Új kutatólabor létesült a Debreceni Egyetem Szolnok Campuson
Az új egység megnyitásával a campuson dolgozó szakemberek számára lehetőség nyílik laboratóriumi kapacitást igénylő kutatások elvégzésére, a hallgatók pedig laboratóriumi tapasztalatot szerezhetnek szakdolgozatuk elkészítése során - írták.
Többek között az antibiotikum-rezisztencia és az élelmiszer-biztonság területén jól hasznosítható eredményeket érhetnek el a DE Egészségtudományi Kar szolnoki dietetikus, valamint népegészségügyiellenőr-képzésében részt vevő oktatók és hallgatók - közölték, megjegyezve: egyebek mellett a nukleinsavmérésre is alkalmas modern készülékekkel felszerelt egységben mikrobiológiai módszerekkel történő kórokozó- és génkimutatással, valamint baktériumtenyésztéssel és antibiotikum-rezisztenciával is összefüggő tudományos tevékenységet végezhetnek.
A labor célja az is, hogy az ott születő kutatási eredményekből tanulmányok, majd publikációk készüljenek, ezáltal pedig a kar Szolnok Campuson dolgozó szakemberei a nemzetközi tudományos munkába is bekapcsolódhatnak - tájékoztattak.