 25. 09:30
Megosztás:

Júliusban nőtt a bruttó átlagkereset a tavalyihoz képest

2023. júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.
2023. 09. 25. 09:00
Megosztás:

Hétfőn iránykereséssel indulhat a kereskedés

Iránykereséssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az elemző szerint. Pénteken a BUX 213,42 pontos, 0,38 százalékos csökkenéssel 55 376,10 ponton zárt, a részvénypiac forgalma 25,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
2023. 09. 25. 08:30
Megosztás:

Vegyes mozgást produkált hétfő reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre a péntek estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 09. 25. 08:00
Megosztás:

Közös autóipari projektet kezd a Vodafone és a Bosch

A Vodafone és a Bosch magyarországi vállalatai 5G-alapú autóipari tesztelésre hoztak létre közös projektcsapatot Budapesten - közölte a Vodafone szerdán az MTI-vel.
2023. 09. 25. 07:00
Megosztás:

Idén 156 kutató nyerte el az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíját

Idén 156 kutató nyerte el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bolyai János Kutatási Ösztöndíját - tájékoztatta az MTI-t az MTA szerdán.
2023. 09. 25. 06:00
Megosztás:

Magyarország átvette a Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram soros elnökségét

Magyarország átvette Lengyelországtól a Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram (CEEPUS) soros elnökségét - közölte Csák János kulturális és innovációs miniszter szerdán Varsóban, a projekt tagállamainak közös értekezletét követő sajtókonferencián.
2023. 09. 25. 05:00
Megosztás:

A brit kormány elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt járművek értékesítési tilalmát

A brit kormány öt évvel elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt új járművek értékesítési tilalmát. Rishi Sunak miniszterelnök szerdán bejelentette: az eddigi 2030 helyett 2035-ig lesz lehetséges dízel- és benzinüzemű autók forgalomba helyezése.
2023. 09. 25. 04:00
Megosztás:

Több a vendég és kevesebb a bűncselekmény az Oktoberfesten

Emelkedett a látogatók száma a müncheni Oktoberfesten a koronavírus-járvány előtti időkhöz képest, a bűncselekmények száma pedig csökkent a világhírű sörfesztivál vasárnap közölt félidős mérlege szerint.
2023. 09. 25. 03:00
Megosztás:

Négyszáz programmal várják az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján Szegeden

Csaknem négyszáz, a különböző tudományterületek érdekességeit bemutató programmal várja az érdeklődőket pénteken, a Kutatók éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
2023. 09. 25. 02:00
Megosztás:

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája az MTI-vel.
2023. 09. 25. 01:00
Megosztás:

Andrzej Duda: növelni kell az ukrán gabona tranzitját

Lengyelország jól tette, hogy nemzeti hatáskörben meghosszabbította az ukrán gabonafélék behozatali tilalmát - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap, a lengyel közszolgálati televízió első csatornájának (TVP1) adott nyilatkozatában. Ugyanakkor leszögezte: növelni kell az ukrán gabona tranzitját.
2023. 09. 25. 00:01
Megosztás:

jövő héttől megnyílik a teherforgalom két magyar-román határátkelőn is

A magyar fél javaslatára 2023. október 1-jétől megnyílik a teherforgalom Nyírábrány-Érmihályfalva és Vállaj-Csanálos határátkelőhelyeken - közölte Paczolay Máté külügyi szóvivő vasárnap az MTI-vel.
2023. 09. 24. 23:00
Megosztás: