Terjeszkedne a KRAUSZ high-tech stone Kft.

Az egyedi betonelemeket gyártó és számos innovatív terméket kifejlesztő KRAUSZ high-tech stone Kft. az ipari megrendelők mellett a magánszektor felé is nyitna, és keresi a régiós piacokon a terjeszkedési lehetőségeket - tájékoztatta az MTI-t a társaság alapító-társtulajdonosa és ügyvezetője Krausz Péter.

Terjeszkedne a KRAUSZ high-tech stone Kft.

Az 1997-ben alapított családi vállalkozás három éve kezdett egyedi hibrid technológia kifejlesztésébe, amellyel tartós és az időjárásnak ellenálló felületeket lehet létrehozni, tetszőleges színkombinációban. Olyan felületet hoztak létre polimer-szilikát keverékből, amely a cég szintén saját fejlesztésű, ultra nagy szilárdságú zsugorkompenzált betonjával (UHPC) egy időben, egy sablonban megkötve készül el. A köztéri felületeknél, utcabútoroknál különösen előnyös, hogy öntisztuló, kopásálló és külön kezelés nélkül is biztosított a felület sérülésmentessége - mondta. Megjegyezte, hogy a nyugat-európai és tengerentúli piacokon sem ismert ez az eljárás tudomásuk szerint.

Beszámolt róla, hogy keresik az együttműködést a külföldi cégekkel, mind a színtartó hibrid technológia, mind a zöldbeton termékek értékesítésére.

Ausztriában saját cég létrehozása előtt állnak, ahol a nyugati piacokon már népszerű, de Magyarországon még kevésbé keresett ökobeton termékkel jelennének meg. Az ökominősítés megszerzése mellett a piacra lépéshez számos akadályt kell legyőzni, ezért is keresik az együttműködés lehetőségeit - emelte ki.

Krausz Péter a magyar piacon nagy lehetőséget lát a speciális UHPC- nagyszilárdságú betonelemek gyártásában, az egyedi fejlesztéssel a piaci szereplőkhöz képest jóval vékonyabb és hosszabb falelemeket is képesek gyártani - mondta.

Több nagy projektre is pályáznak. Ezek között szerepel például a részvétel a Citadella helyreállítási munkálataiban. A pályázat eredménye tavasszal várható, reményeik szerint a másfél évre tervezett munka várható összértéke elérheti az egymilliárd forintot.

A társaság jelenleg mintegy tíz emberrel Csákváron működik, ahol 1500 négyzetméteres gyártóterületet bérelnek. A jelenlegi géppark és létszám elégséges a kapacitások kielégítésére és a külpiaci terjeszkedés esetén is Magyarországon tartanák a gyártást - mondta az ügyvezető.

Az építőipari piac visszaesésével a korábban mintegy 400 millió forintra becsült, 1200 négyzetméteres új termelő csarnok építését "jegelték", amíg a cég nem tudja stabilizálni bevételeit, továbbá pályázati forrásokra is szükség lesz.

Tájékoztatása szerint a piac tavasz és ősz között leállt, árbevételük a 2022-es 190 millió forintról mintegy 105 millió forintra zuhant. Várakozása szerint a forgalom idén néhány nagyobb projektnek köszönhetően elérheti a kétszázmillió forintot.

Az ipari megrendelések visszaesésével a magánszektor felé is nyitottak.

A mintegy kétmilliárd forintra becsült díszitőbetonelem-gyártó piacon mintegy tíz cég osztozik, a KRAUSZ high-tech stone Kft. az első három cég között van.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság 2021-ben 151 millió forintos árbevétel mellett 10,7 millió forint nyereséget ért el, 2022-re az adózott eredmény 22,7 millió forintra, az árbevétel 189,5 millió forintra nőtt.

Alig mozdult, mégis csúcson zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 41,24 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 72 940,89 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.
2024. 07. 19. 20:00
Megosztás:

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban júniusban

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön felkerült adatok szerint.
2024. 07. 19. 19:00
Megosztás:

Eljárás indult az ALDI Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 19. 18:00
Megosztás:

Az MNB iránymutatást tett közzé a bankoknak az online hitelcsalások ellen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői körlevelet adott ki a magyar bankoknak, pénzügyi vállalkozásoknak az online hiteligényléses kibercsalások megelőzésére - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 19. 17:00
Megosztás:

Ezért veszélyes ma külföldről autót behozni Magyarországra

Magyarországon a használt autók jelentős részének manipulálták a kilométeróra-állását, vagyis a jármű kevesebbet ér, mint amennyit kérnek érte. Még nagyobb azonban az esélye, hogy a futásteljesítményt módosították, ha külföldről hozzuk be az autót. A határokon átnyúló tranzakciókat nehéz nyomon követni, ezért a csalók kihasználják ezt a helyzetet és elkerülik, hogy elkapják.
2024. 07. 19. 16:00
Megosztás:

A Richter a denosumab engedélyezését kérte

A Richter tegnap piaczárás után jelentette be, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a denosumabhoz köthető két forgalomba hozatali kérelmét.
2024. 07. 19. 15:00
Megosztás:

Mit érdemes tudni a retinolról?

Ha szeretnénk odafigyelni az arcbőrünk egészségére, esetleg javítani szeretnénk az állapotát, és hatékonyan felvennénk a harcot a különböző problémákkal – például egyenetlen bőrkép, pattanások, pigmentfoltok, ráncok –, akkor fontos a személyre szabott arcápolási rutin kialakítása.
2024. 07. 19. 14:30
Megosztás:

Fehéroroszország vízummentességet vezetett be 35 európai ország állampolgárai számára

"Békeszeretetből' vízummentességet vezet be Fehéroroszország 35 európai ország - közöttük Magyarország - állampolgárai számára 2024. július 21-től december 31-ig - közölte a fehérorosz külügyminisztérium, amelyet az RBK orosz hírportál idézett szerdán.
2024. 07. 19. 14:00
Megosztás:

Leszállította az alaptőkéjét a PannErgy

Leszállította alaptőkéjét a PannErgy az árpilis közgyűlés határozatnak megfelelően - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 07. 19. 13:00
Megosztás:

A görögdinnye nemcsak finom, rendkívül egészséges is

Dübörög a dinnyeszezon, a zöldségeseknél már megtalálod a hazai csemegét is. Érdemes ezek között keresgélned, hazánk több részén ugyanis tökéletes adottságokkal bíró termőterületek vannak, ahol generációk óta zajlik a görögdinnye termesztése. Lacházi Pál, a Syngenta dinnyeszakértője segítségével hoztunk pár érdekességet nektek.
2024. 07. 19. 12:30
Megosztás:

DH Energy néven indít új üzletágat a Duna House Group

DH Energy néven új üzletágat indít a Duna House Group, az Európa négy országában működő, ingatlanokat és pénzügyi termékeket közvetítő vállalat először Magyarországon lép be az energetikai piacra, főként lakossági és kisvállalati ügyfeleknek kínál energiahatékonysági megoldásokat - közölte a cégcsoport szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 19. 12:00
Megosztás:

A Dogwifhat visszakutyagolt a Top 50 kriptovaluta közé, a WIF 50%-os árfolyam növekedést ért el heti szinten

Nagyot kutyagolt a sapkás kutyás mémcoin: a Solana-alapú mémcoin, a Dogwifhat (WIF) jelentős visszatérést produkált, újra bekerült a top 50 kriptovaluta közé, miután az elmúlt hét során 49,8%-os növekedést ért el.
2024. 07. 19. 11:30
Megosztás:

Két új atomenergiablokk épül Csehországban

A dél-koreai KHNP társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban - közölte Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után Prágában.
2024. 07. 19. 11:00
Megosztás:

Merre megy a kamat Európában?

Nem adott sok támpontot Lagarde: az EKB a vártnak megfelelően 4,5%-on tartotta a jegybanki alapkamatot.
2024. 07. 19. 10:30
Megosztás:

Gyengüléssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,62 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,50 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,35 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 19. 10:00
Megosztás:

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, csütörtökön a BUX 359,91 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 72 899,65 ponton, történelmi csúcson zárt.
2024. 07. 19. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 19. 08:00
Megosztás:

Fejhallgató, újragondolva: Bemutatkozik a Dyson OnTrac fejhallgató

A Dyson ma bemutatta első, kizárólag audio célú, magas hanghűségű fejhallgatóját, a Dyson OnTrac-et. A kategóriájában legjobb zajszűrést¹ kínáló fejhallgatók akár 55 órányi² magával ragadó zenehallgatási élményt nyújtanak. 

2024. 07. 19. 07:30
Megosztás:

Megkezdődött a dohány betakarítása

Az elmúlt évek átlagát tekintve csaknem 700 termelő mintegy 2800 hektáron 5000-6000 tonna dohányt termelt évente. Az ágazat a feldolgozásban dolgozókkal együtt, mintegy 10 000-12 000 fő részére biztosított megélhetést - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint.
2024. 07. 19. 06:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hezidén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 19. 05:00
Megosztás: