Változékony lesz az időjárás a jövő héten

Változékony lesz az időjárás a jövő héten, többfelé és többször kell esőre, ónos esőre, havas esőre számítani, a szél pedig gyakran lesz erős, néhol akár viharossá is fokozódhat. A hét első felében ismét előfordulhatnak 10 Celsius-fok feletti maximumok, majd péntektől ismét csökken a nappali felmelegedés mértéke - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a köd, rétegfelhőzet kiterjedése északkeleten lassan csökken, másutt fátyolfelhők zavarják, majd egyre inkább szűrik is a napsütést. Az északnyugati, északi részeken késő délutánra be is borulhat az ég. Csapadék késő estig még nem várható, de ekkor ónos eső, eső már előfordulhat északnyugaton. A délies szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, de a felhősebb, párásabb északkeleti területeken ennél hűvösebb is lehet.

Keddre virradóra erősen felhős vagy borult lesz az ég. A frontfelhőzet napközben kelet felé halad, a délutáni órákban elhagyja az országot és mögötte általában derült vagy kissé felhős, napos időre lehet számítani. Éjszaka, reggel többfelé várható eső, ónos eső, havas eső, főleg északkeleten, keleten havazás is előfordul, majd a csapadékzóna délután elhagyja a Tiszántúlt is és mögötte már csak egy-egy futó zápor, hózápor lehet. A délnyugati, nyugati, majd az északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között várható, fagyzugokban lehet ennél hidegebb. A maximum többnyire 6 és 11, északkeleten 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult időre kell számítani, csak délnyugaton lehetnek hosszabb napos időszakok. Késő délutántól csökkenhet határozottabban a felhőzet észak felől, de összességében több helyen várható eső, északkeleten, keleten havas eső, havazás, néhol ónos eső is előfordulhat. Helyenként megerősödik a délnyugati, majd északnyugati szél. Hajnalra mínusz 8 és plusz 1 fok közé süllyed, kora délutánra 5 és 12, keleten, északkeleten 0 és plusz 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég és helyenként előfordulhat eső, zápor, főként az északkeleti országrészben vegyes is lehet a halmazállapot. Megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hajnalban általában 1-6 fok várható, a szélvédett tájakon azonban hidegebb lehet. Kora délután 4-12 fok valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Pénteken nyugat felől egyre több felhő érkezhet az ország fölé. A nap nagy részében számottevő csapadék nem valószínű, este, éjjel azonban több helyen előfordulhat eső, havas eső, havazás. Élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. Hajnalban többnyire mínusz 4 és plusz 2 fok közötti hőmérséklet várható, a szélvédett tájakon azonban hidegebb lehet. Kora délután 1-9 fok várható, északkeleten lesz a hidegebb idő.

Szombaton a frontfelhőzet elhagyja az országot, mögötte általában gyengén felhős idő valószínű. Eleinte még szórványosan előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, majd mindenütt megszűnik. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat az északnyugati szél. A hajnali mínusz 7-plusz 2 fokról 3-9 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Vasárnap jobbára gyengén felhős időre van kilátás, majd ismét erősen megnövekedhet a felhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a déli, délkeleti szél. Hajnalban mínusz 9 és 0, kora délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hasznos tudnivalók a .es3 dokumentumokról

Az e-hitelesítés kifejezésnek és az úgynevezett .es3 dokumentumtípusnak az elektronikusan hitelesített, aktuális és friss adatokat tartalmazó cégkivonatok esetében van jelentősége.
2024. 10. 10. 15:00
Megosztás:

Félmillió forint felett a képzett fizikai dolgozók fizetése

Az idei jelentős növekedés után jövőre is nagymértékben emelkedhet a kékgalléros munkavállalók fizetése – derült ki a fizikai dolgozók toborzására szakosodott Gi Group kutatásából. A képzett kékgallérosok körében elérkeztünk a bruttó 500 ezer forintos fizetéshez, de a nyelveket beszélő munkavállalók már 1 millió forint közelében is kereshetnek a hiányszakmákban.
2024. 10. 10. 14:30
Megosztás:

Egészséges étkezés költséghatékonyan

Ma már egyre többen törekszünk arra, hogy tudatosan egészségesen étkezzünk. Azonban sokszor szembesülünk azzal, hogy az egészséges ételek hozzávalói költségesek lehetnek. Ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan oldható meg az egészséges táplálkozás úgy, hogy közben a családi kasszát sem terhelje meg különösebben.
2024. 10. 10. 14:00
Megosztás:

Wrapped Ether (wETH) - Mit kell tudni a becsomagolt Ethereumról?

A kriptovaluták világában gyakran találkozunk különböző, az eredeti eszköztől kissé eltérő verziókkal. Az egyik ilyen verzió az Ethereum becsomagolt formája, más néven Wrapped Ether (wETH). De miért is létezik a wETH, és miért van rá szükség? Ebben az elemzésben bemutatjuk a Wrapped Ether működését, felhasználási módjait, és azt, hogy miért vált kulcsfontosságúvá az Ethereum ökoszisztémájában.
2024. 10. 10. 13:30
Megosztás:

Az elmúlt évtizedet vizsgálva globálisan tavaly csökkent a leglassabban a szén-dioxid-intenzitás

A G20-országok több mint 20 éve nem tudtak évi 11,5%-nál magasabb szén-dioxid-csökkentési rátát elérni, ezért világviszonylatban már 20,4%-os dekarbonizációra, azaz kibocsátásintenzitás-csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy a globális felmelegedést 1,5°C-ra lehessen korlátozni. A PwC Net Zero Economy Index felmérése szerint a megújulóenergia-kapacitás sem emelkedik elég gyors ütemben. Az energia iránti kereslet növekedése veszélyezteti a megújuló energiaforrások terjedésével elért eredményeket, így az energiahatékonyság javítása és az energia kínálathoz történő igazítása terén is fokozott fejlődésre van szükség.
2024. 10. 10. 13:00
Megosztás:

A világ 20 legjobb postája közé került a Magyar Posta

Az Egyetemes Postaegyesület (UPU) megalapításának 150. évfordulója alkalmából nyilvánosságra hozta a világ postáinak fejlettségi szintje alapján összeállított éves listáját. A Magyar Posta a tavalyi 33. helyezés után idén a 20. helyre került a rangsorban - tájékoztatott csütörtöki közleményében a Magyar Posta.
2024. 10. 10. 12:30
Megosztás:

Nagy Márton: tovább csökkent az infláció, eredményesek a kormányzati intézkedések

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján az augusztusi 3,4 százalékot követően szeptemberben még tovább, 3 százalékra csökkent az infláció mértéke. Ezzel az infláció éves alapon új mélypontjára süllyedt. Augusztushoz képest, havi alapon 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.
2024. 10. 10. 12:00
Megosztás:

Vége a közösségi oldalak önkényének? Már indokolniuk kell, ha törölnek valamit

Az online platformok használata során – ideértve különösen a különböző közösségi és tartalommegosztó oldalakat – a felhasználók gyakran szembesülhettek azzal, hogy egy-egy bejegyzésük, hozzászólásuk, de akár a profiljuk is anélkül került korlátozásra vagy törlésre, hogy az érintett szolgáltató ezirányú döntését indokolta volna.
2024. 10. 10. 11:30
Megosztás:

Már tízezer helyen lehet a kártyagyilkos qvikkel fizetni, főleg a webshopokban népszerű

A fizetési kérelmen alapuló qvik a vevőknek nem kerül semmibe, a kereskedőknek viszont olcsóbb lehet a bankkártyás fizetésnél és hamarabb pénzükhöz juthatnak. A rendszer indulása óta már egyre több helyen lehet így fizetni, de a terjedésének az adhat majd nagy lökést, ha a közműcégek is elkezdik alkalmazni a fizetési kérelmet, és a céges online számlázó rendszerekbe is beépül ez a funkció - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 10. 10. 11:00
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Emelkedésben álltak ma reggel az ázsiai indexek. A várt mérséklődéssel szemben 2,6-ról 2,8%-ra emelkedett a japán termelői árak inflációja szeptemberben, ami a szigorítás irányába fokozhatja a nyomást a jegybanki döntéshozókon.
2024. 10. 10. 10:30
Megosztás:

Emelkedtek tegnap a főbb amerikai indexek; ismét csökkent az olaj ára

Tegnap is folytatták keddi emelkedésüket a főbb amerikai indexek, köszönhetően a szerdán tovább eső olajárnak és a nagy technológiai cégek drágulásának.
2024. 10. 10. 09:30
Megosztás:

Emelkedéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai indexek; a várt csökkenéssel szemben emelkedett a német export

Felfelé korrigáltak tegnap a főbb nyugat-európai indexek a keddi esés után, annak ellenére, hogy a távol-keleti tőzsdéken továbbra is az esés volt jellemző szerdán. Francois Villeroy az EKB kormányzótanácsának tagja a francia médiának is megerősítette hétfői nyilatkozatát, amely szerint az EKB nagy valószínűséggel kamatot fog csökkenteni októberi ülésén.
2024. 10. 10. 09:00
Megosztás:

Turisztikai fejlesztések indulnak Sándorfalván

Turisztikai fejlesztések indulnak a Csongrád-Csanád vármegyei Sándorfalván, az uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként bővítik a vizes élőhelyek természeti szépségeit bemutató ökoparkot, felújítják a Pallavicini-kastély tetőterét és egy új kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2024. 10. 10. 08:30
Megosztás:

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Floridában

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Florida területén szerdán azt megelőzően, hogy a szövetségi állam területét elérte volna a Milton hurrikán, két héten belül a második életveszélyes vihar.
2024. 10. 10. 07:46
Megosztás:

Mesterséges intelligencia kriptók eltapossák a Dogecoint! A Near Protocol a második helyért küzd - találd ki, ki az első!

A Token 2049 konferencián elhangzott Murad, a neves véleményvezér beszéde óta jelentősen megugrott a mémcoinokba áramló befektetések mennyisége. Az olyan projektek, mint a POPCAT és a Moo Deng több mint 3000%-kal növekedtek, és a befektetők most az új nagy trendeket keresik, hogy életük megváltoztatására alkalmas nyereséget érjenek el.
2024. 10. 10. 07:00
Megosztás:

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség elnökének

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökének - közölte a reklám, média és kommunikációs iparág ernyőszervezete, az MRSZ szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 10. 06:00
Megosztás:

Az EU egy applikációval tenné egyszerűbbé és biztonságosabbá az utazást

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő szerdán a schengeni térségbe beutazó és onnan kiutazók útlevelének és személyazonosító igazolványának digitalizálására, valamint egy úgynevezett EU Digital Travel alkalmazás használatára vonatkozóan.
2024. 10. 10. 05:30
Megosztás:

Ifjú huszár program indult Hódmezővásárhelyen

A lovas ismereteket és a huszár hagyományokat oktató Ifjú huszár program indult a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi növendékeinek - jelentette be Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Hódmezővásárhelyen.
2024. 10. 10. 05:00
Megosztás:

Vitézy Dávid rendkívüli bizottsági ülést kezdeményez a HÉV-járatok tervezett csökkentése miatt

Hétfőre összehívja a Fővárosi Közgyűlés klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési bizottságának rendkívüli ülését a HÉV-járatok tervezett ritkítása miatt Vitézy Dávid. A Podmaniczky Mozgalom vezetője ezt szerdán jelentette be Facebook-oldalán.
2024. 10. 10. 04:30
Megosztás:

Mávinform: december közepéig korlátozások lesznek az osztrák vasútvonalon

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint Bécs és Salzburg között az árvíz utáni helyreállítás akár hónapokig is eltart, ezért csütörtöktől változik a nemzetközi vonatok menetrendje.
2024. 10. 10. 04:00
Megosztás: