Új ajtó a zöld-közlekedésben

Új ajtó nyílt ki a vállalatok számára a céges kerékpárok adómentes magánhasználatával. A fenntarthatóságot, a környezettudatosságot kiemelt értékként kezelő cégek egyszerre segíthetik a dolgozóik munkába járását, sportolását és aktívan tesznek egy egészségesebb, zöldebb világért. Ebben partner a Hellovelo Zrt. e-bringa flottakezelő, ami elektromos kerékpárok bérbeadásával foglalkozik országosan, vállalati ügyfelek számára. A kerékpárok evolúciójának új faja a pedelec, ami a bringázás élményének magasabb szintjét hozta el. A Hellovelo Zrt. e-bringa flottakezelő komplex szolgáltatásának köszönhetően a felhasználók csak tekernek és élvezik a zöld-közlekedés minden előnyét.

Új ajtó a zöld-közlekedésben

 „Felszabadultnak érzem magam.” „A szabadság érzését adja.” „Feltölt.” „Utána pörgök, mint a búgócsiga.” „Vidáman indul a napom.” Mondják, vallják, akik rendszeresen bringáznak, életük része, közlekedési eszközük a kerékpár. Egy 2022-es országos, reprezentatív kutatás szerint a miért közlekedik kerékpárral kérdésre a négy leggyakoribb válasz: 1. Testmozgás, egészség. 2. Szabadság, rugalmasság. 3. Rövid távon az autó felesleges. 4. Környezetvédelem. A Magyar Kerékpárosklub megbízásából készült 2022-es felmérés szerint a magyarok 65 %-a nem autóval közlekedik és a lakosság 16 %-ának a kerékpár az elsődleges közlekedési eszköze. Egy uniós felmérés szerint a kerékpárt fő közlekedési eszközként használók arányában Magyarországon a hollandok és a dánok után a harmadik Európában. Ez alapján azt is gondolhatnánk, hogy nem állunk rosszul, a kerékpár, a kerékpározás népszerű nálunk. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy még mindig kevesen közlekednek biciklivel. Új dimenziót nyithatnak az elektromos kerékpárok. A biciklis társadalom megosztott az elektromos kerékpárokkal kapcsolatban, pedig a pedelec egyszerűen csak a bringázás élményének magasabb szintjét hozta el és szinte bárki számára elérhetővé tette a felszabadultság, a szabadság érzésének megélését.  

Mi is a pedelec? Az elektromos kerékpárok azon típusa, ahol az elektromos rásegítés csak pedálozás esetén kapcsol be és maximum 25 km/h sebességig segít rá.  Aki szeretne ennél gyorsabban is haladhat a kerékpárral, de a motor rásegítése 25 km/h-s sebességnél kikapcsol. Tehát, hasznos közlekedési eszköz, ami alkalmas sportolásra is, mert a rásegítés mértéke szabályozható, kikapcsolva hagyományos bicikliként működik. A klasszikus kerékpárokkal szemben a pedelec azoknak is tökéletes közlekedési eszköz, akik nem szeretnek izzadtan megérkezni a munkahelyükre, vagy egy tárgyalásra és eddig esetleg tartottak a fizikális kihívástól.

“Az elektromos kerékpárok innovációja pont itt érvényesül, mert rásegítenek az emelkedőkön, ellenszélben, de akár a sebességben is, így rendkívül élvezetessé teszik a kerékpározást. Bármilyen korban és fizikummal használható télen-nyáron, és megizzadás nélkül is megérkezhetünk vele a munkahelyre. A Hellovelonál abban hiszünk, hogy társadalmi, vállalati és egyéni szinten is menő tenni a jövőért. Erre szemléletformáló aktivitásokkal igyekszünk felhívni a figyelmet.”- magyarázza Hényel Ágoston, a Hellovelo Zrt. vezérigazgatója.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítása 2022. január 1-től lépett életbe, azóta a vállalatok adómentesen biztosíthatnak céges kerékpárt a munkavállalóiknak közlekedési eszközként és magánhasználatra is. Az adómentesség az elektromos kerékpárok közül csak a pedelec kerékpárokra vonatkozik. Ezzel a lehetőséggel mindenki jól jár, a munkavállalók extra juttatást kapnak, a vállalat pedig tesz a környezetvédelemért és a dolgozói egészségéért, miközben a fix havi bérleti díjat le tudja írni költségként vagy a TAO-ból is.

Az elektromos kerékpárflotta felállítása nem kis feladat egy vállalatnak, nem egyszerű a megfelelő pedelecek beszerzése, azok karbantartása, kézenfekvő professzionális céghez fordulni, így a vállalatnak mindössze havidíjat kell fizetni (az egyszeri nagy összegű beszerzés helyett) és minden munkát levesz a válláról az adott vállalkozás. A Hellovelo Zrt. pontosan ezzel foglalkozik, vállalati ügyfelek számára ad bérbe elektromos kerékpárokat, amikhez több extra szolgáltatást biztosít, hogy a vállalatnak ne kelljen már ezekkel foglalkozni. A folyamat elején például ingyenes tesztelési lehetőséggel segít: a munkavállalók kipróbálhatnak többféle közép- és felsőkategóriás típust, sőt, akár munkába járásra is tesztelhetik, így felmérve a pontos dolgozói igényeket. A visszajelzések alapján javaslatot tud tenni az ideális és költséghatékony flottára és szaktudásával támogatja az egész folyamat implementálását. A flottaszolgáltatás már három kerékpárral elindítható.

Érdemes olyan kerékpárt választani, ami kiváló a munkába járásra és a hétvégi kikapcsolódásra, sportolásra, túrázásra. A pedelecek közül erre elsősorban a City és Trekking elektromos bringák ajánlottak, de hasznos lehet az összecsukható és teherszállításra szintén alkalmas Cargo e-bike is. A kerékpárok teljes városi felszereléssel rendelkeznek, defekttűrő gumik, professzionális lakat, kitámasztó, hátsó csomagtartó, első és hátsó lámpák és csengő alkotja a felszerelést, továbbá rendelkeznek sár- és láncvédővel is (amelyik modell kialakítása lehetővé teszi). A kínálatot képező pedelecek középmotorosak és nyomatékszenzorosak (ami jól mutatja, hogy nem belépő kategóriás bringákról van szó), tehát a kerékpározás dinamikájának megfelelően segítenek rá. A kerékpárok között megtalálhatóak a láncváltós és agyváltós modellek egyaránt – sőt, szíjhajtásos modell is –, így tényleg mindenki kiválaszthatja a felhasználási területéhez leginkább passzolót. Minden kerékpárhoz minőségi lakat tartozik, de ezenfelül GPS jeladó is van a kerékpárokban, és a flotta bérléshez lopásbiztosítás is tartozik, melynél a piacon egyedülálló módon 0% az önrész lopás esetén, mely az akkumulátorra is kiterjed.

Több mint ezer gyermek pályaválasztását támogatta a Felzárkózó Települések Program

Ötven hátrányos helyzetű kistelepülés iskoláiban több mint ezer hetedikes és nyolcadikos gyermek pályaválasztásához nyújtott támogatást a Felzárkózó Települések Program a most zárult, 2023/24-es tanévben, hogy a leszakadó térségekből érkező gyerekek középiskolai lemorzsolódását csökkentsék - közölték a program koordinátorai pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 22. 23:00
Megosztás:

Lassult az euróövezet gazdasági aktivitásának a növekedése júniusban

A várt mérsékelt gyorsulás helyett jelentősen lassult az euróövezet feldolgozóipari, szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexének a növekedése júniusban - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének pénteken ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 06. 22. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél 3 milliárdot az Ötös Lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 22. 21:00
Megosztás:

Öntözésfejlesztési projekteket támogató döntések születtek

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást - jelentette be pénteki, az MTI-nek eljuttatott közleményében Nagy István agrárminiszter.
2024. 06. 22. 20:00
Megosztás:

Gyérebb termésre számítanak idén a meggytermesztők

A szélsőséges tavaszi időjárás miatt az átlagosnál kisebb meggytermés várható, az alacsonyabb hozamok ugyanakkor nem csak a magyarországi ültetvényekre jellemzőek, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) várakozásai szerint a magyar meggy kedvező pozícióba kerülhet az európai piacon - összegezte véleményét pénteki elemzésében a két szakmai szervezet.
2024. 06. 22. 19:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt az átlagkereset és a reálbér is

A célzott és hatékony kormányzati intézkedések visszaszorították az inflációt, amely áprilisban 3,7 százalékos volt. Ennek, valamint a 15 százalékos minimálbér és 10 százalékos garantált bérminimum emelésnek köszönhetően 2023. szeptembere óta, azaz 8 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, áprilisban 9,5 százalékkal nőtt a fizetések vásárlóereje - értékelte pénteki közleményében a legfrissebb adatokat Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 06. 22. 18:00
Megosztás:

Májusban háromhavi csúcson volt az éves infláció Japánban

Japánban 2,8 százalékra, háromhavi csúcsra nőtt az éves infláció májusban az áprilisi 2,5 százalékról a pénteken ismertetett kormányzati adatok szerint.
2024. 06. 22. 17:00
Megosztás:

A bruttó átlagkereset áprilisban meghaladta az egy évvel korábbit

2024. áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,5, a nettó átlagkereset 13,4, a reálkereset pedig 9,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal(KSH).
2024. 06. 22. 16:00
Megosztás:

Az IMF szerint az eurózóna inflációja 2025 második felében tér vissza a 2 százalékos célhoz

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint az eurózóna inflációja 2025. második felében valószínűleg visszatér az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos céljához - áll a washingtoni központú szervezet honlapján.
2024. 06. 22. 15:00
Megosztás:

Az élhetőséget nem csupán az anyagi jólét határozza meg

Egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye, ezen kívül fontos az emberi kapcsolatok minősége és az élettel szembeni, megfelelően megfogalmazott elvárások - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Veszprém Televízióban adott interjúban.
2024. 06. 22. 14:00
Megosztás:

A kormány tovább kívánja növelni a már jelenleg is rekordmagas foglalkoztatási arányt

Magyarországon ma a foglalkoztatás 75 százalékos szinten van, hiszen 2010 óta egymillió munkahelyet sikerült teremteni, de a kormány célja, hogy ezt a rekordarányt a következő években még magasabbra, egészen 85 százalékra emelje - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
2024. 06. 22. 13:00
Megosztás:

A magyar szakképzés a világ legjobbjai közé tartozik

A magyar szakképzés a világ legjobbjai közé tartozik, a magyar modell működik - hangsúlyozta Hankó Balázs leendő kulturális és innovációs miniszter csütörtökön a SzakmaSztár Fesztivál emléklap átadó ünnepségen, a Parlamentben.
2024. 06. 22. 12:00
Megosztás:

Májusban csökkent az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek száma

Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma egyaránt csaknem négyéves mélypontra csökkent májusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.
2024. 06. 22. 11:00
Megosztás:

Az EU tizenötmillió euró humanitárius segélyt küld a mianmari menekülteknek

Mivel a nem szűnő katonai konfliktus tovább növeli a humanitárius szükségleteket Mianmarban, az Európai Unió további tizenötmillió eurót (mintegy hatmilliárd forint) bocsát az országban élő rászorulók, valamint a szomszédos államokba menekültek, köztük a Bangladesben menedékre lelt rohingják megsegítésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
2024. 06. 22. 10:00
Megosztás:

A kormány az év végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot

A kormány megvédi a családokat, 2024. végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot - jelentette be csütörtöki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.
2024. 06. 22. 09:00
Megosztás:

A német gazdaság enyhén nő a második negyedévben

A Bundesbank várakozásai szerint Németország gazdasága a folyó második negyedévben valószínűleg szerény mértékben bővül - derült ki a német központi bank (Bundesbank) havi rendszeres jelentésének csütörtökön közzétett, legfrissebb számából.
2024. 06. 22. 08:00
Megosztás:

Lemaradtál a SOL rallyjáról? Szállj be az MTAUR 2024-es nyári előértékesítési pumpájába!

A Solana (SOL) küzd a jelenlegi kriptovaluta piacon, értéke az Etherhez képest 35%-kal esett az elmúlt hónapban, elérve a március óta legalacsonyabb szintjét. Ezt a változást az Ether ETF-ek iránti fokozott érdeklődés hajtja, ami elvonja a befektetéseket az altcoinoktól, mint például a Solana (SOL). A technikai mutatók medve jellegűek, mivel a Solana (SOL) kulcsfontosságú támasz-szintek alá esett.
2024. 06. 22. 07:27
Megosztás:

Az amerikai lakáspiaci index tovább romlott júniusban

Júniusban második hónapja romlott és hathavi mélypontra esett az amerikai építőipari cégek NAHB/Wells Fargo lakáspiaci bizalmi indexe.
2024. 06. 22. 07:00
Megosztás:

Az APORK A legjobb kripto előértékesítés 2024-ben, míg ez a két DeFi érme meghajol

Miközben a kriptopiac előrelépést és visszalépést is jelez, a Stacks (STX) rövid távú emelkedésben van; ugyanakkor a Chainlink (LINK) decentralizációs problémákkal küzd, ami az Angry Pepe Fork (APORK) nevű új belépő felé tereli a befektetőket, amely gyorsan a befektetési hotspot lett. A közösségközpontú platform bevezeti a conquer-to-earn modellt, amely nagy érdeklődést keltett, és az iparág óriásait megelőzve vált a jelenleg legjobb kriptobefektetéssé.
2024. 06. 22. 06:30
Megosztás:

Az európaiak pozitívan viszonyulnak az elektromos autókhoz

Pozitív az akkumulátoros elektromos autók megítélése az Európai Unióban, az árakkal kapcsolatos aggályok ellenére a nem elektromos autót használók 57 százaléka fontolgatja, hogy elektromos járműre vált - derült ki az Alternatív Üzemanyagok Európai Megfigyelőközpontja (EAFO) által készített, tizenkét uniós tagállamra kiterjedő felmérésből.
2024. 06. 22. 06:00
Megosztás: