Hírek > A Magyar Telekom anyukájának is jól megy a sora >

A Magyar Telekom anyukájának is jól megy a sora

2016.02.25 14:10
A vártnál jobb 2015-ös eredményt közölt a Deutsche Telekom csütörtökön, a bonni székhelyű nagyvállalat bevétele és adózott eredménye is kétszámjegyű növekedést ért el.

Az elemzők által inkább figyelemmel kísért kamatfizetés, adózás, értékcsökkenési leírás és az amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 19,3 milliárd euró lett tavaly, meghaladva a 18,3 milliárd eurós várakozásokat. A vállalat 10,5 százalékkal, 69,2 milliárd euróra növelte bevételét. Adózott eredménye 11,3 százalékkal, 3,3 milliárd euróra emelkedett tavaly az egy évvel korábbihoz képest, ami egy részvényre számítva 0,71 eurós eredmény.

 

 

Tim Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója elmondta: a vállalat az Atlanti-óceán mindkét oldalán rendkívül sikeres évet zárt tavaly. Németországban 4,4 millióra nőtt a szupergyors üvegszál optikás vonalainak száma, ami fontos húzóereje az internet-alapú televíziós szolgáltatások terjedésének. Az Egyesült Államokban már a harmadik legnagyobb mobiltelefon szolgáltató a T-Mobile US, a Deutsche Telekom leányvállalata, előfizetőinek száma 8,3 millióval, 63,3 millióra nőtt tavaly. Az eredmények alapján a vállalat igazgatótanácsa részvényenként 0,55 eurós, a 2014-esnél 10 százalékkal nagyobb osztalék kifizetését javasolja.

 

A DT magyar leánya, a Magyar Telekom is most tette közzé rendkívül pozitív gyorsjelentését és bejelentették, hogy a 2016-os üzleti év után akár 25 Ft-os osztalék kifizetése is lehetséges.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák