Terjeszkedne a KRAUSZ high-tech stone Kft.

Az egyedi betonelemeket gyártó és számos innovatív terméket kifejlesztő KRAUSZ high-tech stone Kft. az ipari megrendelők mellett a magánszektor felé is nyitna, és keresi a régiós piacokon a terjeszkedési lehetőségeket - tájékoztatta az MTI-t a társaság alapító-társtulajdonosa és ügyvezetője Krausz Péter.

Terjeszkedne a KRAUSZ high-tech stone Kft.

Az 1997-ben alapított családi vállalkozás három éve kezdett egyedi hibrid technológia kifejlesztésébe, amellyel tartós és az időjárásnak ellenálló felületeket lehet létrehozni, tetszőleges színkombinációban. Olyan felületet hoztak létre polimer-szilikát keverékből, amely a cég szintén saját fejlesztésű, ultra nagy szilárdságú zsugorkompenzált betonjával (UHPC) egy időben, egy sablonban megkötve készül el. A köztéri felületeknél, utcabútoroknál különösen előnyös, hogy öntisztuló, kopásálló és külön kezelés nélkül is biztosított a felület sérülésmentessége - mondta. Megjegyezte, hogy a nyugat-európai és tengerentúli piacokon sem ismert ez az eljárás tudomásuk szerint.

Beszámolt róla, hogy keresik az együttműködést a külföldi cégekkel, mind a színtartó hibrid technológia, mind a zöldbeton termékek értékesítésére.

Ausztriában saját cég létrehozása előtt állnak, ahol a nyugati piacokon már népszerű, de Magyarországon még kevésbé keresett ökobeton termékkel jelennének meg. Az ökominősítés megszerzése mellett a piacra lépéshez számos akadályt kell legyőzni, ezért is keresik az együttműködés lehetőségeit - emelte ki.

Krausz Péter a magyar piacon nagy lehetőséget lát a speciális UHPC- nagyszilárdságú betonelemek gyártásában, az egyedi fejlesztéssel a piaci szereplőkhöz képest jóval vékonyabb és hosszabb falelemeket is képesek gyártani - mondta.

Több nagy projektre is pályáznak. Ezek között szerepel például a részvétel a Citadella helyreállítási munkálataiban. A pályázat eredménye tavasszal várható, reményeik szerint a másfél évre tervezett munka várható összértéke elérheti az egymilliárd forintot.

A társaság jelenleg mintegy tíz emberrel Csákváron működik, ahol 1500 négyzetméteres gyártóterületet bérelnek. A jelenlegi géppark és létszám elégséges a kapacitások kielégítésére és a külpiaci terjeszkedés esetén is Magyarországon tartanák a gyártást - mondta az ügyvezető.

Az építőipari piac visszaesésével a korábban mintegy 400 millió forintra becsült, 1200 négyzetméteres új termelő csarnok építését "jegelték", amíg a cég nem tudja stabilizálni bevételeit, továbbá pályázati forrásokra is szükség lesz.

Tájékoztatása szerint a piac tavasz és ősz között leállt, árbevételük a 2022-es 190 millió forintról mintegy 105 millió forintra zuhant. Várakozása szerint a forgalom idén néhány nagyobb projektnek köszönhetően elérheti a kétszázmillió forintot.

Az ipari megrendelések visszaesésével a magánszektor felé is nyitottak.

A mintegy kétmilliárd forintra becsült díszitőbetonelem-gyártó piacon mintegy tíz cég osztozik, a KRAUSZ high-tech stone Kft. az első három cég között van.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság 2021-ben 151 millió forintos árbevétel mellett 10,7 millió forint nyereséget ért el, 2022-re az adózott eredmény 22,7 millió forintra, az árbevétel 189,5 millió forintra nőtt.

Átalakul a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedés rendszere

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
2024. 02. 28. 23:30
Megosztás:

Rovarhotelekkel ismerkednek a gyerekek

A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Dunakanyar Program keretében megvalósuló rovarhotel projekt átadóján Vácon.
2024. 02. 28. 23:00
Megosztás:

Nettó áramexportőr lett Románia

Nettó áramexportőr lett tavaly Románia: az áramexport 42 százalékkal nőtt az előző évihez képest, 8,2 terawattórára (TWh), az import ugyanakkor 27 százalékkal csökkent, 5,1 terawattórára - írja az economica.net az országos elosztó hálózatot működtető Transelectrica adatai alapján.
2024. 02. 28. 22:30
Megosztás:

Csak úgy repkedtek ma a melegrekordok

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.
2024. 02. 28. 22:00
Megosztás:

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.
2024. 02. 28. 21:30
Megosztás:

A nyersolaj árfolyama: a piac az OPEC+ megállapodás meghosszabbítását várja

A nyersolaj árfolyama az elmúlt két napban 2,5%-kal nőtt a fizikai piacon tapasztalható erős kereslet, illetve gyenge kínálat miatt, azonban ma reggel csökkent a Brent jegyzése.
2024. 02. 28. 21:00
Megosztás:

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő!

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni. – foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2024. 02. 28. 20:45
Megosztás:

Varsóban is felhörrentek a traktorok

Az Európai Unió zöld megállapodása, az ukrán áruk behozatala, valamint a prémes állatok tenyésztésének lengyelországi korlátozása ellen tiltakoztak kedden Varsóban a lengyel gazdák ezrei, képviselőiket vezető politikusok fogadták, előrelépés viszont a gazdák szerint nem történt.
2024. 02. 28. 20:30
Megosztás:

Irodalom érettségi előtt állsz? Akkor itt egy módszer, amivel hatékony lehetsz!

Irodalom érettségire felkészítő könyvek jelentek meg a könyvesboltok toplistáin - ez is mutatja, hogy idén a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a diákok és a szülők részéről. De megjelent egy új, digitális felkészítő alkalmazás is, amelyet a 2024-es követelmények alapján fejlesztettek.
2024. 02. 28. 20:00
Megosztás:

Idén is bízhatnak a gazdák a támogatásokban

A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak; a kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az OTP Agrár Gálán kedden Budapesten.
2024. 02. 28. 19:30
Megosztás:

Vegyesen, de többségében csökkenéssel zártak a tőzsdék

Vegyes kezdés után szintén vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 28. 19:00
Megosztás:

Sportolók és idősek számára fejleszt szuperélelmiszert a ToTu

A szigetcsépi Capriovus Kft. ToTu termékcsaládja nem csak tejfehérjeallergiásoknak segít a hétköznapokban, hanem sportolók és diétázók is előszeretettel fogyasztják a cég tojásalapú tejhelyettesítőit. A vállalkozás legújabb projektjében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE) és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel (SOTE), valamint több magáncéggel is összefogott, hogy időseknek és sportrehabilitációban résztvevőknek fejlesszen vadonatúj egészséges termékeket.
2024. 02. 28. 18:45
Megosztás:

Az OTP és a Richter húzta ma a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 538,63 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel 66 080,19 ponton zárt szerdán.
2024. 02. 28. 18:30
Megosztás:

Leáll az USA kormányzata? Fullasztó adóssághalom...

Bizakodóak a politikai vezetők, miután találkoztak Joe Biden elnökkel a kormányzati leállás elkerülését célzó költségvetési tervezet elfogadása miatt.
2024. 02. 28. 18:00
Megosztás:

Még akár a kamatemelést is elképzelhetőnek tartja a FED jegybankára

Michelle Bowman, a Fed kormányzótanácsának tagja szerint az infláció tovább fog csökkenni a jelenlegi kamatszint mellett, azonban még túl korai lenne kamatcsökkentésbe kezdeni.
2024. 02. 28. 17:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban

Három egymást követő havi emelkedés után februárban a várt további javulás helyett romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 02. 28. 17:00
Megosztás:

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás:

Jelentős elbocsátás a Sony-nál - mi a baj a céggel?

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.
2024. 02. 28. 15:00
Megosztás: